Na katero banko položiti večjo količino denarja?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ko bodo finančni svetovalci pokrili morebitni del izgube, sem jim tudi jaz pripravljen pustiti moje prihranke. Če je dobiček vsi pristavijo lonček, ko je izguba jo nosiš pa sam.
Star foter je v stari jugoslaviji pušnil za eno hišo denarja, foter je v jugi pušnil za eno hišo (špara lnamesto kreidta), jaz sem hišo že kupil, še tiste cente zagonim za obnovo, potem pa jem krompir z vrta, v bližjnem gozdu pa kakšno divjad ujagam.

Evo vidim da je bilo več takih familij, moj stari oče je pušnil v stari jugi za dve delavski hiši, konec rajha še za eno, leta 53 pa je že pozidal komplet novo domačijo, ravno zato ker mu je toliko denarja propadlo je vedno govoril; "Denar je samo papir"
Avrorju priporočam srebro, zlato, platino ali kaj podobnega, v glavnem nekaj kar davkarija ne vidi in je varno pred apetiti politikov

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Jaz rabim imet denar spravnem varno še kakšno leto, nato ga bom vložil v nepremičnine. Trenutno sem v pridobivanju dokumentacije za granjo, zato me zanima, če je bolj smiselno za ta čes dati denar v kakšno drugo banko ali ga je varno pustiti v NLBju:)

tnx

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik exparticle pravi:
Precej sigurno si tole svetoval. Garantiraš donos ali vsaj realno ohranjanje vrednosti, ali pač lapaš v prazno, skladno z rajo?

Smajli je bil zraven, tako da je bilo rečeno v fori...

Sicer pa zanikal si zelo sigurno, pojasni.

exparticle

Zelenc'
16. mar 2013
17
0
1
Nič nisem zanikal, zgolj vprašal sem če resno misliš.

Tudi jaz iščem nekaj, kamor bi vložil, magari da vsaj ohranja realno vrednost.

exparticle

Zelenc'
16. mar 2013
17
0
1
Ja, ampak pod pogojem da si jih prodal po treh tednih od prve javne dokapitalizacije, ko je narasla iz 28€ na 44€ ali nekaj takega.
Če bi pa čakal do danes da zraste, bi se pa tolkel po jajcih :D

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Tole je zlato zadnjih 10 let:
http://www.kitco.com/charts/popup/au3650nyb.html

Pretekli donosi so pa garancija za prihodnost al kako
sprasujem se.gif

Že v temi o naložbi v zlato, sem napisal kar nekaj postov kako je z dragimi kovinami.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Avstrijski davki se te tičejo če imaš denar na računu v avstriji, tam de obdavčijo 35% ... in če ne poštimaš tako kot je treba in prijaviš to še pri nas, te bodo lahko še za te obresti šeenkrat obdavčili, zato tega ne prijavljaj naknadno... Razen če urediš uradno prijavo prijavo sredcetv in SLO dobi podatek iz A in nakazilo obresti pisano na tebe osebno, stem se izogneš dvojenmu obdavčenju...
Ampak če to delaš mora biti res dober razlog na tvoji strani zakaj, ali se res toliko bojiš da bo v SLO vse propadlo in ne boš nič dobil,
ali pa imaš keš in probaš izvlečt vse možne dodatke in socialne transferje od države, drugače je brezveze imet gor denar, samo bistveno več stroškov in davkov plačaš...

ce se slo rezident odloci, da bo at obresti napovedal v slo, mu jih v at nic ne obdavcijo. take obresti so v slo obdavcene enako kot obresti od slo bank. ce tako delas ne rabis nikomur utemeljevat zaka, prav tako ne rabis nobenih "dobrih razlogov na svoji strani"

@odpiralcu teme: mal razprsi

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Z našimi slovenskimi bankami je križ in same težave. Kakšno je relano stanje v NLBju in NKBM ne ve nihče. Ne rečem da daner ni varen, samo jaz našim bankam ne zaupam več. toliko enih stvari se je nabralo, da sem enostavno odprl račun na tuji banki pri nas. Zame najboljša trenutno je Unicredit in tudi edina v regiji, ki posluje pozitivno in ima kljub gospoadrski krizi in recesiji dober poslovni izid. To kažejo tudi rezultati v 2012. In ni lepšega kot zaupati denar banki ki dobro dela
smile-1.gif

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Sem pred podobnim problemom. Ciper mi je kaplja čez rob. Denar bom dvignil in ga dal v sef. Najem sefa te pride cca 40 - 60 evrov letno, odvisno od banke. To ti bo pomagalo proti pogoltnosti DURSA in EU... če bo pa rekordna inflacija smo pa itak v k_urcu. Če lahko kupi nepremičnino, če je manj, pa v sef.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Sicer ne deluje link. Sklepam pa, da je cena padala do 2002? Pač, nič ni sigurno... Je pa zlato že več kot 2000 let nekaj vredno, papir, številke na bankah pa nimajo tako dolge tradicije.

Tole je verjetno ta graf:

Niti ni tako velikih razlik oz. padcev.

Kaj pa valute? Kupiš kakšno močno razvrednoteno valuto in upaš na rast? Ali pa ta bitcoin, digitalna valuta, se je kdo s tem že bavil?

http://en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

Si kupil na začetku in prodal sredi maja 2011, kar lepa.

Nazadnje urejeno:

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Mogoče BKS ?
wink-1.gif
BKS je leglo antisemitov in zamorjenih babnc. Samo stran.
evil.gif

Kaj BKS imajo židi ? Dej napiši mal izkušnje, lahko tudi kakšne babnice imajo po šalterjih- pomemben faktor pri odločitvi izbire banke
cool-1.gif