Na Jadran po batine?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Jih ne dobimo, ker Hrvatje niso tolk glupi, kot uporabniki alterja
grin1.gif

Se da z njim marsikaj zmenit, ker ne tupijo svoj prav do nezavesti, če že sami ugotovijo, da nimajo prav.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Hja, še hujši primer je ena kolegica, ki je pred kakim letom ali dvema šla v Turčijo v Antalayo, hotel ****, bla bla bla. Za to plačala krepko preko 1000eur... Zunaj na zraku sta z njenim bila med cca. 04.00 in 07.00 ter med cca. 20.00 in 23.00, ostali čas pa v hotelski sobi, ker je bilo drugod prevroče. Vzrok pa je bila vseskozi temperatura preko 45°C v senci. Da ne omenjam, kolikokrat sta se kopala v morju...

V glavnem, bila pa sta v Turčiji in ne na Hrvaškem...

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
In kam greš ti z jurjem za 4 osebe in en teden?
Men čist simpl matematika pove, da je to dobrih 30 orjov na dan na osebo...

Jest tud če bi hotel s tem ne pridem nikamor. Nikjer. Al bi ti rad povedal, da je hrvaška tolk pocen? Kar jest slišim in preberem ni glih tko...

Nam ti izdaš svojo kalkulacijo? Ker men je mal sumljiva.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
v apartma. vsak drug dan si skuhaš večerjo doma, ostalo pa ješ po restavracijah. v ceno vključen tudi prevoz in denar za "mimogrede" zapravljanje. pa tisti ki pravite, da vam na dopustu ni za kuhat pa pospravljat. to res počnete vi ali vaša boljša polovica?
smirk-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Jest če bi mel 1000 dni dopusta na leto, bi mogoče še šel na rvacko pod borovce ležat. Pa še to dvomim, da bi zdržal več kot tri dni.

V praksi je pa tko, da je škoda in denarja in dopusta za ležanje pod nekim iglavcem. Kvaliteto dopusta merim po številu nafilanih kartic na fotoaparatu in ojrih ki so šli za vstopnine. Počivam lahko tud doma in to precej bolj kvalitetno kot pod borovcem...
wink-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Jest ne kuham, zato pa skor vsak dan posesam stanovanje.
smile-1.gif

Dej mal to specificirej no... Ker jest mam filing, da tisti, ki hodite na Hrvaško pozabite k ceni prištet marsikaj. Če nič drugega vsaj vse tisto, kar ste v prtljažniku prvlekl.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Jest če bi mel 1000 dni dopusta na leto, bi mogoče še šel na rvacko pod borovce ležat. Pa še to dvomim, da bi zdržal več kot tri dni.

V praksi je pa tko, da je škoda in denarja in dopusta za ležanje pod nekim iglavcem. Kvaliteto dopusta merim po številu nafilanih kartic na fotoaparatu in ojrih ki so šli za vstopnine. Počivam lahko tud doma in to precej bolj kvalitetno kot pod borovcem...
wink-1.gif
Če med letom fejst delaš, tako intelektualno, kot fizično, se prileže en teden izležavanja pod rvackimi borovci.
Če pa čez leto bluziš in prodajaš meglo, imaš pač poleti med počitnicami veliko energije, ki jo je treba pokuriti med iskanjem motivov, da nafilaš čimveč kartic (katere vsebine čez en teden itak nihče več ne povoha, poleg tega, da je 90% materjala za zdilitat)
Eni med dopustom baterije pač filajo, eni jih pa praznite. 100 ljudi, 100 čudi.
cool-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Jebatga, najd si boljše plačano al pa manj zahtevno službo.

V prvem primeru boš lahko ležal pod bolj ekskluzivnimi borovci, v drugem pa mel energijo za zanimiv dopust.
evil.gif

Sicer pa sm jest še iz stare šole, ko so bli filmi & slike fajn dragi, tko da pr men ni tolk izpada. Ke do ene 10% max...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Jest ne kuham, zato pa skor vsak dan posesam stanovanje.
smile-1.gif

hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Dej mal to specificirej no... Ker jest mam filing, da tisti, ki hodite na Hrvaško pozabite k ceni prištet marsikaj. Če nič drugega vsaj vse tisto, kar ste v prtljažniku prvlekl.

