Motoristične provokacije na cesti

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ko sem se včeraj vračal iz morja od Rijeke do Delnic po tisti stari fini cestici, sem naletel na eno tako zelo hinavsko provokacijo motoristov. Sicer je bilo le-teh včeraj na cesti ogrooooomno, o njihovi vožnji raje ne bi razglabljal, me je pa tista provokacija kar malo šokirala. V glavnem. Našla sta se dva frajerja, ki sta prehitela nekaj avtomobilov, nato pa se postavila vzporedno pred enega cliota in hitrost zmanjšala na ene 50 km/h. Tako smo se rabili xy minut peljati za tema debiloma. Če bi šel kdo prehitevati junaka, bi najbrž hitro zagrabila za ročko in ne-pustila, da gre kdo mimo, tako da nas je kolonica ostala vpete za ta dva mungota. K sreči sta se dokaj hitro naveličala in odbrzela daleč proč, a vseeno me je kar malo zbediralo. Da ne govorim o tem, da mi je enkrat prej eden skoraj začel tolči po šipi (ker sem mu po njegovem kao odvzel prednost), dokler nisem malo obrnil volana in se je dečko zbal za ravnotežje. Seveda je potrebno omeniti tudi limanje 10 cm od avta, potem pa po zadnji mimo kot puščica.

Še kdo kakšne izkušnje podobnih provokacij?

lp

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
403
0
16
Ljubljana
www.69performance.si
Provokacij ravno ne, mogoče edino ta, ko se prerine na rdečem semaforju med avtomobili na prvo pozicijo ali pa ko gre pred rdečim semaforjem po levem pasu za zavijanje levo in od tam pri zeleni luči štarta kar naravnost, čeprav je na pasu za levo zavijanje. Pa mogoče še ko je na prehitevalnem pasu na avtocesti kolona in motorist zadaj blenda da bi se mu umaknil. No v vseh opisanih situacijah je prav sladko, ko z avtom nadebudnega motorista oplakneš, da mi ni nič jasno, neglede na to, kak motor vozi
evil.gif

In kakšno naključje, ravno včeraj sem bil na relaciji Rijeka - Delnice. Mogoče si srečal motorista, ki si je rane lizal od izgubljene bitke z avtomobilom
smirk-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Prejle je blo nekaj takega na kriziscu Tivolske pa Celovske.

Na desnem pasu določen rumen S3 powerd by rsr, na levem pa CBR600RR....seveda je cestak mislu da bo za salo prvi,a mu ni bilo cisto jasno,k je bil Audi pred njim pri Slovenski
grin1.gif

To je zmer fajn gledat pol debilne face k mu ni jasn kako je z motorjem ustal uzadi.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Nekaterim (avtomobilistom) to celo uspe, večini pa ne. Pri motorju je problem tudi dolga prva prestava tako da se je treba za dober start z nule malo pomatrat z sklopko. Sej ne rčeme, par avtov v slo je res hitrih, vendar mora biti zadeva krepko hitrejša od kakega 911 turbo, AMG-ja in podobnih.

Je.biga, razmerje kg/ps naredi svoje.
cool-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Še malo primerjave:

1000561.jpg

100b0530.jpg

100b0531.jpg

100b0570.jpg

100b0571.jpg

100b0572.jpg

100b0573.jpg

100b0574.jpg

Sicer se strinjam da tale avto ni ravno najboljši za tale namen, pa vseeno več kot pol piste prednosti pove svoje.

P.S.: tudi motor ni ravn najmočnejši, ima samo 163ps.
grims-1.gif

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
403
0
16
Ljubljana
www.69performance.si
Ja, avto mora biti res zmogljiv, da si konkurenčen motorju. Takih avtov je pri nas izredno malo. Kak 911 turbo je z mesta vsekakor več kot konkurenčen motorju, potem pa ga počasi nekje med 100 in 200 motor ujame.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Mogoče sta motorista in clio imela že prej kak incident. Kaj pa veš.
Tud jaz se bom še kdaj zdrl na koga.
jezen.gif

Vožnje na odbijaču, prehitevanja kolone čez križišča pri veliki hitrosti in podobne neumnosti nimam kaj komentirat. Ne podpiram, pa ni važno, a gre za avto ali motor.

Jaz pogosto provociram voznike avtomobilov, da v naseljih vozim približno po omejitvah.
grims-1.gif
Posebno vozniki belih kombijev, tovornjakarji, pa kaki, ki mislijo da so z nakupom ________(vstavi ustrezno avtomobilsko znamko po potrebi) postali bogovi, težko prenesejo provokacijo in delajo čudne face in mahajo, blendajo, torbijo, prehitevajo.

Včasih peljem lepo počasi 20-30 kmh mimo stoječe kolone avtomobilistov in jih s tem blazno provociram. Tisti, ki imajo kak meter prostora pred sabo, se včasih pomaknejo čisto ob sredinsko črto, ali pa se kakšna vrata odprejo.
V križišču pri rdeči občasno tudi grem na začetek kolone, ampak se postavim pred kolono, da nebi slučajno avto kakšne neumnosti naredil, ko bi na polno speljal že pri rumeni in nič pogledal levo-desno, če kdo lovi temno rumeno luč.

pa ne pustim se sprovocirat, to tudi nekatere provocira. Kako faco dobi dirkaški mladenič, ko ga dohitim in začne v strahu da ga prehitim, dinamično vozit(ga je po celi cesti polno), jaz ga pa ignoriram, vzamem varnostno razdaljo in mu jasno pokažem, da ne mislim tekmovat.

