Izračun mojih tastarih, ki gresta že kar nekaj let v isti apartma:
- 2 tedna po 45€ na dan = 630€ (redna cena je 55€, mi imamo popust, ker smo prijatelji)
- poln prtljažnik hrane (kupujeta samo kruh, mleko, sadje in zelenjavo, včasih ribe, če foter dovolj ne nalovi). Itak bi morala tam kupit hrano, ampak ni ne blizu ne daleč pametne trgovine. Če imaš karavana ga pač izkoristiš.
- mati kuhanje ne moti, vsako leto še kak štrudl in pito naredi, speče pico pod peko itd.
- 1 tank bencina dol, 1 tank gor = 100€
Onadva torej prideta skozi s 1000€, mi otroci pač pridemo, smo par dni tam, en odide, drugi pride...
Lani sem ju prepričeval naj gresta že enkrat nekam drugam in smo si ogledovali Črno goro. Enako lep apartma je bil 60€, bencin je 3 tanke (ali še več?), torej 150€ in prideš skupaj na 990€, kar bi prišlo s nakupljeno hrano tam verjetno okoli 1300€. Na koncu se potem nista odločila za to varianto, ker razen drugega okolja, nebi bilo nič drugače.
Meni se vsako leto mama smili, ko kuha vsak dan, ampak pravi, da v hotel niti zastonj nebi šla, ker hoče ležat na svoji terasi zunaj, jest ko je volja in ne po urniku hotela, celo noč s okoliškimi prijatelji kartat in pit...
Vsakemu svoje. Jaz pač izkoristim priliko in grem brezplačno za par dni na morje (oz. plačam kako morsko večerjo za vse). Neki ljubitelj morja nisem, par dni pa le paše - se vsedem v avto in sem čez par ur tam. Drugje to nebi bilo možno.