Moto G

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Če ne instaliraš lih vsega šrota s torrentov ali rapidshare ga res ne rabiš.

Če pa, pa tudi dvomim da kaj pomaga.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.296
9.501
113
EU
Za zvonec imam nastavljeno Mp3 muziko za določene klice. To dela v redu, vendar mojo ženo skoraj kap zadene ko telefon začne zvoniti.
Dela takoj z polno močjo namesto da bi začel bolj tiho in potem zviševal glasnost.
Mogoče sem v menijih kaj preskočil. Verjetno se to da nastaviti.
redface-1.gif

Fopi

Pripravnik
24. mar 2009
47
8
8
A je na Mobitelu treba imeti 2 APN, enega za internet in enega za MMS?

Meni se je avtomatsko naredil samo en za internet.

22. jul 2007
13.382
1.641
113
124

Za internet:
Name: Mobitel GPRS
Proxy: 213.229.249.40
APN: internet
Port: 8080
Username: mobitel
Password: internet
Server:
MMSC:
MMS Proxy:
MMS Port:
MCC: 293
MNC: 41

za MMS:
Name: Mobitel MMS
Proxy:
APN: internet
Port:
Username: mobitel
Password: internet
Server:
MMSC: http://mms.mobitel.si/servlets/mms
MMS Proxy: 213.229.249.40
MMS Port: 8080
MCC: 293
MNC: 41
APN type: mms

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Kako se pa potem uveljavlja garancija za Moto G, če ga naprimer naročim na amazon.de? Koliko znaša poštnina? Ima kdo že izkušnje s tem?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.670
113
garancija se uveljavla preko amazon.de brez zapletov in komplikacij.
poštnino ti napiše, ko daš stvar v košarico.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
V mislih sem imel poštnino, ko uveljavljaš garancijo? Ob nakupu mi je poštnina znana.

Garancija ob nakupu na amazonu je 2 leti?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Pred nakupom si poglej oz preberi prodajne pogoje, na dnu strani imaš vse napisano, za vračilo glej "Rücksendung leicht gemacht" ali pa pojdi na angleški Amazon in glej Returns are easy, če ti je Angleščina ljubša.

Izdelki so različno kategorizirani glede pogojev vračil. Za telefone mislim, da lahko vse urediš on-line z Amazonom v 30 dneh od nakupa, nato pa direktno s proizvajalcem, lahko pa se še vedno obrneš na Amazon za pomoč, tudi po 30 dneh.

V večini primerov velja mednarodna garancija, ampak keč je v tem, da se mora kupljen aparat prodajati tudi pri nas, da lahko uveljavljaš mednarodno garancijo pri nas.

V mojem primeru (Xperia ZL kupljena na Amazon.de) bi moral kontaktirati pooblaščeni servis v De .....

Naj kdo, ki ima osebno izkušnjo z uveljavljanjem garancije po 30 dneh na Amazonu kaj napiše, bo dobrodošla informacija za ostale.

I

Izbrisan uporabnik #488

Delno samo v določenih menijih in aplikacijah... poglej malo po tej temi.

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Kam treba poslati napravo v primeru uveljavitve garancije, če kupim od privat prodajala na ebayu, iz UK ali Nemčije? Direktno Motorola servisu v teh dveh državah? Ima kdo izkušnje s tem? Naš Motorola servis ne sprejema teh naprav kupljenih v tujini.

I

Izbrisan uporabnik #488

Verjetno na servis v državi, iz katere izhaja račun.

Ampak eno leto bo pa ja držal.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Predno pošiljaš na servis v tujino se splača kontaktirati proizvajalca oz njegovo uradno predstavništvo za našo regijo, naš servis (če gre za pooblaščeni servis) lahko dobi nalog/potrditev za popravilo oz zamnejavo v garanciji (proizvajalec lahko pošlje nov telefon ali rezervne dele, strošek dela pa refundira servisu).

Seveda imaš več možnosti za uspešno razrešitev pri flagshipih kot pri budget telefonih, ampak nič te ne stane poskusiti.

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Sem že vprašal uradni servis pri nas par dni nazaj in zaenkrat ne sprejemajo Moto G kupljen v tujini.

kaps

Pripravnik
11. jul 2013
92
0
6
mi zna kdo povedat, koliko zdrži baterija te motorole ob neki nezahtevni dnevni uporabi, 30min klicev, 20sms, 30min net (wifi predvsem)

hvala

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Uradni servis pri nas jih ne sprejema, ker se pri nas ne prodajajo, lahko bi ti šli nasproti (če dajo kaj nase !?) in sami kontaktirali EU Motorolin office. Jaz sem mislil, da se kar sam obrneš na EU Office, poveš kje si ga kupil, ker se ga v SLO pač ne da dobiti, jim razložiš, da imamo uradni servis in če lahko pomagajo .... Firma, ki da kaj nase, ti bi načeloma morala iti nasproti, če ne, mene ta proizvajalec ne vidi več, pa če je najbolj ugoden na trgu (dobre firme imajo tako zadeve vkalkulirane v ceno).

Naslova v DE in UK:
GERMANY
Motorola Mobility Germany GmbH
Telco Kreisel 1
65510 Idstein
Germany
Telephone: +49 (0) 6126 22460

UNITED KINGDOM
Motorola Mobility UK Ltd.
Chineham Park, Redwood
Basingstoke, RG24 8WQ U.K.
Telephone: +44 1256 790790

A sprašujejš hipotetično ali že imaš težave ?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.438
422
83
Citat:
Uporabnik sssss pravi:
Sem že vprašal uradni servis pri nas par dni nazaj in zaenkrat ne sprejemajo Moto G kupljen v tujini.
Kjer drugje pa lahko še kupiš ta telefon, a je pri nas že v prodaji?