Sram naj bo zaposlene na policiji...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.474
10.709
113
ja, zdaj pa se zgovarja da je mislil da je fake.
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Velikokrat srečam vladna vozila v spremstvu. Nikoli samo eden.
Tvoj zadnji stavek... mio je dal misliti... Ampak na račun aapachija je bilo polno zgražanja, ko pa (verjetno) nekdo drug s črnim Audijem počne podfobno in nekdo opozori na to pa je ta čuden, audi fahrer pam đek...
Ministra vozijo 24/7 ker je varovan 24/7. Ko se kam pelje ga peljejo oni. Ko ga odlozijo na brniku gredo nazaj prazni. Kdaj uporabljajo svetlobne znake se odlocajo oni in ne jaz, ne ti, ne nihce drug.

Kar se tice pa ljudi ki si v avte vgrajujejo plave luci in jih zlorabljajo pa ti jaz nimam kaj za povedat ker me motijo ravno toliko kot tebe.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V končni fazi pa je to informacija javnega značaja in komot lahko povprašam po tem na pristojni inštituciji. Ali je bil na službeni vožnji, kaj pravi potni nalog...
Tako da se da vse preverit...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ob dejstvu da moraš rdeče modri luči ustavit, je kolena to že počela.
evil.gif

In ko se vozijo buđovani, verjemi da se ne bojo ustavljali z njimi. Še manj, da bi hodil čekirat takrat kaj je s ponesrečenci.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
KSZ... dejte se spomnit svojih umotvorov in besed ko vas bo naslednjič ustavljal avto z modrimi in rdečimi lučkami (glej sosednjo temo) ali ko se vam bo zalimal na rit prepotentni voznik službenega vozila in se mu bo mudilo na drink...

O&O

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
KSZ... dejte se spomnit svojih umotvorov in besed ko vas bo naslednjič ustavljal avto z modrimi in rdečimi lučkami (glej sosednjo temo) ali ko se vam bo zalimal na rit prepotentni voznik službenega vozila in se mu bo mudilo na drink...

O&O

Pač se umakneš in greš naprej s svojim življenjem. Ustavljajo pa samo z napisi zadaj.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zmotilo me je dejanje kot tako, da je zlorabil položaj in moč. Da se je oklical za večvrednega.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zmotilo me je dejanje kot tako, da je zlorabil položaj in moč. Da se je oklical za večvrednega.

On to lahko in mogoče tut je
evil.gif
. In preden je avto oddal, še eno zajčico pof00kal. Šele po tem je zaključil službo. Ti boš pa še naprej jezen.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Od tocke ko ne vemo ali je sploh slo za vozilo policije do tocke ko ti ze trdis da je nekdo zlorabil moc je minilo le nekaj sporocil. Potni nalogi varovanih vozil so iz razloga varnosti verjetno varovani s stopnjo tajnosti in niso del informacij javnega znacaja. Dejansko niti ne vemo za katero vozilo tocno naj bi slo. Audi-je A6 ima tudi SENDM (ki ima opcijo tudi plavo rdecih in ce je napacne prizgal so napacne svetile).

Jaz sem dostikrat sam v vozilu ko se peljem z lucmi. Tudi po AC. In? Od kje zdej ideja da je to neka zloraba? To je del sluzbe, ce je imel razlog jih je uporabil. Za nadzirat to so pa sefi.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
To pa je zdej nerodna situacija,kako bi lahko zahtevali odstop ministra Kahla Erjavca ? Sej on ni nikoli bil nič drugega kot minister!

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Citat:
Potni nalogi varovanih vozil so iz razloga varnosti verjetno varovani s stopnjo tajnosti in niso del informacij javnega znacaja.

Če je (hipotetično) bilo to vozilo res službeno vozilo policije/ministrstva, bi kakšna sitna/vztrajna oseba z lahkoto dosegla razkritje podatkov.
grims-1.gif

Mogoče bi policija/ministrstvo na prvi stopnji izdalo zavrnilno odločbo, je pa precej verjetno, da bi pooblaščenka to spremenila.

Podatki o vožnjah varovanih oseb, ki se še niso zgodile, so verjetno res tajni podatki, vendar dvomim, da imajo tako visoko stopnjo tajnosti (tajno ali strogo tajno), da so izjeme po ZDIJZ, nad katerimi ni dovoljeno naresti testa javnega interesa (https://www.ip-rs.si/informacije-javnega-znacaja/ijz-pri-organih/test-javnega-interesa/).

Citat:
Od kje zdej ideja da je to neka zloraba? To je del sluzbe, ce je imel razlog jih je uporabil. Za nadzirat to so pa sefi.

ZDIJZ je namenjen tudi takim primerom
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik MojcaG pravi:
Citat:
Potni nalogi varovanih vozil so iz razloga varnosti verjetno varovani s stopnjo tajnosti in niso del informacij javnega znacaja.

Če je (hipotetično) bilo to vozilo res službeno vozilo policije/ministrstva, bi kakšna sitna/vztrajna oseba z lahkoto dosegla razkritje podatkov.
grims-1.gif

Mogoče bi policija/ministrstvo na prvi stopnji izdalo zavrnilno odločbo, je pa precej verjetno, da bi pooblaščenka to spremenila.

Podatki o vožnjah varovanih oseb, ki se še niso zgodile, so verjetno res tajni podatki, vendar dvomim, da imajo tako visoko stopnjo tajnosti (tajno ali strogo tajno), da so izjeme po ZDIJZ, nad katerimi ni dovoljeno naresti testa javnega interesa (https://www.ip-rs.si/informacije-javnega-znacaja/ijz-pri-organih/test-javnega-interesa/).

Citat:
Od kje zdej ideja da je to neka zloraba? To je del sluzbe, ce je imel razlog jih je uporabil. Za nadzirat to so pa sefi.

ZDIJZ je namenjen tudi takim primerom
cool-1.gif
Ne bo slo tako na pocez. Z analizo preteklih vozenj bi lahko ugotovili obicajen urnik prevozov, redne poti in tako dalje. In taki dokumenti imajo stopnjo tajnosti obicajno do preklica.

Sicer je pa to ena hipoteticna debata v stilu "kaj bi ce bi" pri cemer se sploh ne ve ali je res slo za vozilo policije oz katere enote policije.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
V bistvu te je zmotilo, da ti tega nisi smel naresti in si moral cakati kot vsi ostali. Ego je hecna stvar.