Na današnji dan...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.375
5.648
113
Meni nekaj ni jasno; leta 41 je bilo na ozemlju Slovenije (ali pa dravske banovine, kakor hočete) cca. 1000 komunistov. Kako hudiča jim je uspelo prefukat cca. 1,5 MIO katolibanov?!

Z represijo in orožjem! Ne glede kakšen rambo si ti v RL...če se jaz pojavim na tvojem dvorišču z pištolo bo tvoja kmetija...tvoj gnoj...tvoje kravice...vse to bo potem moje :) Ti boš odločal samo o tem a te razlastim al te pa prej še OHLADIM :D sploh če imam pri tem še zaslombo paradržave
Cmon....še alkoholik je dojel ko sem se mu na traktor "spravu" :) Ga je takoj raj preventivno prodal :D

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kamelči, ne no pravljic prodajat... Dvomim da si matora bu.dal stara 70+ da bi dejansko doživela opisano represijo v letih 1945-1960. Po tem času so se zadeve bistveno normalizirale. V letih 1970-1990 ti pa sploh ni bilo hudega... Razen če misliš da odsotnost zahodnih potrošniških dobrin (ki pa so bile nadomeščene z onimi iz prijateljskih držav) pomeni konec življena.
Kar se pa tiče izpovedovanja vere... v letih katere sem ti omenil nazadnje ni bil nihče zaprt če je redno obisoval verske obrede niti če je praznoval cerkvene praznike.
Če si pa prejšnjo državo doživljal v zadnjih zdihljajih pa sploh nisi kontent za resno komentiranje.
Nimam neke hude nostalgije do prejšnje države, senm pa dovolj star da se strinjam z Demzom, da je dandanes sicer "kao svoboda", samo mladiči se ne zavedate za kakšno ceno. Potomci kolaborantov imajo pa itak svojo računico; pahniti državo v leto 1938...

Kamele0N

23. jul 2008
42.375
5.648
113
Je nisem doživel...sem bil pa seznanjen z dogajanjem iz prve roke... In ja bilo je zelo črno-belo vse skupaj!

Mi je pa skrajno neumno da se o tem ne bi smelo govorit ker to je pa ja že iz leta 45 al pa 60...oh s5 te kosti!

Nastavi svojo glavo/imetje....pa ne utrujaj stem kar se je zgodilo za 60 let...si pripravljen to nardit? Zame?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Ja če nisi doživel pol pa nehaj bluzit tukaj po temi.. A tisti ki ti je to pripovedoval je očitno bil Problematičen zato je mel slabe izkušnje iz bivše Juge:fredi:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Ups, zadnjič sem že bil čefur, zdaj sem pa kot čefur. Očiten napredek. :valjamse:

Ker se hvališ s pismenostjo, potem mi pa podtikaš nekakšne zahteve, ki jih imam do države in družine, naj ti povem, kaj je bila poanta mojega pisanja. Država je pod rdečo zvezdo manj napredovala, kot bi lahko, če bi imeli normalen zahodno-demokratičen razvoj. To je vse. Od tega bi imeli vsi več, tudi tisti, ki so 25 let na minimalcu, o katerih govoriš ti. Za primerjavo sem ti dal Avstrijo, ki je bila nekoč na cca našem nivoju, danes imajo pa bdp na prebivalca skoraj 2,5-krat tolikšen, kot je naš. Gospodarsko Sloveniji rdeča zvezda torej ni koristila.
hejjj... mojster.... pa kakšne ti kvaziš?? Avstrija ni bila nikoli na našem nivoju!!!!! A nisi malo više celo pisal, da smo hodil k njim po coffee??? Zdej se pa odloč.
Slovenija je nazadovala v zadjih 25 letih v gospodarstvu!!! To ti naj bo jasno. Če šteješ ti v gospodarski uspeh to, da si dobil internet in mobitel ne veš kaj je gospodarstvo. Če misliš, da je uspeh, ker imaš polne police v trgovini tujih izdelkov in tujih trgovin... se motiš. Če misliš, da je uspeh nositi papirnate Italjanske čevlje, medtem ko Slo čevljarska industrija (ki je bila dobra) propadla.... se motiš. Slo je bila še najbljižje Avsstrijcem od vseh Yu republik, pa tudi južni bratje so ta denar pridno nam pobirali (eden od razlogov osamosvojitve). Danes??? Kdo nam pa danes pobira tisto kaj nam je ostalo?????? Zresni se malo, pa pomisli malo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.987
113
kod Džej-Zija
A današnja demokracija pa nam full koristi ja.. kak eni mate zlo slabe izgovore zato kak je bla bivša država slaba..

