Na begu pred policisti umrla 19 in 20 letnik

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
A misliš da bi priznala, če bi šla za njimi?

BTW, od kdaj marice niso primerne za zasledovanje? Ni tako dolgo tega, ko sem videl kako se je ena peljala ko sneta sekira za nekom...

Pa gremo malo računati, če so se vozili 100km/h je to cca 28m na sekundo . Nesreča se je zgodila cca 500m od kraja zaustavljanja.
Torej so potrebovali cca 18 sekund do mesta kjer so se zakantali. Na križišču rabišš cca 4-5 sekund da spelješ pa si v avtomobilu in pripravljen na to. Onadva sta bila veni avta...

Nekaj pa le imajo skupnega s tabo:
Fizika nobenemu ne gre od rok.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:[/i
Na križišču rabišš cca 4-5 sekund da spelješ pa si v avtomobilu in pripravljen na to.

Ni čudno, da so v Sloveniji taki zastoji, ko imamo take voznike
cry12bpy.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Mulce je treba naučit odgovornosti ne pa jih njihovih pravic učit. Potem se ne bi pogovarjali danes če jih ne bi ustavljali, če jih nebi zasledovali.... če če če če če če..... Prevzemat odgovornost za svoja dejanja to je vrlina, ki na balkanu še dolgo ne bo zacvetela

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.328
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:[/i
Na križišču rabišš cca 4-5 sekund da spelješ pa si v avtomobilu in pripravljen na to.

Ni čudno, da so v Sloveniji taki zastoji, ko imamo take voznike
cry12bpy.gif

467716-post_slo.gif

Ha ha! Vedno se sprašujem kaj imajo nekateri toliko za opravit preden speljejo. Ampak očitno je to nekako normalno, da si vsak vzame še 4-5 sekund pavze po tem, ko se končno prižge zelena
bonk.gif

Glede teme pa sploh ne vem v čem je fora? Kaj zdaj bi nekateri radi rekli, da so spet policaji krivi, če se nek pavijan zaleti v tovornjak? Pismo enkrat je narobe, če policaji lovijo take pavijane, zdaj je pa narobe, da jih niso lovili.
bonk.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
A misliš da bi priznala, če bi šla za njimi?

BTW, od kdaj marice niso primerne za zasledovanje? Ni tako dolgo tega, ko sem videl kako se je ena peljala ko sneta sekira za nekom...

Pa gremo malo računati, če so se vozili 100km/h je to cca 28m na sekundo . Nesreča se je zgodila cca 500m od kraja zaustavljanja.
Torej so potrebovali cca 18 sekund do mesta kjer so se zakantali. Na križišču rabišš cca 4-5 sekund da spelješ pa si v avtomobilu in pripravljen na to. Onadva sta bila veni avta....
Lahko še dodaš par sekund, ker mimo policajev sta se verjetno z manj peljala, potem sta pa šele pospešila. Pa računaj da so policaji vedno pripravljeni, da jim kdo ne bo ustavil in bo ušel. In če mislijo koga lovit ne izgubljajo sekund da skočijo v avto in speljejo.
Če bi policaji rabili pol minute, da se zbašejo v avto in speljejo, nebi nikoli nikogar ujeli. Pače bi vozili po omejitvah tudi ne.

Je pa jasno, da bodo rekli, da ga niso zasledovali ali da niso zapeljali za njim, pa če je res ali pa ne. Prič pa ob tej uri najbrž ni.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
340
11
18
Jaz sem pa v drugih novicah prebral, da sta imela en avto v postopku. Tako da je policaj zaključil postopek in sta se odpeljala za pobeglimi. In kaj je po vaše zdaj narobe? Če koga lovijo, ni dobro. Zdaj bi se morali s kombijem za nekom furat, da bi spet bili zadovoljni.
Končalo se je ''srečno'', da se je nasproti pripeljal tovornjak. Če bi se osebni avto, bi bila še večja škoda. Krivi pa so si sami. Če nimajo kaj skrivati, bi ustavili ob kontroli in nebi bilo nesreče.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
SimonS
Citat:

Krivi pa so si sami. Če nimajo kaj skrivati, bi ustavili ob kontroli in nebi bilo nesreče.
Od tebe pričakujem da boš sedaj nosil s tabo kamero, ki te bo 1 teden 24/7 snemala pri vsem kar počneš.
Lahko objaviš tudi gesla za gmail/fb/3rd party forumov.Ter doma ne pozabiti odstraniti zaves.
Saj baje nimaš ničesar za skrivati.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:

Je pa jasno, da bodo rekli, da ga niso zasledovali ali da niso zapeljali za njim, pa če je res ali pa ne. Prič pa ob tej uri najbrž ni.

