Na Jadran po batine?

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Sem ravno dobro prišla iz dopusta na Hrvaškem, pa moram reči, da sem tudi jaz vrgla puško v koruzo. Hrvaško morje nima samo Paga in podobnih obupnih turističnih biserov, temveč še cel kup drugih otokov, kjer cene vsekakor niso turistom prijazne. Če v eni sezoni obiščeš vsaj deset hrvaških destinacij na jadranu, si ustvariš dokaj realno sliko, ki te po možnosti expresno pošlje v Grčijo.
hysterical-1.gif

Mi je pa zanimivo, da narod vedno sili na najbolj svinjske destinacije in so potem vsi veseli, ko se gnetejo na tisti "plaži" in cmarijo v svinjski mlakuži.
bonk.gif

Zanimiv je tudi Hvar, kjer ledene kave izpod 30 kun ni bilo za dobiti (tudi do 40 so bile cene). No, Hvar je itak od nekdaj "poseben".

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Konkreten in debel ramsteak obložen s paradižnikom in nekim special sirom, pečen na rezini kruha ali nekaj podobnega..., mladi krompir, grška solata, medaljoni v omaki iz šampinjonov + priloga, 1x palačinke (2 ogromne nasitne) + 1 runda piva in vode z okusom = 190 KN.

V lepo zrihtani restavraciji ala As..., ko imaš prte lepo pogrnjene, kozarce za vino in pribor zloščen in zložen na mizah...

Če je pa to drago, potem pa tud ne vem.
smile-1.gif
V ljubljani ali portorožu bi prišlo kar več.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Daj k pogojem še da mora v gostilni obvezno viset slika tuđmana ali vsaj šahovnica, kelnarju mora bit ime ivica in plačilno sredstvo kuna
jebo vas yugonostalgike
bonk.gif

Postavil je konkretno vprašanje, ti pa fantaziraš o nekem tuđmanu in šahovnici. Predlagaj človeku kakšno destinacijo, da se mu ne bo treba na Hrvaškem matrat
smirk-1.gif

Tudi mene zanima kam se da za podoben denar priti na drugih turističnih destinacijah. Torej... apartmaji ob morju (5m od terase), z lastno plažo v senci, polpenzion, ter zastonj vino in žganica za 27€ po osebi. Predlogi? Kje kaj podobnega za ta denar? V Sloveniji bi te za tak denar verjeno samo kje ob Kolpi gledal...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
kriterije si je postavil točno tak, da ustreza samo hrvaška
smirk-1.gif
zato mu nekih predlogov niti slučajno ne mislim pisat. destinaciji si pač moraš prilagodit in tudi proračun

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej zanj je Hrvaška idealna, ampak nekdo bo vseeno tupil, da je Hrvaška zanič in oh in sploh ? Itak...

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Konkreten in debel ramsteak obložen s paradižnikom in nekim special sirom, pečen na rezini kruha ali nekaj podobnega..., mladi krompir, grška solata, medaljoni v omaki iz šampinjonov + priloga, 1x palačinke (2 ogromne nasitne) + 1 runda piva in vode z okusom = 190 KN.

V lepo zrihtani restavraciji ala As..., ko imaš prte lepo pogrnjene, kozarce za vino in pribor zloščen in zložen na mizah...

Če je pa to drago, potem pa tud ne vem.
smile-1.gif
V ljubljani ali portorožu bi prišlo kar več.

Ja saj ti pravim. Zamenjaj vsak dan dopusta kraj bivanja in boš videl... Smo jedli tudi dvakrat poceni, in sicer na svinjskem Murterju in v Verudi v Puli. Cena v marini (solidna restavracija) je bila nižja od vseh ostalih "koliba stil" konob po Dalmaciji. Na manj turističnih predelih so bile cene najvišje, na masovkah pa normalne. Samo je problem, da človek rata lačen tudi na manj turističnih krajih, kjer ni alternative.
frown-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
smirk-1.gif
zato mu nekih predlogov niti slučajno ne mislim pisat. destinaciji si pač moraš prilagodit in tudi proračun

Samo na Hrvaškem dobiš apartma ob morju, gostilno v katero greš lahko jest in lokal v katerega greš lahko na kofe zjutraj?
hysterical-1.gif

Glede na to, da ste vsi glasni kako je Hrvaška draga bi moral s 1000€ komot pridt čez na drugih lokacijah. Mogoče bi še letalo-letalo prevoz dobil za ta denar. Ampak ti zdaj nekaj govoriš o prilagoditvi proračuna. Zakaj, če je drugje ceneje?
confused-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Bemti a sem jaz edini, ki mu ni prav nič do morja? Nobenega. Raje sem doma, kot da se grem po raznih kempih gužvat, zato da grem 3x na dopust v vodo za 6min. Si grem pa raje ogledati kakšno mesto za ta denar, ki bi ga namenil morju.

Sploh pa vsako leto v isti pajzelj mi sploh ni jasno.