Moja starša nista bila pri koritu kot eni temu pravite za bolše življenje.. Sta bila običajna delavca ki smo lepo živel z njihovima plačami itn.. ne pa danes ko komaj sestaviš mesec itn..

Daleč od tega, da je bilo vse slabo. Ampak tudi daleč od tega, da je bilo krasno. Jugoslavijo smo zapustili z razlogom. Zato je meni jugonostalgija danes smešna.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mene kosti iz leta 1945-1950 prav nič ne zanimajo niti ne sočustvujem z njimi. Mene zanima prihodnost mene, predvsem pa prihodnost mojih otrok, katera tudi po zaslugi potomcev kolaborantov in narodnih izdajalcev ni prav nič rožnata, ker hočejo opravičiti gnusna dejanja prednikov in nikakor ne želijo da gre vse skupaj v zgodovinsko pozabo.
Ampak kot pravijo, drek je drek, pred 70 leti ali danes. In zločin proti narodu je zločin ki ne zastara.
Francozom na kraj pameti ne pade, da bi dovolili povzdig kolaboracije oz. da bi se pokesali svojih dejanj nad kolaboranti. Pa jih prav tako niso ujčkali po vojni.
V bistvu ste pa potomci kolaborantov in belogardistov ter domobrancev tečni kot driska...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.987
113
kod Džej-Zija
hejjj... mojster.... pa kakšne ti kvaziš?? Avstrija ni bila nikoli na našem nivoju!!!!! A nisi malo više celo pisal, da smo hodil k njim po coffee??? Zdej se pa odloč.
Slovenija je nazadovala v zadjih 25 letih v gospodarstvu!!! To ti naj bo jasno. Če šteješ ti v gospodarski uspeh to, da si dobil internet in mobitel ne veš kaj je gospodarstvo. Če misliš, da je uspeh, ker imaš polne police v trgovini tujih izdelkov in tujih trgovin... se motiš. Če misliš, da je uspeh nositi papirnate Italjanske čevlje, medtem ko Slo čevljarska industrija (ki je bila dobra) propadla.... se motiš. Slo je bila še najbljižje Avsstrijcem od vseh Yu republik, pa tudi južni bratje so ta denar pridno nam pobirali (eden od razlogov osamosvojitve). Danes??? Kdo nam pa danes pobira tisto kaj nam je ostalo?????? Zresni se malo, pa pomisli malo.

Že spet mi polagaš besede pod prste. Nikjer nisem pisal o kofetu iz Avstrije. Ampak če si že načel to temo: leta 1950 najbrž nihče ni hodil po kofe v Avstrijo. Leta 1985 pa vsi. Ta razlika je nastala, ne boš verjel, pod rdečo zvezdo. Bo zdaj šlo?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

23. jul 2008
42.375
5.648
113
Ja če nisi doživel pol pa nehaj bluzit tukaj po temi.. A tisti ki ti je to pripovedoval je očitno bil Problematičen zato je mel slabe izkušnje iz bivše Juge:fredi:

