Motoristične provokacije na cesti

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
403
0
16
Ljubljana
www.69performance.si
Hm... nisi me dobro razumel, recimo na dvopasovnici je v križišču še čisto levi pas za zavijanje na levo. Torej dva pasa naravnost in en za levo. Motorist se pritaji po levem pasu in ko je zelena luč, naredi prekršek in namesto, da bi zavil levo, ker je na pasu za levo zavijanje, gre kar lepo naravnost. Če ima mene slučajno ob boku, da grem naravnost, se potrudim s spodobnim štartom naravnost po svojem pasu jasno, da bo odnehal ali pa pojahal kak znak. Spustim ga edino, če bo dal žmigovc za desno. Jaz ne delam s tem nobenega prekrška, ker grem lepo naravnost po svojem pasu. Prekršek dela edino motorist in jaz sem edini, ki ga bom odvadil, ker se bo počasi začel bati za svoje zdravje, če bo tako vozil.

Pač motoristov načeloma ne spuščam mimo s tem, da se jim nekaj dodatno umikam. Ker tudi oni mene nikoli ne spuščajo mimo, da bi se mi umikali. Dostikrat bi šel jaz rad mimo motorista, pa se mi ne umakne. Zakaj bi se jaz potem umikal. Jih pa nikoli ne oviram izven svojega pasa ali s kakimi nesramnimi zaviranji ali čem podobnim. Sem pač na sredini svojega pasa in ferik maša. Z moje strani je igra čista. Če želi, me vedno lahko prehiti po nasprotem pasu. Če bo za mano začel s prehitevanjem z žmigovcevm, mu bom vedno dal prednost, da me prehiti, šele potem grem jaz naprej prehitevat kak tovornjak recimo. Motoristi dostikrat mislijo, da so tako hitri, da jim ni treba dat žmigovca, da se lahko rinejo po križiščih itd...

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
eh swifthed...ne moreš ti mirno rešit zadeve...
aplauz.gif

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
Eh to je res Blue da to te razjezi, sej bi mene tut! Sam fora je k motorist proti teb ne pričakuje takega štarta na polno in si misli da te bo z lahkoto! Če pa orenk potegne pa mislim da ti razn Edijevega RS2 ali kakeg Porscheja Turbo ne uspe zmagati cestnega motorja! Je pa res tole z žmigavci! Sam vseen je za premislit ali bi ga z svojim avtom zmaknil iz ceste, torej teb avto opraska al pa celo zapelješ čez motor un se pa ubije??? Nevem, sej pravm tkole k nisem motorist mi je ravno vseeno, ampak če bi biu in da me en takole proba poslat k rakom žvižgat in da se zmažem mu vrnem z materialno škodo ali pa kr po butari nabijem!

@elvir_vr6 : eh sej veš da edino tako se da kej rešit, sploh pa v tem primeru :D

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
A tole delno leti name? Naj povem še, da mi je še prej junak nekaj s peščico kazal, dokler mu nisem pokazal tasrednjega.
hysterical-1.gif

Blue GTI

stručko
Osebje foruma
19. jul 2007
403
0
16
Ljubljana
www.69performance.si
Jasno, da ne pričakuje štarta. Drugače če bi on na polno štartal, je konkurenčen na tiste 10m edino avto z 4x4 pogonom. Sej motorist je tolk pameten, da v avto (vame) ne bo zapeljal, ker točno ve, da dela prekršek. Če pa še ko sveti rdeča luč da žmigavec za desno, mi je to znak, da se je mogoče zmotil in prosi za prosto pot, takrat mu bom prednost odstopil. Brez žmigavca ali kake geste je pa akcija. Če se on rine po levi v prekršku, zakaj jaz pol ne bi smel iti naravnost malo hitreje
smile-1.gif

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:
Uporabnik Blue GTI pravi:
Provokacij ravno ne, mogoče edino ta, ko se prerine na rdečem semaforju med avtomobili na prvo pozicijo ali pa ko gre pred rdečim semaforjem po levem pasu za zavijanje levo in od tam pri zeleni luči štarta kar naravnost, čeprav je na pasu za levo zavijanje.

in ali tako koga oškoduje?????????????????????????????????????

spelje tako hitro, da nobenega ne moti.....
tongue-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik lovelove pravi:in ali tako koga oškoduje?????????????????????????????????????