No, zdaj bo pa izpadlo, kot da strogo po omejitvah vozim z motorjem.
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
To, da se motorist na križišču med avtomobili počasi prebije naprej me prav nič ne moti (čeprav ni prav), veliko bolj nevarni so avtomobilisti, ki s pasu za zavijanje levo potegnejo naprej.
Tekmovanje z motoristi, pomeni IQ na nivoju (norečih) motoristov ali še nižji. Kaj dokazuješ s tem? Da si totalen imbecil?
Raje si nabavi motor, boš ubil samo sebe, ne pa še drugih udeležencev v prometu.

@Kloshar: provokcije se najhitreje končajo, če jim ne nasedeš. Me pa zanima, kako to, da se tebi, ko izpita še niti pol leta nimaš, toliko stvari dogaja? Sam letno prevozim med 35.000 in 40.000, pa me ni še noben motorist "obrcal".

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
Tudi sam sem bil nekoč motorist. Vendar vedno sem občudoval takoimenovane norce ki so se vozili po cesti kot šerifi. Tudi jaz sem bil motorist in v križiščih peljal med avtomobili in se prebil v ospredje prav tako sem prehiteval ali obvozil stoječo kolono pa nisem nikoli naletel na kakega avtomobilista ki bi izrazil svoje nezadovoljstvo. Vem, da sem delal v nasprotju z zakonom. Preziram še vedno pa motoriste ki se napihujejo in delajo štale na cesti ter spravljajo poleg sebe tudi druge v nevarnost.
Res manjka v Sloveniji en poligon kjer bi lahko vsak dobil svojo dozo adrenalina in ga ne bi iskal na cesti. Sedaj se vozim z avtom v prostem času pa z ATV.

PS Tudi med avotmobilisti so taki norci.
Vsak ki je kupil avto s svojimi rokami ali motor že ve kako bo delal z njim.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik kkarola pravi:
Res manjka v Sloveniji en poligon kjer bi lahko vsak dobil svojo dozo adrenalina in ga ne bi iskal na cesti.

Raceland v Krškem je verjetno čist ok za začetek.
Če prav vem, je 20 eur za cel dan, vsakih 20 minut se na progi menjujejo cart in moto. tudi ni nek znesek.

Taglavni problemi pa ne bodo šli na dirkališče, tudi če bi ga imeli pred nosom, ker tam ni toliko izzivanja med avti, ni bejb na pločniku in zunaj pred kafiči, ki bi ga gledale....
pa ugotovil bi na dirkališču, da je nula. On pa išče potrditev, da je frajer. Je že blo veliko predebatiranega o tem na različnih forumih.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Za začetek se ne spuščaj na nivo provokatorjev, zavijanje proti motoristu tudi ni najbolj pamentno početje. Če ga boš namreč zadel, se lahko ubije...tega si vsekakor ne zasluži, pa tudi ti si ne zaslužiš nositi tega bremena skozi življenje. Pusti kretena, raje pomisli na kako luštno deklino in bo takoj bolje, če ne gre drugače, pa na primernem mestu ustavi in počakaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Pusti kretena, raje pomisli na kako luštno deklino in bo takoj bolje, če ne gre drugače, pa na primernem mestu ustavi in počakaj.
To bi narekovala zdrava pamet. Sedaj pa vprašanje: zakaj bi moral zaradi kretena jaz ustavljat in ga puščat naprej.

Sicer so pa motoristi dostikrat samo gobcači: po ravnem zna vsak lolek (tudi Hondaši) tiščat, ko pa pridejo ovinki pa kot cucki izginejo nekam v daljavo. Seveda mora potem na ravnini dokazat kako mu motor stegne in se ti prilepi 10cm od odbijača. Škoda le, da mu zmanjka ravnine za prehitevanje
evil.gif
.
Sicer pa: do sedaj srečal le enega motorista, ki je obvladal in le ta se ni ne lepil na odbijač ne nič. Počakal na ovinkih v normalni razdalji in na prvi ravnini šel mimo. Upam, da je še vedno živ.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
ali pa ko gre pred rdečim semaforjem po levem pasu za zavijanje levo in od tam pri zeleni luči štarta kar naravnost, čeprav je na pasu za levo zavijanje.

Ah, to v Ljubljani delajo tudi s kombiji, BMW-ji in starimi alfami. Nič novega.
evil.gif

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
jah, sam se odloči ali ga boš puščal naprej, življenje je tvoje...jaz sem se že skoraj naučil, da ignoriram take bebce. To, da bi z motorjem kdo provociral pa res še nisem videl...ponavadi nas avtomobilisti zajebavajo...

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
@BlueGti S tem ko se postaviš čist levo na črto da te motorist ja ne bi prehitel samo pokažeš svojo kulturo.Verjemi mi marsikateri naredi tako kot ti,so pa tudi izjeme ki se postavijo čim bolj desno da lahko greš mimo brez problemov.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
jaz sem eden tistih, ki gre čisto desno....tako lahko motorist še po istem pasu pride mimo mene...seveda to storim takrat ko imam pred seboj dobro preglednost.....nekje sred ovinka se ziher ne postavim čisto desno.....

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
nisem motorist....sam pa vem da če bi biu in če bi me eden od avtov namerno hotel oplaziti......ga zasledujem in na primernem mestu razbijem! Al pa se ustavm in kak kamen poberem in mu ga potem ob priložnosti dostavim ma vetrobransko steklo!