Gavran..kaj se trudiš in limaš te pamflete, ki jih noben zdrav ne jemlje za verodostojne..to je bilo popularno precej let nazaj..zdaj ne vem, a si v kratkem prišel do interneta in si fasciniran nad temi odkritji, ali ti pa kaj drugega manjka.
Gavran..kaj se trudiš in limaš te pamflete, ki jih noben zdrav ne jemlje za verodostojne..to je bilo popularno precej let nazaj..zdaj ne vem, a si v kratkem prišel do interneta in si fasciniran nad temi odkritji, ali ti pa kaj drugega manjka.
http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/manj-znano-iz-zgodbe-o-franji.htmlKrivo obtožbo sta zagrešila predvsem dva, oba politkomisarja. Prvi je bil Alojz Herman Dušan, komisar bolnice in primer človeka, ki ga najdemo v vseh krajih in časih – je len in nesposoben, svojo nezmožnost pa kompenizira tako, da spletkari proti sodelavcem. Drugi je bil Branko Karapandja Matjažek, po rodu hrvaški Srb (iz Gorenje Dubrave pri Ogulinu), takrat namestnik politkomisarja XXXI. divizije; v bolnico je prišel kot ranjenec, potem pa ves čas negodoval, češ da ni bil primerno oskrbljen in da se mu tudi sicer ni posvečalo njegovemu položaju primerne pozornosti. Proces je v celoti dokumentiran in strokovno povzet v arhivskem zborniku Partizanski zdravniki in pravniki med stroko in politiko (1996).
Malo pozneje odgovarjam, najverjetneje je bilo namenjeno meni:Kaj manjka rdeči zvezdi? Rdeča zvezda ti je naredila, da lahko klopotaš v materinem jeziku - ne znaš spoštovati tega?
Rdečo zvezdo imajo v svojih simbolih tudi nekatere države, ki jih (kot je opazno) spoštuješ. Npr. ZDA ! ( )
Kaj manjka rdeči zvezdi? Te ni nahranila? Ti ni omogočila šolanja? Si ubog zaradi nje?
Bi bil pod katerim kljukastim križem kaj bolj uspešen kot si ?
Malo pozneje odgovarjam, najverjetneje je bilo namenjeno meni:
meni ni rdeča zveda dala NIČ! En k.urac je rdeča zvezda dala meni! Slovenskega jezika me je naučila samo moja mati in bi ga kot slovenec govoril tudi , če bi tu vladal sam satan ( moje menenje: kar v bistvu privrženci komunistov in rdeče zvezde ste). Nikoli se nisem istovetil s to tvojo rdečo zvezdo in meni osebno ni dala ali pomenila nič: mogoče je tebi in tvojim, ki ste lajali skupaj s partijo in zato uživali privilegije rdečih v fsrani yugi; meni je edino vzela leto dragocenga življenja, ki bi ga lahko bolj kakovostno porabil. In če je za tebe bil standard yuge primerljiv ali celo enakovreden standardu zahoda, potem lahko mirne duše trdim, da takrat zahoda povohal nisi, kajšele tam bil. Da smo po riž in alvorado morali do debele berte, po kavbojke pa na plac v Trst, kar je bil standard povprečnega, nepriveligirana (nečlana partije) prebivalca slovenije oz. yuge, je popolnoma neprimerljivo z zahodom, pravzaprav je enačenje slovenije 80 in 90 z zahodom po standardu norčevanje. '45 je bil kljukasti križ poražen in nobene potrebe ni bilo, da se je slovenija pridružila k.určevi jugi. Lahko bi se odločila za svojo pot, kot se je '91 in prihranjenega bi nam bilo 46 let hiranja. Mojih 5 c, I'm over and out.
Zdaj si pa mal mimo usekaj.Lep poskus preusmeritve pozornosti. Raje Gavranu odgovori na vprašanje.
Demz: se opravičujem, narobe prebral. Kar pa ne pomeni, da nisi sral kretenizmov o rdečih zvezdah v ameriških simbolih. Zvezde so prav lepo bele, tako na tankih kot letalih.