Mi lahko razložiš v čem je razlika, če bi policaji šli za njim?
Razlika je ogromna.
V primeru, da bi ga lovili, in to priznali, bi se ljudje vprašali o primernosti takšnega lova, ki ima za posledico smrt dveh mladih ljudi, odpirale bi se debate, ali je lovljenje nevarno, ugotovili bi, da je lovljenje smrtno nevarno ne samo za bežečega ampak tudi za vse sličajno ničkrive mimoidoče, potem bi 3/4 slovenije krivilo policijo, da so vsaj posredno krivi za smrt dveh mladih. Lahko bi ob medijskem pritisku poslanci spremenili zakon in prepovedali lov, kar policiji ni v interesu... Če pa rečejo tako kot v tem primeru, da niso niti zapeljali za njim, potem pa policijo ne bo nihče z nič krivil, tudi posredno ne. Si je policija lepo umila roke bi rekli.
Je pa zelo neobičajno, da bi policist sredi postopka z enim, ustavljal drugega zgolj zaradi rutinske kontrole, in pa da se, ko mu ta drugi ne ustavi nebi pognal za njim.
No mi pa še ti razloži, zakaj so pred leti, ko je med begom pred policijo umrl mulc na motorju na Krasu, policaji trdili, da ga niso lovili, priče pa so povedale drugače?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
nima nobene veze tudi če so ga lovili. Nobene krivde ni na stani policistov. Če te hoče policist ustavit potem ustavi če ne vrni izpit pa se naokrog vozi z javnim prometom.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
340
11
18
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
SimonS
Citat:

Krivi pa so si sami. Če nimajo kaj skrivati, bi ustavili ob kontroli in nebi bilo nesreče.
Od tebe pričakujem da boš sedaj nosil s tabo kamero, ki te bo 1 teden 24/7 snemala pri vsem kar počneš.
Lahko objaviš tudi gesla za gmail/fb/3rd party forumov.Ter doma ne pozabiti odstraniti zaves.

Ti misliš, da je policaj hotel geslo za gmail od pobeglega? Mater smo zabiti narod.
V sedmih letih sem vedno ustavil, ko je bila kontrola. Zakaj nebi? Vedno 0.0 za volanom. Tablice taprave. Drogiram se ne. Prva pomoč veljavna. V teh sedmih letih so me enkrat dobili na radar, kjer glih nebi trebalo merit. Bilo je za 250\125€ kazni, ampak ker sma se lepo pogovorila, sem jo odnesel z 80\40€. Zato, ker nisem neka balkanska budala, da bi se delal pametnga. Kazni za malo prekoračitev so res prevelike, tu se strinjam. Ampak policaj ni napisal tega zakona, čeprav smo vsi prvo na policaja jezni, ko nas dobi. Alkohol pa za volan ne spada. Tu pa so kazni primerne oz. še premajhne za nekatere. Razvite države pri alkoholu nimajo toleranc.

Torej 7let in 40€ kazni. Pa ga tudi stisnem po cesti, zato pa je še avto čipiran, da še gre bolj. Ampak vedno prvo glava premisli, če je pametno, pa da se ne ogroža ostalih.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.328
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:

Razlika je ogromna.
V primeru, da bi ga lovili, in to priznali, bi se ljudje vprašali o primernosti takšnega lova, ki ima za posledico smrt dveh mladih ljudi, odpirale bi se debate, ali je lovljenje nevarno, ugotovili bi, da je lovljenje smrtno nevarno ne samo za bežečega ampak tudi za vse sličajno ničkrive mimoidoče, potem bi 3/4 slovenije krivilo policijo, da so vsaj posredno krivi za smrt dveh mladih. Lahko bi ob medijskem pritisku poslanci spremenili zakon in prepovedali lov, kar policiji ni v interesu... Če pa rečejo tako kot v tem primeru, da niso niti zapeljali za njim, potem pa policijo ne bo nihče z nič krivil, tudi posredno ne. Si je policija lepo umila roke bi rekli.
Je pa zelo neobičajno, da bi policist sredi postopka z enim, ustavljal drugega zgolj zaradi rutinske kontrole, in pa da se, ko mu ta drugi ne ustavi nebi pognal za njim.
No mi pa še ti razloži, zakaj so pred leti, ko je med begom pred policijo umrl mulc na motorju na Krasu, policaji trdili, da ga niso lovili, priče pa so povedale drugače?

Jaz še vedno ne vidim razlike. Debilen pavijan ni ustavil na znak policijske kontrole in debilen kakor je bil je celo pospešil in se skantal v tovornjak in to bi se zgodilo v vsakem primeru.

Ti zdaj nekaj pametuješ, da policaji sploh nebi smeli nikogar ustavti in lovit
bonk.gif
ojej, med kakšnimi kre teni jaz živim. Saj policaji gredo tudi meni na živce kadar me za brezveze ustavijo in nekaj težijo ampak vseeno ustavim in ne bežim, potrpim, da opravijo svoje in se po postopku odpeljem naprej. A je problem? Verjetno je problem, če si pijan ali pa samo tako zelo neumen in prepotenten, da ne hebeš nikogar in pičiš dalje pa magari v tovornjak. Zadeva se je končalo kakor si je kre-ten v avtu čisto sam zasluži, nihče drug ni kriv, kot on sam. Žal je ubil še prijatelja, ki morda ni bil tak de-bil in na srečo ni ubil nikogar drugega.