Verjemi, da vsak, ki gre na Sardinijo ali Korziko, vzame od doma več robe, kot tisti, ki gre na Hrvaško.
Sem bil že očividec priprav obojih expedicij in vem, o čem govorim.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Izračun mojih tastarih, ki gresta že kar nekaj let v isti apartma:

- 2 tedna po 45€ na dan = 630€ (redna cena je 55€, mi imamo popust, ker smo prijatelji)
- poln prtljažnik hrane (kupujeta samo kruh, mleko, sadje in zelenjavo, včasih ribe, če foter dovolj ne nalovi). Itak bi morala tam kupit hrano, ampak ni ne blizu ne daleč pametne trgovine. Če imaš karavana ga pač izkoristiš.
- mati kuhanje ne moti, vsako leto še kak štrudl in pito naredi, speče pico pod peko itd.
- 1 tank bencina dol, 1 tank gor = 100€

Onadva torej prideta skozi s 1000€, mi otroci pač pridemo, smo par dni tam, en odide, drugi pride...

Lani sem ju prepričeval naj gresta že enkrat nekam drugam in smo si ogledovali Črno goro. Enako lep apartma je bil 60€, bencin je 3 tanke (ali še več?), torej 150€ in prideš skupaj na 990€, kar bi prišlo s nakupljeno hrano tam verjetno okoli 1300€. Na koncu se potem nista odločila za to varianto, ker razen drugega okolja, nebi bilo nič drugače.

Meni se vsako leto mama smili, ko kuha vsak dan, ampak pravi, da v hotel niti zastonj nebi šla, ker hoče ležat na svoji terasi zunaj, jest ko je volja in ne po urniku hotela, celo noč s okoliškimi prijatelji kartat in pit...

Vsakemu svoje. Jaz pač izkoristim priliko in grem brezplačno za par dni na morje (oz. plačam kako morsko večerjo za vse). Neki ljubitelj morja nisem, par dni pa le paše - se vsedem v avto in sem čez par ur tam. Drugje to nebi bilo možno.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Za 50€/noc apartma za 4+2 osebe. 150€ prevoz, ostalih 550€ za hrano in pijaco.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Jebatga, najd si boljše plačano al pa manj zahtevno službo.

V prvem primeru boš lahko ležal pod bolj ekskluzivnimi borovci, v drugem pa mel energijo za zanimiv dopust.
evil.gif
Jaz sem ležal že pod takimi "borovci", ki jih ti ne boš videl še 100 let - ker jih ni na netu, ampak jih je treba najti "na roko".
wink-1.gif

In - ja, če ne bi imel take službe, tega ne bi videl in doživel. Potem pa počasi zapaše kaj manj eksotičnega, ker je že meni nerodno, ko začnem razlagati, kje sem že bil (po tistem, ko mi nekdo ves ponosen pove, da je odkril npr. Korziko
rolleyes-1.gif
. Mi smo bili s fotrom tam že 1996, ko slovenčki še vedeli niso, da Korzika sploh obstaja. In, ja - 3/4 itinerarov je kopija našega izleta, ki ga je fotr vrgel na net že daljnega leta 1999. To samo kot primer.).
Predlani sem bil prvič po 12 letih na Hrvaškem in moram priznati, da je tista reklama, "Dalmacija ko što je nekad bila" zadela žebljico na glavico. Meni je bilo všeč: narava (borovci, senca, mir, nobene gužve - kot npr v Španiji ali na Azurni obali
bonk.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Slovenčki vejo, da Korzika obstaja vsaj od leta 1981. Ampak, verjamem da si ti premlad, da bi to vedel, če te je ati tja peljal leta 1996.
cool-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Za kopat ne vem, ker smo bili letos družinski
grin1.gif
in smo se bl naše plaže držali v Poljani. Če maš familijo, je Čikat uredu, sam mal gužva. Isto Artatore sam tle so ježki. Jest smo hodili povsod, hrana uredu, tako, da nmam kaj posebnega povdarit. Lepo je it na Ugljan (upam, da se ne motim), ker vidiš zellooo veliko. To so mi pravli sosedi. Sam ne it ob 9-tih. Boš crknil od vročine. Ob 9-tih že dol pivo pij. Meni se je ful zadopadel Veli lošinj.