Kar se sramovanja tiče: sramujem se takihle sonarodnjakov, kot si ti. Ki so ostali mentalno v preteklosti. Šli smo iz neke države, ker nam ni ustrezala. Zdaj jo poveličujete. Kot prave pićke, če niste zadovoljni s sistemom, ki ga imamo, bi šli nazaj na starega. In zato nimate jajc, da bi volili za program in ne proti osebi. Takih mentalno nedoraslih z nostalgijo napihnjenih starih prdcev in njihovih Mesečnih podmladkov se pa res sramujem.
Se da razbrati, da ti ni dal prejšnji sistem nič. Tuda današnji ne. Da ti je nekdo vzel eno leto življenja, ki bi ga bolj kakovostno preživel?? Potem pa daj.... tvoje nabijanje tukaj ni videti kakovostno.... A bojo spet komunisti krivi izpred 75 let??Malo pozneje odgovarjam, najverjetneje je bilo namenjeno meni:
meni ni rdeča zveda dala NIČ! En k.urac je rdeča zvezda dala meni! Slovenskega jezika me je naučila samo moja mati in bi ga kot slovenec govoril tudi , če bi tu vladal sam satan ( moje menenje: kar v bistvu privrženci komunistov in rdeče zvezde ste). Nikoli se nisem istovetil s to tvojo rdečo zvezdo in meni osebno ni dala ali pomenila nič: mogoče je tebi in tvojim, ki ste lajali skupaj s partijo in zato uživali privilegije rdečih v fsrani yugi; meni je edino vzela leto dragocenga življenja, ki bi ga lahko bolj kakovostno porabil. In če je za tebe bil standard yuge primerljiv ali celo enakovreden standardu zahoda, potem lahko mirne duše trdim, da takrat zahoda povohal nisi, kajšele tam bil. Da smo po riž in alvorado morali do debele berte, po kavbojke pa na plac v Trst, kar je bil standard povprečnega, nepriveligirana (nečlana partije) prebivalca slovenije oz. yuge, je popolnoma neprimerljivo z zahodom, pravzaprav je enačenje slovenije 80 in 90 z zahodom po standardu norčevanje. '45 je bil kljukasti križ poražen in nobene potrebe ni bilo, da se je slovenija pridružila k.určevi jugi. Lahko bi se odločila za svojo pot, kot se je '91 in prihranjenega bi nam bilo 46 let hiranja. Mojih 5 c, I'm over and out.
Šarac.Kdo je že tisti šiptar zraven Kučana? malo mi že spomin peša, pa bi rad videl napisano..
Zdaj si pa mal mimo usekaj.
Nobeden ne poveličuje bivšega sistema. Nobeden se ne vrača v preteklost. To so navadna podtikanja. V preteklost se vačate verniki.
Verniki vedno govorite o tem, kako je bilo v določenem obdobju slabo, istočasno pa nič ne naredite da bi bilo bolje. To je vaša taktika, ki je katastrofalna. Samo kritizirati in nič ne narediti. Pa ne zdaj o tem, kako so neki komunisti na oblasi še kar naprej. To so izgovori. Če bi kaj naredili i teh 27-ih letih, bi vsake volitve dobili z rezultatom plebiscita. Ne pa da se ukvarjate samo s tem, kako je nekdo nekaj narobe naredil, a sami ste bili ves čas zraven in nič naredili. (tega ne priznate) Na desetine firm je bilo zaprtih,prodanih, okradenih in ne reči, da so za to krivi delavci, ki so zgubili službe. Raje se ukvarjate preteklostjo (kdo je zmagovalec 2.WW), kot pa s prihodnostjo. Domobrance imenujete Slovenci, partizane pa s kumunisti. Torej eno vojsko imenovati z narodnostjo, drugo pa z politično pripadnostjo.
Tudi devica Marija je v otroških letih rodila Jezusa, tako da tud Sveti duh je bil pedofil.