Multifunkcijski ink jet

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
http://www.enaa.com/oddelki/ra...zicni_tiskalnik

sam sem prvo imel pixma ip4300 s katero sem bil izrednjo zadovoljen (dokler ni po nekaj letih krepala)
sedaj sem za mt nabavil MG5150, ki je isto kot zgornji model samo brez wirelessa (ne rabi), moram rečt da zaenkrat deluje zelo isto kot stara dobra pixma
Pa je MG5150 mogoče priljučiti v mrežo? (preko kabla?)
Ne, MG5250 pa ima wireless (nima pa RJ45)
MG5150 ima RJ45?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Eno mogoče noro vprašanje. Vendar ne bi rad kupil tiskalnika, kateri bi mi bil neuporaben.
Če piše, da ima tiskalnik wireless, a to pomeni, da se brezžično poveže v mrežo? To mi je pomembna zadeva, kajti rabim mrežni tiskalnik.

Pixma MP495

Hvala

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Da ne odpiram nove teme. Doma se kupuje multifunkcijska naprava in ker se zadnje čase veliko tiska, je na prvem mestu cena izpisa, pomembna pa je tudi hitrost izpisa. Skoraj nujno mora imeti WLAN, ker potrebujemo tiskanje preko mreže, vendar ethernet ne zadostuje, saj bo printer zaradi lokacije nemogoče povezati v LAN. Pomembno je, da se zna povezati v obstoječe WLAN omrežje, ki je zaščiteno z WPA2.

Nekako je v ožji izbor prišel HP OfficeJet 8500A, vendar me zanima, če ima kdo kakšne praktične izkušnje z njim ali pa pozna kakšno boljšo alternativo (lahko je tudi laserska, če je cena multifunkcijske naprave v rangu 300€ in je cena izpisa nižja). Prdvsem me zanima, če se da s kartušami resnično natisniti toliko strani, kot zagotavljajo in je torej izpis cenejši kot pri laserskih tiskalnikih, kot oglašujejo, kako je z delovanjem WLAN-a in ali je res nekoliko počasen, namreč slišal sem, da ga imajo pri prijatelju v firmi, vendar nevem točno kateri model 8500/8500A/8500A Plus/... in se naj bi zadeva ves čas nekaj pripravljala, kalibrirala, itd. preden sploh kaj natisne.