Motoristi pozor!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Vožnja z dolgimi lučmi po dnevi z zakonom ni dovoljena!

Inštruktor pa to podpira in sam uporablja. Torej zavestno krši to, kar bi moral učiti.
Bog vas obvaruj, motoriste, kaj vse vas v avto šolah učijo...

Se ne čudim več, da je toliko nesreč z motoristi, če vam že v avto šoli ubijejo v glavo, da se zakonov ne spoštuje...

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
očitno se še nisi peljal z motorjem, a?
crazy1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Če bodo motoristi vozili po omejitvah, jih bo vsak lahko opazil in nebo potrebno imet nažganih dolgih luči.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Vožnja z dolgimi lučmi po dnevi z zakonom ni dovoljena!

Inštruktor pa to podpira in sam uporablja. Torej zavestno krši to, kar bi moral učiti.
Bog vas obvaruj, motoriste, kaj vse vas v avto šolah učijo...

Se ne čudim več, da je toliko nesreč z motoristi, če vam že v avto šoli ubijejo v glavo, da se zakonov ne spoštuje...

Zgaga s5 si malce prilagodil moj odgovor,samo zato ker ti tako bolj ustreza.Če bi pravilno razbral kaj sem napisal bi videl da sem napisal da sem začel razmišljati v tej smeri.-zakaj zaradi lastne varnosti.prepričan sem namreč da me voznica mercedeza ne bo spregledala če bi imel prižgane dolge luči.Ker ali me je spregledala ,ali pa je namerno zapeljala na levi vozni pas v trenutku ko sem ji jaz pripeljal nasproti.(na to pa niti pomislit nočem)
Pa verjemi mi da se v avtošolah uči vožnje po predpisih in omejitvah(čeprav so ti včasih bebasti)

kdo se je peljal iz MS v Rakičan ve kaj mislim.V razdalji 600m se hitrost spremeni 8x.Najprej pelješ 90 kmh tabla 70 50metrov naprej tabla 50 malo dalje križišče s5 90 kmh spet tabla 70 s5 tabla 50 s5 križišče in 90kmh ter tabla za naselje od tukaj pol s5 50kmh

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
kdo se je peljal iz MS v Rakičan ve kaj mislim.V razdalji 600m se hitrost spremeni 8x.Najprej pelješ 90 kmh tabla 70 50metrov naprej tabla 50 malo dalje križišče s5 90 kmh spet tabla 70 s5 tabla 50 s5 križišče in 90kmh ter tabla za naselje od tukaj pol s5 50kmh
A to pa spet ni prav? Večina vas tle na forumu bluzi, kako so table, kao, nesmiselno postavljene še kilometer ven iz vasi in da je treba še cel kilometer vozit 50, tam te pa v koruzi čaka policaj. A to pa spet ni prav, da se omejitev spremeni takoj, ko naselja ni več in da se spet postavi tik pred naseljem? Ja pa kdaj vam bo kaj prav?

Ej, če si ti inštruktor vožnje, sem jaz eXHair...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Če bodo motoristi vozili po omejitvah, jih bo vsak lahko opazil in nebo potrebno imet nažganih dolgih luči.

ne-ne-1.gif
Se vidi, da nimaš stika z realnim svetom. Se pelješ skozi naselje 50, pa te izsili, ko zapelje iz stranske ceste,... Izgovor je, da te ni videl.

Glede dolgih luči pa je problem tudi v sami oddaljenosti luči od tal. Pri avtu so luči cca. pol metra od tal. Pri motorju, še posebno če je to kakšen enduro motor, so luči meter ali pa še več od tal. Seveda je snop svetlobe tudi pri zasenčenih lučeh precej visok, in lahko da avtomobilisti sklepajo da motorist vozi z dolgimi lučmi, v resnici pa ima prižgane zasenčene. Sem pred leti z motorjem pozno popoldan peljal za mojo ženo, ki je bila v avtu (ne stardec, nisem jo prehitel). Ko sva se pripeljala do doma, je čisto pop*izdila, češ zakaj vozim z dolgimi lučmi, potem pa ji še blendam. Vozil sem z zasenčenimi lučmi, blendal pa nisem, ampak je tako izgledalo zato, ker ko prevoziš neravnino na cesti, zaradi športnega vzmetenja celoten motor zaniha.
btw: Ne vozim z dolgimi lučmi, sem pa zadnjič opazil, da sem jih vklopil pomotoma, ko sem sepri vožnji preko ležečih policajev z dlanjo nehote dotaknil stikala za preklop luči (motoristi že vejo, kje je to stikalo).