spelje tako hitro, da nobenega ne moti.....
tongue-1.gif
Saj BlueGTI tudi spelje tako hitro, da ne nobenega ne moti. Vsaj tiste, ki spoštujejo CPP ne.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik Blue GTI pravi:
Provokacij ravno ne, mogoče edino ta, ko se prerine na rdečem semaforju med avtomobili na prvo pozicijo ali pa ko gre pred rdečim semaforjem po levem pasu za zavijanje levo in od tam pri zeleni luči štarta kar naravnost, čeprav je na pasu za levo zavijanje. Pa mogoče še ko je na prehitevalnem pasu na avtocesti kolona in motorist zadaj blenda da bi se mu umaknil. No v vseh opisanih situacijah je prav sladko, ko z avtom nadebudnega motorista oplakneš, da mi ni nič jasno, neglede na to, kak motor vozi
evil.gif

In kakšno naključje, ravno včeraj sem bil na relaciji Rijeka - Delnice. Mogoče si srečal motorista, ki si je rane lizal od izgubljene bitke z avtomobilom
smirk-1.gif

identično, ko ga s ferrarijem zdragaš, mu nič ni jasno pacijentu
evil.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Mladina na skuterjih...se peljem 50 skozi mesto krej je cona 30 in vsak gre prehitevat na sililo za žive in mrtve.
V križišču zavijam levo in me prehiti po desni.Po moji stari navadi grem globoko v križišče in ga ne sekam, kar pa sesalcu ni prec potegnil je letel naravnost ker se je ustrašil in si zjebal prvo gumo pa plastike je šlo v kur...kar precej on ni bil poškodovan ni pa tudi črhnil.
Motorist prehiteval v škarje in nebi se izšlo če nebi s sam ceste zapeljal. Na petrolu ga ujamem in mi je plačal pijačo in se opravičil...
.......uf...pa še je.
V osnovi vedno motorista spustim dam desni žmigavec upočasnim vendar če je normalen in da se lepo pele.Sicer pa na čtro pa naj čaka dokler ni varno zan ali in zame.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.554
1.084
113
Titograd
No včeraj zavijam iz stranske na glavno cesto, pogledam levo in desno, preden speljem še enkrat, cesta prazna, je pa na vsako stran skoraj 500 m ravnine, potem pa ovinki in na obe strani njive s koruzo tako da se dalje na vidi.... speljem in ko sem na svojem pasu pogledam nazaj, 5 m za mano cestni izstrelek v obliki rdeče Yamahe YZF in bedak meni ploza! [censored] v kratkim hlačah in kratki majici, ki je prehitro vozil da ga na 500 m 3 sekunde prej ni bilo nikjer za videt ploza MENI
bonk.gif

Mislim, WTF je problem teh "motoristov" ? Jaz imam namen imeti motor, ampak ne vem zakaj bi z njim vozil na kaj drugačen način kot z avtom, torej dokaj normalna vožnja v okvirih predpisov? Ali te motor mogoče poneumi?

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Mene pa fascinira ena druga zadeva, povezana z motoristi.

Vsi stacionarni radarji na AC pri nas te slikajo od spredaj. Motorji pa imajo vsi tablice na zadnji strani. Fino, ane?
bonk.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Jaz pa zaenkrat nisem bil deležen motorističnih provokacij. Sem bil pa večkrat pozdravljen, ko sem se mu umaknil skrajno desno. Bil sem pa le enkrat deležen "povratnega udarca", ker sem prehitel motorista na eni ovinkasti cesti in ko se je ta cesta spremenila v ravnino me je prehitel s presneto hitrostjo, da sem se kar začudil.

Več provokacij sem bil pa deležen od avtomobilistov.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
To je pohvalno, si pač prijazen voznik, ki se lepo umakne, to cenimo!

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
To je pa super, si ne predstavljam, da bi nas še na AC omejevali....edino tam, se ga da stisnit...
cheer.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik creep pravi:

Vsi stacionarni radarji na AC pri nas te slikajo od spredaj. Motorji pa imajo vsi tablice na zadnji strani. Fino, ane?
bonk.gif

Nič ne bi pomagalo. "Ta pravi" imajo tablice itak tako privihano, da se jih lahko prebere samo s helikopterja. Sankcij za vihanje tablic pa ni (zaplemba motorja bi bila kar primerna).

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik creep pravi:

bonk.gif

Koliko motoristov pa se vozi po AC (razen nemških turistov na BMW-jih)?