Na Jadran po batine?

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
verjetno so mu policaji jezik kazali
hysterical-1.gif

on ni nič kriv to so ga prisilili da je jih je začel zmerjat

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik shift pravi:
verjetno so mu policaji jezik kazali
hysterical-1.gif

on ni nič kriv to so ga prisilili da je jih je začel zmerjat

Saj to sem želel povedati.

Imaš dosti Slovencev, ki se preveč "preseravajo" na morju. Včasih je še mene sram, ko vidim, kaj počnejo.

Na koncu članka pa piše, da so na Visu prerezali gume nekaj Slovencem.

Sam ta otok zelo dobro poznam.
Policisti so tam pošteni (vsaj kolikor sem imel izkušnje z njimi).

En primer izpred nekaj let:

V apartmaju mi pozvoni policist in reče, da je videl otroka, katerega pozna, da mi je skrivil anteno na avtu. Vpraša me, če ga bom prijavil. Pogledam anteno, z lahkoto se je poravnala in rečem, da ga ne bom prijavil.
Pove mi, da je problematičen zaradi neurejenih družinskih razmerij in se zahvali ter poslovi.

Skratka, kljub poznanstvu mulca in družine nas je obiskal in se držal svoje "naloge".

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Glede na to, da so Hrvatje največji hinavci na svetu, se nebi čudil, da ti anteno skrivil isto policaj, kot ti je prišel trkat na vrata.
priden.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Res so največji hinavci.

Tudi rek: "ni ga tata čez hrvata" se ni pojavil sam od sebe.

Sploh Dalmatinci bi najraje, da jim pošlješ denar za dopust in sploh ne prideš tja.

Sem bil pa takrat prijetno presenečen nad reakcijo policista. Pa kakorkoli že je bilo oz. naj bi bilo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
Jaz sem po Umagu iskal ljubljansko ulico (v čisti slovenščini) in nobeden nič, malo so se čudili, kako Ljubljanska ulica v Cro. ampak so bili čisto pijazni.
na koncu sem jo sam našel.

hahahahaha
si imel hčerko na morju?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Na koncu članka pa piše, da so na Visu prerezali gume nekaj Slovencem.

Kolega, ki je tam mnogokrat letno, mi je rekel, da je ta novica o gumah že od maja...ampak, da so morali nekaj še stlačiti v članek.
smile-1.gif

Jaz sem bil zdaj slab teden, pa nisem opazil neke nestrpnosti. V restavraciji prijazni, v Mercatorju lene počasne prodajalke, v Konzumu zelo prijazne, hitre....kelnarji prijazni... Nisem pa imel nekega stika z zateženimi domačini.

Sicer pa me zanima kako bi "prošao" hrvat na obisku okoli MB štadiona. Viole pa "take fore".
smile-1.gif
Ti še do sonarodnjakov niso strpni, kaj šele do drugih ....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja možno, da so bli pijani in se drli: kaj je ustaši, pa take fore....maš take talente tudi...

Nizozemci, avstralci, rusi ?? Mislim da oni v svojem izrazoslovvju ne poznajo besede ustaš.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
lani je približno 1.000.000 Slovencev počitnikovalo na jadranu. letos bo številka podobna.
par incidentov na to številko ni praktično nič.

statistično dobi po pič** več mariborčanov, ki pridejo v ljubljano.
evil.gif

jaz imam dol sam dobre izkušnje. najbrž pa velja, da fašejo uni k iščejo. sam ti bi tud v Portorožu fasali.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Jaz sem se v nedeljo vrnil iz Hrvaške, pa moram rečt, da ni bilo nikakršnih težav, nobenega negativizma, vsi po vrsti prijazni.... Skratka, boljše sem se počutil pri njih kot pa v Sloveniji (Janša-Pahor, levi-desni, Slovenija-Hrvaška, jamranje vsepovprek...).
Bil sem na jugu Istre v bližini Pule (kraj Šišan). Z mojo sva srečala ogromno domačinov, pa tudi Hrvatov od drugod, pa so se vsi normalno pogovarjali z nama, se hecali... Zaj pa ne vem sva imela srečo, al se pa vse skupaj preveč napihuje
sprasujem se.gif

Ne vem, zakaj imam občutek, da so za vse krivi mediji, da se jim poveča prodaja, gledanost ??

Aja, glede cen... V Puli v trgovskih centrih so nekatere stvari smešno poceni proti našim centrom. Največ sva kupovala v Billi (BTW, tak dobrih čevapov in ostalih pripravljenih stvari za žar še nisem jedel kot jih imajo v Billi; pri nas se lahko vsi skrijejo). Če greš v kamp, apartma alli pa v privat hišo, se sploh ne splača zraven vlačit ajnkaufa ker je pri njih večina stvari cenejših.
Še na tankštelo sem šel z užitkom - cenejši bencin kot pri nas (95-ka preračunano 1,04 eur).
cheer.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Aja, to pa ja. Pijača v Senju v kul koktejl baru na prostem smešno poceni, vsaj v primerjavi z Ljubljano. Kokteli po 3-4 EUR, 4 vodke in 1 redbul 7 EUR...
smile-1.gif