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

stardec sem tudi napisal da sem peljal po omejitvah ali pa mogoče malce čez.Sam namreč spadam med umirjene voznike in raši uživam v vožnji kot da bi divjal po cesti.Imam namreč 2 otroka ki ju nadvse ljubim in ne bi bil rad da bi morala odrasti brez očeta.
Sam sem bil lani na 3 pogrebih motoristov iz naše okolice.vsi 3je so imeli vozniški izpit manj kot leto in prio vseh je bila kriva hitrost.Ampak to ni bila prekoračitev za 5 ali 10 kmh nad katero se ti tako zmrduješ temveč so fanje divjali z 3x večjo hitrostjo kot je bila omejitev.
Verjemi mi take bi tudi jaz rad spravil iz ceste saj ogrožajo sebe in druge.
Primer od lani:Tip z novim motorom,izpitom manj kot teden dni(torej popolnoma neizkušen) se je zabil v avto ki je v naselju prihajal iz stranske ceste.moški ki je bil v avtu ni mogel reagirati,saj je motorist imel cca 170kmh ko se je zabil v avto.Motorist je bil na mestu mrtev,moškega iz avta(starejši okrog 70 let) pa je čez teden dni zadela kap ker se je sekiral zaradi prometne nesreče.

Zato pa je moj pozdrav ko pozdravim motorista,ki se od mene odpelje PO PAMETI(s tem ve da mu želim prijetno in varno vožnjo)

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
A to pa spet ni prav? Večina vas tle na forumu bluzi, kako so table, kao, nesmiselno postavljene še kilometer ven iz vasi in da je treba še cel kilometer vozit 50, tam te pa v koruzi čaka policaj. A to pa spet ni prav, da se omejitev spremeni takoj, ko naselja ni več in da se spet postavi tik pred naseljem? Ja pa kdaj vam bo kaj prav?

Ej, če si ti inštruktor vožnje, sem jaz eXHair...

stardec 8x spremeniti hitrost in jo prilagoditi tablam ni mogoče na tako majhni razdalji.in te omejitve so vse izven naselja.naselje se začne komajjj pri zadnji tabli.In ne govori na pamet če sploh situacije ne poznaš in še nikoli nisi sedel za volanom

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Vsak motorist iz tega foruma pravi, da je umirjen voznik in da vozi po predpisih. Le kje ste, da vas nihče ne vidi tudi na cesti take, umirjene itd...?
Citat:
Zato pa je moj pozdrav ko pozdravim motorista,ki se od mene odpelje PO PAMETI(s tem ve da mu želim prijetno in varno vožnjo)
Vidiš in tle je hakelc. NIKOLI ne smeš reč motoristu naj vozi po pameti, ker motoristi po večini pameti nimajo. Zato pa je tako, ker vsak vozi po SVOJI pameti. Kakšna pa je ta pamet se pa vidi v vsakodnevnih kronikah.
Dejte vi motoristi raje vozit po predpisih in ne po svoji ubogi in skromni pameti.
Kam pa pridemo, če bo vsak vozil po svoji pameti?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
stardec 8x spremeniti hitrost in jo prilagoditi tablam ni mogoče na tako majhni razdalji.in te omejitve so vse izven naselja.naselje se začne komajjj pri zadnji tabli.In ne govori na pamet če sploh situacije ne poznaš in še nikoli nisi sedel za volanom
Vi ki imate motorje z močnimi mašinami, lahko spreminjate hitrost bolj pogosto.
In če bi bil ti res inštruktor vožnje bi lahko vedel, da ni nujno da pelješ zmeraj toliko kot je NAJVEČ dovoljeno, lahko pelješ tudi manj.

RBULL

Pripravnik
10. sep 2007
316
0
16
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
O tem odpiranju vrat nisem govoril jaz.
Ker pa zmeraj bolj dokazujete, da ste motoristi ena navadna nesramna, neolikana in primitivna banda, ki se požvižga na cestni red in bonton, ter da ste vsi po vrsti podvrženi vročinski kapi, moram priznat, da to odpiranje vrat pred cestninsko postajo sploh ni tako slaba ideja. Je za razmislit.

Molim Boga, da te srečam........

