Na Jadran po batine?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Slovenčki vejo, da Korzika obstaja vsaj od leta 1981. Ampak, verjamem da si ti premlad, da bi to vedel, če te je ati tja peljal leta 1996.
cool-1.gif
No, ponovno so izvedeli predlani, ko se je začelo (po 25 letih
crazy1.gif
) pospravljati svinjarijo, ki so jo '81 povzročili.
Kdaj bodo potemtakem pospravili svinjarijo, ki jo bodo pustili tam letos?

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Za 18 EUR na osebo na dan lahko npr. roštiljaš vsak dan v apartmaju po mili volji.

Pizza/porcija ražnjičev, čevapov, itd. je cca. 6-7 EUR, pivo 1,5 do 2 EUR nekje...tudi kakšne ribe s prilogo in vinom itd. se dobi za 15-20 EUR po osebi....za zajtrk spičiš še ene 5 EUR na osebo max. in ti ostane še za kakšen sladoled za otroke :D

Skratka, da se, jasno pa to ni neki luksus dopust, kjer se preseravaš in spiješ 10 pirov na dan in greš dvakrat na dan jesti v gostilne...Sicer pa vsakemu svoje, nekomu Grčija/Turčija/Tunizija/Korzika...spet ostalim Hrvaška.

Je pa res, da do sedaj nihče od vas ni predlagal kje drugje prideš za tak denar skozi...Pa mislim, da bi bil mariskdo vesel kakšnega nasveta, namesto da se prerekamo
bonk.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Saj to je jasno, da nikjer.
Če greš z avionom v Grčijo, Turčijo, Tunizijo, Egipt, te vse skup pride cca700€ (na osebo). Tam si en teden v hotelu, kjer je all inclusiv in se, po stari slovenbski navadi, nažiraš do onemoglosti, ker je zastonj (kao), koplješ se v hotelskem bazenu in piješ pijačo, ki je všteta v all inclusiv. Potem greš iz ograjenega hotelskega kompleksa 1x z avtobusom na izlet, kjer te peljejo malo naokoli, pokažejo kakšno razvalino in na koncu na plac, kjer so zmenjeni s trgovci in le-ti za 10x ceno ponujajo artikle, katerim zbiješ ceno na pol in misliš, kako si ga nategnil. In pol še pol leta razlagaš, kako je blo fajn (to lahko nalagaš samo tistim, ki tam še niso bili). Sumasumarum: 700€ + 300€ preplačane šare s suka = 1000€. V kafane ne hodiš, ker jih a: ni, b: pijača všteta v all inclusive in si zvečer že tako nabit, da se ti nikamor ne da, c: sploh ni možnosti it kam ven iz hotelskega kompleksa.
Če zboliš, kukala ti majka
grin1.gif
- bogve, kaj ti bodo poturili, ne moreš predčasno domov in tam na vročini trpiš, itak imaš drugi dan drisko zaradi spremembe prehrane itd in vsaj en dan preležiš ves zanič, zaradi vročine laufaš klimo in si potem ves prehlajen...
Same fajn stvari. Ampak, za dopust si zapravil manj kot 1k€ na osebo
bonk.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.361
309
83
39
Ljubljana
...kolegica dela na zavarovalnici, pride tip prijavit škodo in razloži situacijo - Z ŽENO IN MAJHNIM OTROKOM SE JE VRAČAL IZ DOPUSTA NA HRVAŠKEM, MED VOŽNJO JIH OBKOLIJO 4-je MOTORISTI, ON ODPRE OKNO, DA VPRAŠA KAJ JE NAROBE IN ONI MU ZAČNEJO BRCATI AVTO IZ VSEH STRANI IN SE ZDRAVN DEREJO prokleti slovenci... IN SLOVENCI ŠE VEDNO NE DOJAMEJO IN KAR RINEJO NA HRVAŠKO!!

baje da je res
wink-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ni glih tko.
Slovenci se raztepejo vse povsod in nas že vsepovsod poznajo. Daleč od tega, da bi viseli samo v hotelu.

Sm za hec pogledal, kolk je šlo za lanski dopust...

evo:

Lesbos, 14 dni - 2 osebi

Intelekta, aparthotel 4* z zajtrkom - 1100€
rent-a-car (getz, 13 dni) - 450€
vse ostalo cca 900€

*vse ostalo je blo v lastni režiji & vključuje poln kufr ouzota, ki sm ga prvlekel domov

V glavnem, men se ni zdel drago. Ampak - vse cene, ki se jih spomnim, so bile nižje od naših.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.356
113
Lepo ste zašli v tejle temi. No, vam še enkrat napišem kakšno dejstvo, če me ne boste Jugonostalgiki spet napadli, da otepam paštete in podobno, hehe.