Ne samo denar je imel ker je imel lastno lekarno...to ga je stalo kompletne hiše in stem službe... Hišo si je zaželel lokalnik partijec s katerim sta se poznala...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Daleč od tega, da je bilo vse slabo. Ampak tudi daleč od tega, da je bilo krasno. Jugoslavijo smo zapustili z razlogom. Zato je meni jugonostalgija danes smešna.
Skoraj ne morem verjet, da si to napisal??? Si začel razmišljati?? Ja .... z razlogom smo zapustili YU. teh razlogov je pa več. In eden od razlogov je tudi ta, da bomo tiste stvari, ki so bile dobre še popravili, tiste ki pa niso bile dobre pa zamenjali..... Dejansko je bilo pa tako kot je.... zhebal vse.... pokradli kaj se je dalo, ljudi na cesto... uvoz južnih, da nam po gradbiščih delajo, medtem ko so računi za to takšni, kot da bi najmanj iz Japonci izJaponske se vozil na šiht, tuje trgovske verige.....itd itd. Ampak, internet in mobitel je pa zakon:evil:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Že spet mi polagaš besede pod prste. Nikjer nisem pisal o kofetu iz Avstrije. Ampak če si že načel to temo: leta 1950 najbrž nihče ni hodil po kofe v Avstrijo. Leta 1985 pa vsi. Ta razlika je nastala, ne boš verjel, pod rdečo zvezdo. Bo zdaj šlo?
Torej po tvoje je bilo 1950 blaginja...1985 pa sirotinja

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.987
113
kod Džej-Zija
Skoraj ne morem verjet, da si to napisal??? Si začel razmišljati?? Ja .... z razlogom smo zapustili YU. teh razlogov je pa več. In eden od razlogov je tudi ta, da bomo tiste stvari, ki so bile dobre še popravili, tiste ki pa niso bile dobre pa zamenjali..... Dejansko je bilo pa tako kot je.... zhebal vse.... pokradli kaj se je dalo, ljudi na cesto... uvoz južnih, da nam po gradbiščih delajo, medtem ko so računi za to takšni, kot da bi najmanj iz Japonci izJaponske se vozil na šiht, tuje trgovske verige.....itd itd. Ampak, internet in mobitel je pa zakon:evil:

Ah, kje. Jaz ne razmišljam. To mi je Jajo naročil, naj napišem. ;)

Zdaj pa ti razmisli, zakaj se je v Sloveniji tako izšlo, kot se je. Kdo je ohranil moč, kapital in položaje ob menjavi države. Kdo je pisal zakonodajo. Kdo je vodil in še danes vodi pravosodje. In kdo je usmeril državo, da se ne drži niti lastne zakonodaje. To, da država (in njena podjetja) ne spoštuje lastnih določil o plačilnih rokih, je čigava krivda. Ali da se država pri nezakonitih migrantih ne drži lastne zakonodaje. Itd itd itd

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Pedofil tito med prvim pregledom avtomobila za ZDA. Vrhunska jugo tehnologija. V ZDA ta jugo zaseda najvišje mesto kot najslabši avtomobil v ameriški zgodovini.
Screenshot_20180514-141958.jpg

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
.
Kar se pa tiče izpovedovanja vere... v letih katere sem ti omenil nazadnje ni bil nihče zaprt če je redno obisoval verske obrede niti če je praznoval cerkvene praznike.

To je prav neverjetno. V Titovih časih je bilo po 60 novomašnikov, zdaj je pa število padlo na 4: Cerkev na Slovenskem se letos veseli treh novomašnikov. V septembru je napovedano mašniško posvečenje grkokatoliškega novomašnika Uroša Pavkoviča, ki prihaja iz župnije Leskovec pri Krškem, tako da bo skupno število štiri. To je najnižje število v zadnjih 70 letih.

Katoibanom se že kolca po Titu.:valjamse:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Zdaj pa ne vem, a se zajebavaš ali si glup. Ne, 1950 ni bila blaginja, obe državi sta bili podobno v riti. 1985 je bila ena država še vedno v riti (čeprav je gledala malo ven), druga pa vesela na sončku. Ločiš razliko?
Tako kot napišeš, tako se prebere. Je pa problem, ker slabo napišeš, potem pa popravljaš. Krivi pa drugi.