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ljudje, pa kaj je z vami? Eni bi odpirali vrata če bi se motoris peljal mimo njih. Drugi bi fizično obračunavali. Tretji spet kaj tretjega...
A ste normalni? Upam, da ste pogumni samo v jeziku. Ker če nekdo namerno odpre vrata, da bi snel motorista/skuterista/kolesarja/... je to kliničen primer vedenjsko motenega osebka. Tako kot so to tisti, ki pred motoristom zapeljejo na sredino ali celo preko sredinske črte na cesti. Ali pa tisti motoristi, ki prehitevajo na najbolj nerazumnih mestih, ampak ti v prvi vrsti ogrožajo predvsem sebe, šele potem nekoga drugega.
Če je razlog sovraštva do motoristov vrivanje na cestninskih postajah ali pa dolge luči, potem takšni ljudje niso ne za na cesto ne za med ljudi.
Saj vem, stardec bo spet omenjal blagajne v trgovini...bla bla bla.
Stardec, tvojih postov sploh ne jemljem resno, ker mi je jasno, da se v dopoldnevih dolgočasiš in da provociraš folk. Ne vem, kje vidiš užitek v tem, da jeziš ljudi? Si mogoče sociopat?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ja kolega res bom spet omenil, da je to, kar vi označujete, kao "vožnja mimo" čist navadno urivanje pred blagajno.
Zgaga vam je lepo citiral člen, kjer piše da je vožnja mimo, dovoljena SAMO tam, kjer potem lahko nemoteno nadaljuješ vožnjo. Plačilo cestnine in rampa pa ti preprečuje, da bi ti lahko nemoteno peljal naprej. Kapiš?
To je POPOLNOMA isto kot v trgovini.
V trgovini greš ti lahko nemoteno mimo čakajoče kolone in mimo blagajne, ČE NIČ NE KUPUJEŠ. Recimo, da nisi nič izbral iz trgovinskih polic in zato mirno odkorakaš mimo čakajoče vrste in mimo blagajne, saj ne boš nič kupil in torej tudi zadrževal ne boš nikogar.
Kadar pa se ti pelješ po AC, si si pač nekaj izbral (v tem primeru si si izbral vožnjo po AC) in dolžan si jo plačat kot vsak drugi, ZATO POČAKAJ DA PRIDEŠ NA VRSTO ZA PLAČILO te svoje vožnje!
Ti je zdaj kaj bolj jasno, da je to kar počnete motoristi pred cestnino, NAVADNO IN NESRAMNO URIVANJE, ki nima z CPP nobene zveze?
In ne čudi se, če bo nekomu, ki mora lepo čakat da pride na vrsto za plačilo, ti pa se mu hočeš nesramno urinit, potem poču živec in ti pred nosom odprl vrata!

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
... potem poču živec in ti pred nosom odprl vrata!

Taki psihopati nimajo na cesti kaj početi. Kaj potem, če se pelješ v tujino in ti sirota na križišču s umazano cunjo "opere" avto, ga prebutaš na licu mesta in na koncu avto parkiraš na njegovi glavi?

lp

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Taki psihopati nimajo na cesti kaj početi.
Vrivači so taisti psihopati in tudi nimajo na cesti kaj početi, če se ne bi vrivali, jim tudi vrat noben ne bi odpiral, vzročna zveza, saj veš.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Taki psihopati nimajo na cesti kaj početi. Kaj potem, če se pelješ v tujino in ti sirota na križišču s umazano cunjo "opere" avto, ga prebutaš na licu mesta in na koncu avto parkiraš na njegovi glavi?
A to pranje šip naj bi bilo primerljivo z urivanjem pred blagajno?

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Taki psihopati nimajo na cesti kaj početi.
Vrivači so taisti psihopati in tudi nimajo na cesti kaj početi, če se ne bi vrivali, jim tudi vrat noben ne bi odpiral, vzročna zveza, saj veš.

Se pravi, da če mi v gneči nekdo stopi na nogo, ga lahko ustrelim ali pa mu z baseballskim kijem razbijem lobanjo? Vzročna zveza? Se opravičujem za nevmesno primerjavo tipa stardec.

@all: ampak res ne vem, na katerih cestninskih postajah vi srečujete motoriste. Odkar se vozim, sem na avtocestnih cestninskih postajah videl manj kot deset motoristov.
Se mi pri motoristih zdi precej večji problem hitrost in neuporaba zaščitne opreme. Brazilci v japankah, kratkih hlačah in brez čelade sploh niso motoristi, ampak navadni pozerji ki se hodijo kazat na mestne vpadnice tipa Celovška, Zaloška, Tržaška,...

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Se pravi, da če mi v gneči nekdo stopi na nogo, ga lahko ustrelim ali pa mu z baseballskim kijem razbijem lobanjo? Vzročna zveza? Se opravičujem za nevmesno primerjavo tipa stardec.
Ja en tvoj moto lover kamerad, baje komaj čaka da bi to naredil.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Saj tudi bo to naredil....100%....tako, da raje ne odpirajte vrat....
Jaz resno razmišljam, da bom seboj vozil kako mačeto, da bom lahko ustrezno ukrepal...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.