Motorna žaga, vprašanje ....

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Zakaj mi motorka crkne če jo postavim v navpični položaj?
To se je začelo dogajat po menjavi neke membrane v uplinjaču ... pa opazil sem da se je poraba goriva povečala.
Gre se za Husqvarno 142e.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.421
5.657
113
Kdo ti je menjal membrano...sam?

Najverjetneje (99%)...je zabasan frgazar...
Motorka ima 2 membrani...ker ma "letalski" frgazar...v vodoravni legi dela spodnja stran frgazarja....ko jo obrnes na glavo pa zgornja stran frgazarja...

Vsi vmesni polozaji delata obe komori/membrani...

Torej ko das navpicno...frgazar crpa nekaj iz spodnje komore/membrane...nekaj pa iz zgornje komore/membrane....ena od teh je zabasana z umazanijo (mali prehodi&kanalcki) med obema membranama...in motorka ostane brez zadostne kolicine goriva zato ugasne..

Snami ferg dol...pazljivo odsravfaj spodnji&zgornji del...pri tem si narisi kako so sle membrane narazen (redosled) da bos vedu nazaj sestavit...vzami wd40 in prespricaj vse luknje in mrezice in kanalcke...

Pri spodnji membrani (3/4 motork ima tako...) pazi da ujames "kljuko" od membrane na vago od igle...bos videl ko bos razdrl
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.421
5.657
113
Lahko je tudi samo to zadnje kar sem omenil...da membrane ni(si) pravilno zahakljal na spodnjo iglo/plovec...

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
nism sam menju ... en frend jih je ... k obvlada malo vec k jst, sam mam občutek da je toktat malo kiksnu
wink-1.gif
k se je pojavlo to crkavanje, pa poraba je šla v nebo...

Kamele0N

23. jul 2008
42.421
5.657
113
smile-1.gif
kolx se men ni posreclo iz 5ga poskusa...

.....da ti lah sedaj na pamet delim nasvete ob 2 zjutraj
wink-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
nism sam menju ... en frend jih je ... k obvlada malo vec k jst, sam mam občutek da je toktat malo kiksnu
wink-1.gif
k se je pojavlo to crkavanje, pa poraba je šla v nebo...
.. očitno se motiš, da kolega bolj obvlada
evil.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
No ... naj napišem epilog štorije....
Motorka je bla zaribana.....menjava bata in rahlo brušenje cilindra in žaga poje kot nova.... da je bla zaribana nism vedu k očitno je blokirala očetu (čeprav tega ni opazu....) po vsej verjetnosti pa je bla kriva stara mešanca.

Zdaj mam nov problem.
Tomos Husqvarna 770.
Napenja mi verigo, neglede na to da jo nastavim in stisnem una dva vijaka ob strani, mi takoj ko dam 2x do 3x gas jo napne do te mere da skor blokira žago.
Se je pa to začelo pojavljat med delom.... ka bi lahko blo narobe??

Kamele0N

23. jul 2008
42.421
5.657
113
Citat:
Uporabnik danielt pravi:
No ... naj napišem epilog štorije....
Motorka je bla zaribana.....menjava bata in rahlo brušenje cilindra in žaga poje kot nova.... da je bla zaribana nism vedu k očitno je blokirala očetu (čeprav tega ni opazu....) po vsej verjetnosti pa je bla kriva stara mešanca.

Ta stavek z staro mešanico mi je najbolj
cheer.gif

Ubistvu razen če kdo ni ppozabil olja dat v bencin je bilo krivo to da si mel narobe nastavljen frgazar in si poišiljal v cilinder prerevno mešanico...ki je bolj ekspolozivna in s tem proizvaja večje temperature.....motorka sicer dela bolje......ampak zato zariba

Frgazar je načrtno treba tako nastavit da motorka RAHLO prdi na polnih obratih....to prdenje povzroča sekanje viška bencina v izpuh....ta višek ki ekspandira v izpuh obenem hladi cilinder ( kot pri klimi ki ekspandira plin v prostor in ga ohladi)

Motorka na polnih obratih NE SME met visokega zvoka....naprimer zvoka kavnega mlinčka!!!!!

Druga varjanta je da ti spušča kako tesnilo....al med frgazarjem in cilindrom....al pa semmering na gredi.....ko motorka laufa vzami wd40 in posprejaj po mestih ki sem jih omenil....če motorko zamori.....je potrebna menjava tesnila...ker ti tam vleče falš zrak not in bo SPET 1x KMALU ZARIBALA zato ker boš mel prerevno mešanco med delovanjem

Video:

Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Zdaj mam nov problem.
Tomos Husqvarna 770.
Napenja mi verigo, neglede na to da jo nastavim in stisnem una dva vijaka ob strani, mi takoj ko dam 2x do 3x gas jo napne do te mere da skor blokira žago.
Se je pa to začelo pojavljat med delom.... ka bi lahko blo narobe??

A una dva plehka na meču imaš oba?? Pa btw nista zamenljiva.....maš lev & desn plehek ( notranji ma kanal za olje za verigo narjen)

Kamele0N

23. jul 2008
42.421
5.657
113
Aia pa ko boš nastavil tako da RAHLO prdi na polnih obratih moraš vedet da nimaš slučajno motorke z blokado obratov na elektriki

To je v zgornjem videu razlika med zeleno žago z navadno tuljavo/elektriko.....in drugo rdečo z limiterjem na tuljavi ki blokira previsoke obrate

Poglej kako drugače nastavlja rdečo žago!!!!

Limited vs non limited coil če boš googlal...

Ker ti lahko "prdi" tud samo zaradi tega ker si presegu obrate in se je vključil prekinjevalnik vžiga....tako motorko moraš nastavljat direktno v rezu.....če nimaš doma elektronske opreme na kateri bi gledal št. obratov....in ja pa vedt moraš max št. obratov za motorko...

Neki tacga:

STIHL http://www.getsaws.com/S_specs.html

Husquarna: http://www.getsaws.com/H_specs.html

Še to kar sem prej govoru....puščanje tesnila...