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
Jaz sem po Umagu iskal ljubljansko ulico (v čisti slovenščini) in nobeden nič, malo so se čudili, kako Ljubljanska ulica v Cro. ampak so bili čisto pijazni.
na koncu sem jo sam našel.

hahahahaha
si imel hčerko na morju?

ja ampak v poreču.

v umagu sem iskal čisto druge.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Jaz tudi nisem imel nikoli problemov s hrvati na morju. Se mi je pa zgodilo nekaj kar mi je dalo za mislit. Nekega dne so prišli starši iz Grčije in so bili navdušeni, kako so pa Grki prijazni. Sama hvala jih je bila, kako se kelnar trudi slovensko, kako so v hotelu uslužni in ustrežni itd... Kakšne pol leta od tega sem šel jaz službeno na Tenerife. Tokrat sem bil presenečen jaz! Take prijaznosti pa še ne. To je noro... Recepcija, hotel, še snažilka, tega res nisem vajen. Potem pa enaka zgodba še iz Turčije, Italija, Bolgarije celo smučarski Colorado. Na koncu smo prišli do sklepa da je ubistvu povsod kjer se ukvarjajo s turizmom enako. Izjema je le hrvaška. Meni ni bilo nikoli nič hudega na hrvaškem ampak ko sprobaš druge turistične destinacije vidiš da hrvati v turizmu zaostajajo par svetlobnih let... Zadnjih par let nimam veliko časa za dopuste. Zato si privoščim kvaliteten dopust, da se res spočijem in takrat si ne želim nobenega stresa. No, zato NE hodim na hrvaško.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Po pi*ki dobijo tisti, ki to iščejo. Ponavadi kakšni preseratorji, ki mislijo, da so bog in batina, kva jim bo "un Hrvat" pamet solil, ipd. Mi že več kot 10 let hodimo na Hrvaško, pa nismo nikoli imeli kakšnih problemov. Tudi domačini, na recepciji kempa, ipd. so vedno prijazni z nami. So pa nekje bolj prijazni, nekje manj...pač se vračaš tja, kjer se dobro počutiš.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Tisti, ki smo vsaj malo delali s turisti, vemo, da znajo biti včasih zelo tečni in nadležni. Sploh ko moraš vsakemu posebej pokazati kje je kaj, se opravičevati, opravičevati institucijo ...

Konkretno Terme Čatež ... Tudi meni je plafon dvigovalo, ko sem moral vsakemu smotanemu debilnemu Italijanu posebej razlagat, kako se pravilno vstavi kartica za notri, ko sem se moral opravičevati pred besno Hrvatico, ko se je njen podivjani pamž razbil na kao spolzkih ploščicah, ko so mi jamrali kako visoke so cene, ko sem se moral šetat 2 km daleč za faking 1€ napitnine ... Res, včasih sem jih prav z mržnjo gledal, te retardirane omejence, ki pridejo namakat svoje debele riti ...

Ampak tako pač je v turizmu. Vsega se je treba navadit.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Aja, pa ne vem, od kje vam, da vedno dobijo tisti, ki iščejo probleme ... Ravno taki največkrat zastrašujejo in ustrahujejo, sami pa premalokrat dobijo ... Največkrat pa nastrada folk, ki ni bil nič kriv, nič dolžan ...

Predlani je v Malinski vletela v en lokal grupa samih ogromnih rokometašev, vsi pijani in veseli in so jasno takoj naredili hajko. Pa so jih natakarji skoraj na kolenih prosili, naj spizdijo ven iz lokala in so po nekaj prerivanjih res.

Ko pa je en moj (sedaj že bivši) kolega popizdil in se šel dreti v lokal (isti lokal), ker nam pol ure niso hotli prinest računa, so v trenutku prileteli kelnarji iz vseh lokalov na kup in bili pripravljeni za fajt. Eden mu je celo rekel: "Da ti neæe biti ovo zadnji put kad si došao u Hrvatsku, Mejduš Europu".

Svašta ...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Sam drugače nisem imel dol problemov, edino enkrat smo hodili po plaži ekipa 2 slovenca in 3 zagrebčani in se je zanalašč zaletel v zagrebčana en domačin (tak suh, piækica), začel nekaj sikat in takoj jih je bilo še par okoli. Nekaj so se začeli kregati v zvezi dinamo - hajduk, en je fasal po kepi, potem so nas pa rešili starejši turisti, ki so se začeli dret na te domačine ("slušaj, pustite deæke, jasno?!"). Takrat smo bili stari tam 15, 16 in sem bil dol s starši.

Ko smo hodili sami s kolegi, nismo imeli nikoli problemov, pa smo ga pili tudi s kao zajebanimi huligani iz Rijeke. Nikoli nič. Je bila pa zanimiva scena kakšne 3 leta nazaj v Avgustu ... Mladi Italijani so navalili v Malinsko, bilo jih je tudi po 100 na pomolu in so zganjali razne vragolije (moj kolega jih je šel učil peti "V dolini tihi"). Potem pa se je enkrat en Italijan zakačil z domačinom zaradi neke domačinke, fasal kamen v glavo in od takrat ni bilo na pomolu več niti enega Italijana. Zanimivo.

Osebno pa k sreči nobenih problemov. Najbrž tudi zato, ker smo polovico domačinov tudi poznali.
wink-1.gif