Na servisu podrli čipiranje

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Tast je iz uradnega servisa prejel klic zaradi vpoklica glede izpušnih plinov.
Po telefonu in na samem kraju zločina jih je vprašal in opozoril, če bo to vplivalo na čipiranje, ker je avto čipiran.
Obakrat so zanikali, zgodilo pa se je ravno to, da avto ni več čipiran.
Na servisu se zagovarjajo, češ, da avta tko ne smeš čipirat in da to ne gre čez tehničnega in zgubiš garancijo, bla bla...
Na tej točki se strinja glede garancije, ampak z avtom pa lahko vsak sam počne kar hoče.
Skratka delajo se francoze in, da niso krivi in nočejo povrnit stroška ponovnega čipiranja.
Se da kaj nardit al je kar je in lahko delajo kar hočejo in nikome ništa?
Najprej naj pokliče tistega, ki je mapiral in pove situacijo. Nekateri imajo možnost brezplačnega ponovnega nalaganja ravno zaradi takih primerov (za enega sem siguren...za ostale žal ne vem).

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
kak točno bi oni nov program naložli brez da starega povozijo? Niso nič krivi tu na servisu. Zakaj bi povrnili stroške? Oni so dali avto v tehnično izpravno stanje, ki je v skladu s homologacijo. Čipan to seveda ni. Lahko proba tožit in bomo vidli :)
v Avstriji uraden wv servis naredi čip. očitno to ni potem tak problem, kot se navaja tukaj.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
vpoklic po navadi nima veze z čipiranjem, se zavedaš tega?
torej ponoven čip ne bo podrl vpoklica, ti je to jasno?
Zveni kot kaka grožnja.... pa vendar. Avtor teme je imel vpoklic zaradi nalaganja SW motorja, zaradi boljših po mojem reguliranih izpuhov. Če bi avtor teme imel vpoklic ker mu spuščajo ventilčki na gumah, bi tvoj komentar imel smisel, tako si izpadel malo neumen. Še vedno obstaja možnost da je mapa ostala nwdotaknjena, vendar dvomim.. in še na koncu stavek v tvojem stilu; "ti je to jasno?"

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
kak točno bi oni nov program naložli brez da starega povozijo? Niso nič krivi tu na servisu. Zakaj bi povrnili stroške? Oni so dali avto v tehnično izpravno stanje, ki je v skladu s homologacijo. Čipan to seveda ni. Lahko proba tožit in bomo vidli :)
Če bi majster povedal, da povozi program, tast pač nebi šel na vpoklic in to je tudi povedal, pa so mu garantirali, da ne bodo. Nema veze, hudi majstri na servisu pač :rolleyes:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Na servisu naredijo upgrade natančno tako kot navaja proizvajalec. Tovarni se pa gladko hebe za čipirane motorje, oziroms jim je v interesu da jih je čimmanj. Tako je informacija ali se čiptunung spremeni ali ne lahko zgolj iz prakse preteklih strank oziroma popravkov.

Nazadnje urejeno:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
vpoklic po navadi nima veze z čipiranjem, se zavedaš tega?
torej ponoven čip ne bo podrl vpoklica, ti je to jasno?
To pa ni čisto res. Če bodo samo naložili eno leto nazaj pripravljen remap, bodo gladko povozili to kar je bil namen vpoklica - zmanjšanje izpušnih svinjarij; če pa bodo remap delali na novo, pa je možno, da ostane zmanjšanje izpuha, vendar glede na to kar se dela z remapom prvenstveno je precej majhna možnost za to.

PS: hebalo vas ČIPIRANJE.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
VW vpoklic? brezveze je šel, avto ima večjo porabo, regeneracijo dela večkrat kot prej

naj gre nazaj tunerju da ponovno naloži čip, pa po možnosti izklopi še addblue (če ga ima) :)

• Jezen sem
Reactions: jonny77

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
To pa ni čisto res. Če bodo samo naložili eno leto nazaj pripravljen remap, bodo gladko povozili to kar je bil namen vpoklica - zmanjšanje izpušnih svinjarij; če pa bodo remap delali na novo, pa je možno, da ostane zmanjšanje izpuha, vendar glede na to kar se dela z remapom prvenstveno je precej majhna možnost za to.

PS: hebalo vas ČIPIRANJE.

Ravno razmišljam... Če so do servisa komunicirali o čipiranju potem ni čudno, da so mu rekli, da se tega ne bodo tikali. Zakaj bi menjali HW vozila. Servis je perfektno razumel. :valjamse:

B81

22. jul 2007
36.926
10.498
113
Najprej naj pokliče tistega, ki je mapiral in pove situacijo. Nekateri imajo možnost brezplačnega ponovnega nalaganja ravno zaradi takih primerov (za enega sem siguren...za ostale žal ne vem).

Mene bolj zanima, kako jim je uspelo povozit mapo?

Mehanik je šel mojim na Porsche, da bi zaradi nekih težav naredili remap na osnovne nastavitve (dieselgate), pa niso mogli, ker je tako čipano, da pač ne gre. Zaklenjeno ali nekaj mi je govoril...
Tako bi moral dobiti originalno mapo od tunerja, kateri je rekel, da ni problema, da mi pošlje, ampak rabi "kodo motorja", to pa ne vem, kje naj najdem v VCDSju. Je pa iz Ceknice ali tam nekje.

Kako bi lahko tastu odpiralca teme remapali brez, da bi povozili tudi čipanje? njegov tuner ima verjetno tudi originalno mapo shranjeno, bo treba nazaj najstavit in na novo natunat da bo spet šlo ko hudič.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.947
-396
113
kakorkoli, ce so bili opozorjeni, in so potrdili, da mapa ne bo spremenjena, potem je to pac njihova napaka. lahko bi rekli, seveda bo mapa povozena, saj gre tudi za softwareski poseg, in bi tast avto verjetno odpeljal.

ce so jo dolzni sanirat pa ne vem... dejansko bi potem uradni servis izvajal/placeval nelegalne zadeve...