Nazadnje urejeno:

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik SimonS pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
SimonS
Citat:

Ti misliš, da je policaj hotel geslo za gmail od pobeglega? Mater smo zabiti narod.
V sedmih letih sem vedno ustavil, ko je bila kontrola. Zakaj nebi? Vedno 0.0 za volanom. Tablice taprave. Drogiram se ne. Prva pomoč veljavna. V teh sedmih letih so me enkrat dobili na radar, kjer glih nebi trebalo merit. Bilo je za 250\125€ kazni, ampak ker sma se lepo pogovorila, sem jo odnesel z 80\40€. Zato, ker nisem neka balkanska budala, da bi se delal pametnga. Kazni za malo prekoračitev so res prevelike, tu se strinjam. Ampak policaj ni napisal tega zakona, čeprav smo vsi prvo na policaja jezni, ko nas dobi. Alkohol pa za volan ne spada. Tu pa so kazni primerne oz. še premajhne za nekatere. Razvite države pri alkoholu nimajo toleranc.

Torej 7let in 40€ kazni. Pa ga tudi stisnem po cesti, zato pa je še avto čipiran, da še gre bolj. Ampak vedno prvo glava premisli, če je pametno, pa da se ne ogroža ostalih.
Še live cam daj v spalnico, saj če babe ne pretepaš se nimaš kaj bat.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
nima nobene veze tudi če so ga lovili. Nobene krivde ni na stani policistov. Če te hoče policist ustavit potem ustavi če ne vrni izpit pa se naokrog vozi z javnim prometom.
Saj je jasno, da policaj
1. ni kriv
2.Če ni tako velja točka 1.

Policaj ni kriv pa četudi na njivi povozi padlega motorista.
Ampak eno je kaj si misli sodnik, ki spiše oprostilno sodbo, nekaj drugega je pa, kaj si misli narod.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Synth - a boš spet začel? A ti ni bilo enkrat dovolj, da te je cela skupnost pospamala?

A je res tako težko ločiti vzrok in posledico in temu primerno določiti odgovornost?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.165
6.976
113
pri taščici
Torej če policaj ne bi smel iti za mulcem,potem jaz sedaj ne ustavim nobenemu več. Pa če pet minut prej banko oropam. Saj vem da ne bodo šli za menoj, saj ne smejo iti ker se lahko ubijem.
Kam smo prisli?
Vidim da smo vzeli avtoriteto učiteljem, sedaj se policajem. Ostane nam še vojska.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.003
6.230
113
blizu močvirne prestolnice
ksz

Ali je treba pokojna obmetavati z debilom, pavijanom...? Se vam ne zdi da sta že tako dovolj nasrkala? Pač mladostniška norost mogoče pohorca, seveda to ni nobena olajšava. Ker ne veste ozadja zgodbe, bi bilo dobro da zaprete temo, ker vi ste večina angelčkov, očitno se še danes se držite maminih kiklc. Enostavno sta prehudo plačala za napako in zato ju ni treba pribijati na križ.
Ker nekateri tako radi mečete družine za primer, jim v teh časih kaj pomagate?

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Citat:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:

Mi lahko razložiš v čem je razlika, če bi policaji šli za njim?
Razlika je ogromna.

Čist preveč besed za brezveze. Zadeva je skrajno preprosta

Imamo državo, v tej državi so paravila-zakoni. Če bi se ljudje držali pravil-zakonov bi vse teklo kot mora, ker pa smo slovenci in vsak nekaj muti, je tako kot je.

Recimo v tem primeru - policaj te ustavlja - tvoja dolžnost po pravilih je da se ustaviš. Če bežiš naprej moraš pač vedeti, da bodo posledice tvojih dejanj tvoja odgovornost. Pa nima tukaj nobene veze ali te policija lovi ali ne.
Tako preprosto je to.

Mulci so bežali in se ubili. Kaj kurca ima tukaj veze policija.
Tudi mi smo bežali z mopedi ko smo bili mulci, če si zbežal super, če pa nisi si pa vedel da boš dobil dve ali tri okol kepe. Jebiga to je pa riziko.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
631
56
28
Čudi me, da še nihče ni obsojal voznika tovornjaka...Jado in podobni sovražniki tovornjakarjev, ki nebi smeli biti na cestah...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Pred vsakim nepreglednim ovinkom namestit špegl, tovornjakar lahko zapelje v ovinek le, ko nasproti ni prometa. Le tako bomo lahko preprečili podobne nesreče v prihodnje.