Sej tudi meni ni nevemkaj do morja in ležanja na plaži ... grem od relaksacije še najraje na Kolpo čez vikend. Senca, čist zrak, čista Kolpa, smešno poceni pa še folk je tam 5x bolj prijazen kot ob morju. Žar, meso, pivo pa mal zelenga, pa se bl sprostiš k v vsakm hotelu
grin1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Samo na Hrvaškem dobiš apartma ob morju, gostilno v katero greš lahko jest in lokal v katerega greš lahko na kofe zjutraj?
hysterical-1.gif

Glede na to, da ste vsi glasni kako je Hrvaška draga bi moral s 1000€ komot pridt čez na drugih lokacijah. Mogoče bi še letalo-letalo prevoz dobil za ta denar. Ampak ti zdaj nekaj govoriš o prilagoditvi proračuna. Zakaj, če je drugje ceneje?
confused-1.gif

Ne vem, če si spregledal... On govori o proračunu 1000 eur za celotno 4 člansko družino. Korzika in podobno z letalskimi prevozi za ta denar odpadejo.
rolleyes-1.gif

Jaz in boljša polovica sva letos prišla skozi za še bistvenomanjši denar kot pretekla leta, pa nisva niti najmanj šparala. Pa še svoje mirne zalivčke čisto za sebe, brez nadležnega frocovja, ki se ti dere nad glavo, al pa skače preko tebe; pa brez starega nagnusnega folka v bližini. Skratka, mir...

Evo, slikici dveh zalivčkov, v katerih sva med drugimi tudi bila (vsak dan sva bila v drugem zalivčku
smile-1.gif
)

sisan-2009-116.jpg

sisan-2009-141.jpg

Hrvaška gor, Hrvaška dol, tega ne bi imela nikjer drugje za takšen znesek....

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
smirk-1.gif

hysterical-1.gif

confused-1.gif

saj verjamem da imaš sebe za visoko inteligentnega, ampak daj probaj še enkrat prebrat njegove zahteve. ena izmed njih se glasi: lasten prevoz
smirk-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.356
113
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Ne vem, če si spregledal... On govori o proračunu 1000 eur za celotno 4 člansko družino. Korzika in podobno z letalskimi prevozi za ta denar odpadejo.
rolleyes-1.gif

Na Korziko ali Sardinijo se pretransportiraš po avtocesti ceneje kot do Zadra. Spet je odvisno kje si doma, to je res. Zakaj?
- Ker so Italijanske avtoceste cenejše od Hrvaških. Vir: AMZS relacija Ljubljana-Zadar, Ljubljana-Livorno.
- Trajekt na en bogi Pag (10 minutni trajekt v eno smer) stane 4-člansko družino 158Kn v eno smer ali 44,00€ v obe smeri, da rajši ne omenjamo drugih, daljših linij. Na Korziko prispeš v obe smeri za 60,00€.
- Kampi v sezoni - popolnoma primerljive cene, apartmaji prav tako. Nivo pa je marsikje na omenjenih otokih višji, je pa tudi primerljiv.

Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Hrvaška gor, Hrvaška dol, tega ne bi imela nikjer drugje za takšen znesek....

Z vsem spoštovanjem do tvoje izbire - na Hrvaškem obstajajo lepše plaže oz. zalivi s karakteristikami, ki si jih omenil. Na Korziki in Sardiniji pa jih ni konca!!!!

Pa da ne bo kdo mislil sedaj, kaj sta to Korzika in Sardinija, to se sedaj omenja zato, da se stlači 4-člansko družino v proračun 1.000€ za 1 teden. Poznam pa tudi druge destinacije, katere dosežeš z lastnim prevozom, uživaš v vseh omenjenih pogojih, v omenjenem proračunu, se je pa treba peljat dlje časa tja in ne pride v poštev za dopust za 1 teden.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Bemti a sem jaz edini, ki mu ni prav nič do morja? Nobenega. Raje sem doma, kot da se grem po raznih kempih gužvat, zato da grem 3x na dopust v vodo za 6min. Si grem pa raje ogledati kakšno mesto za ta denar, ki bi ga namenil morju.

Sej tudi meni ni nevemkaj do morja in ležanja na plaži ... grem od relaksacije še najraje na Kolpo čez vikend. Senca, čist zrak, čista Kolpa, smešno poceni pa še folk je tam 5x bolj prijazen kot ob morju. Žar, meso, pivo pa mal zelenga, pa se bl sprostiš k v vsakm hotelu
grin1.gif

Če je tole 'zeleno' tisto, kar mislim da je, mi je sedaj vse jasno o tebi...
hysterical-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
smirk-1.gif

hysterical-1.gif

confused-1.gif

saj verjamem da imaš sebe za visoko inteligentnega, ampak daj probaj še enkrat prebrat njegove zahteve. ena izmed njih se glasi: lasten prevoz
smirk-1.gif

Glede na to koliko je drugje vse poceni bi verjetno dobil še rent-a-car v okviru tistih 1000€.
smirk-1.gif

Lahko vseeno narediš izračun za štiričlansko družino z njegovimi zahtevami, brez lastnega prevoza. Me zelo zanima kaj bi ti svetoval za 1k€ skupaj s prevozi.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:

grin1.gif

Če je tole 'zeleno' tisto, kar mislim da je, mi je sedaj vse jasno o tebi...
hysterical-1.gif

Zelenje, narava.... kaj ti spet ni jasno?
confused-1.gif

grin1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Na Korziko ali Sardinijo se pretransportiraš po avtocesti ceneje kot do Zadra. Spet je odvisno kje si doma, to je res. Zakaj?
- Ker so Italijanske avtoceste cenejše od Hrvaških. Vir: AMZS relacija Ljubljana-Zadar, Ljubljana-Livorno.
- Trajekt na en bogi Pag (10 minutni trajekt v eno smer) stane 4-člansko družino 158Kn v eno smer ali 44,00€ v obe smeri, da rajši ne omenjamo drugih, daljših linij. Na Korziko prispeš v obe smeri za 60,00€.
- Kampi v sezoni - popolnoma primerljive cene, apartmaji prav tako. Nivo pa je marsikje na omenjenih otokih višji, je pa tudi primerljiv.

AMZS pravi, da je do Zadra 10€ cenejša cestnina. Da ne govorim, da je cca 170km bližje (glede na google maps). Samo toliko za info...