Res pa rajši kampiram, ker imam štirih sten dovolj že doma. Zaenkrat.

Ker sta Korzika in Sardinija "In", Hrvatija pa je "Out", vam sporočam, da se na področju Sardinije in Toskane je (=jesti) v oštarijah bistveno ceneje, kot pri nas ali pa v Hrvatiji, je pa res, da vam bodo 0,66 Peronija
nahrung002.gif
za deci, torej isti šmorn.

Kakšno Oradico ali Brancina vam zaračunajo 10,00€ porcijo, kakšnega Ciplja pa celih 5,00€ (jedel sem ga pa tudi za 3,00€
aplauz.gif

Ker sem kampiral, za cene apartmajev ne vem popolnoma točno, ne more pa bit cela revolucija v ceni napram Hrvatiji, glede na to, da ti jih tudi na Sardiniji ponujajo že ob cesti.

Če bo kdo zmogel it vsaj pogledat tja, mu zagotavljam, da bo 4-člansko družinico peljal na obrok v oštarijo 7za 40,00€, pa bo lahko spil dva pira zraven
srce-1.gif

Eh, sam vi imate že rezervirane borovce, jaz grem letos otepat pašteto v Grčijo.

Kako že pravijo? Prepričevanje prepričanega...

No, mogoče vam pa le uspe kdaj skočiti tudi na Baltik, ki je z enim razlogom že v EU, tam pa boste lahko 1.000,00€ zapravljali 2 ali 3 tedne. Eh, sam kaj, ko bo 200km stran pivo pod borovcem še vedno "samo" 15 ovc...

Živjo
d055.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
tak na pamet po 2 klikih ne moreš rečt, ker je cena karte poleg št. oseb odvisna od:

- kdaj rezerviraš. če 2 dni pred odhodom bo 2x dražje kot če 2-3 tedne prej
- sezone. avgust je daleč najdražji
- kdaj točno greš. sobota dopoldne je 2x dražje kot petek ali nedelja

mene je v prvem n00b poskusu stala 250
bonk.gif
, v drugo in tretje pa 1x pod 100, drugič malo nad 100 z kabino vred

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
1. julij/avgust, rezervacija 2 tedna prej, okrog 270 če se prav spomnim
2. julij rezervacija 4 mesece prej 130 s kabino
3. junij/julij rezervacija 3 mesece prej 85 brez kabine

to je za 2 osebi

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.356
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Vse lepo in prav, za Baltik si pa pihnil mimo, ker je kur.cevo mrzlo.

Kdaj si bil gor, da te je zeblo? Jaz sem bil avgusta 2007, 14 dni vroče do 30°C, še na južnem Finskem morje 21°C, ob Baltskih treh pa še topleje, okoli 23°C.

V oštarijah obrok za 3 in cca. 6, 7 pirov, 15,00-20,00€ za vse v povprečju
grin1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.356
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zanimivo, da si pozabil omenit 300-evrsko vožnjo s trajektom... Pišeš samo o tistem, kar je v prid ''tvoji'' destinaciji.

Jugonostalgiki rezervirajo apartmaje pol leta prej, bodo pa mogoče še trajekt, da ga bodo dobili za 100€ v obe smeri
shocked-1.gif

V avgustu bom celo jaz nesel nekaj € hrčkom, da bom lažje počakal do Grčije, zdaj se pa umikam iz teme, se bojim, da sem jo podkuril
redface-1.gif

Emocije takšne in drugačne
srce-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Prisel kaksen mesec nazaj, temperatura okoli 20 stopinj. Bil sem pa v Estoniji, kraj imenovan Parnu, na a je naglas, ce se ne motim. Sicer zadeva dobro zgleda, mivka povsod okoli tebe, prostora ogromno, vendar mraz.

Potem pa me je pot z avtomo zanesla do Latvije, kjer sem si ogledal takoimenovano naslje bogatih, in sicer Jurmala, tukaj ne vem kje je naglas. Prav tako mraz, vendar zelo lepo in cisto, sem se kopal, ampak me je zeblo kot psa. Ljudje prijazni pa poceni je tudi. Ne vem no, sedaj tudi spremlja temperature pa gre tezko cez 25, ni to zame, ce sem na morju, potem mora biti tudi vrocina.

Za Baltik pa velja, da so glavna mesta najdrazja, vse ostalo je poceni za popizdit. Pa tudi glavna mesta so poceni, v povprecju tako kot pri nas, ce ne ceneje. Samo za primer, novo duplex stanovanje (cca. 180m2) v srediscu Tallina, tam kjer je glavni trg smo placali 90€ na dan. Bilo nas je 8. Baltik je super, samo temperature niso moj stil.