Moto G

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Tudi konstantno polnenje škodi bateriji. Nekje optimalno je držati baterijo med ~30% in ~70%.
Pa baterija itak izgublja kapaciteto zaradi staranja, tako da 3 leta stara baterija tudi ob optimalnih skladiščenja izgubi že kar nekaj kapacitete, kaj šele da se je uporabljala in dala skozi par 100 ciklov.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Vidim tu 4 dni avtonomije pa take fore, kar pomeni da je telefon vec ali manj neaktiven in se samo klice z njim .Meni se en smartfon ni prisel v roke da bi baterija zdzala do naslednjega jutra, torej 24 ur ob moji uporabi in mocno dvomim da je tu kaj drugace. Tak da prosim ne zavajat da je ta moto neko sveto cudo, ki drzi v nedogled, ker to ni. Ce bi bil, bi to bilo vsepovsod za zasledit, ne pa samo na alterju od snecerja. Baterija je malenkost slabsa od mojega nexus 4, ki se redko kdaj zvecer priklopi na polnilec z vec kot 20%.
Ce pa uporabljate smartfone kot stare nokje, na njih vse onesposobite, jih s tem pohabite in naredite v dumbphone, pa verjamem da drzi en teden

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.343
2.387
113
Pomurje
Jaz imam smartphone po potrebi, drugače pa uporabljam dumbphone. Je samo 2 klika iz dumb na smart in če privarčujem 2 poljnji na teden je to 100 poljnjen na leto, kar je xy €, ni nič narobe. Ali?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Saj pravim, cisto povprecna baterija. En visje, ce se ti da s tem ubadat ti to noben ne brani. Meni je filanje telefona pred spanjem tak avtomatska kretnja kot it scat

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Vidim tu 4 dni avtonomije pa take fore, kar pomeni da je telefon vec ali manj neaktiven in se samo klice z njim .Meni se en smartfon ni prisel v roke da bi baterija zdzala do naslednjega jutra, torej 24 ur ob moji uporabi in mocno dvomim da je tu kaj drugace. Tak da prosim ne zavajat da je ta moto neko sveto cudo, ki drzi v nedogled, ker to ni. Ce bi bil, bi to bilo vsepovsod za zasledit, ne pa samo na alterju od snecerja. Baterija je malenkost slabsa od mojega nexus 4, ki se redko kdaj zvecer priklopi na polnilec z vec kot 20%.
Ce pa uporabljate smartfone kot stare nokje, na njih vse onesposobite, jih s tem pohabite in naredite v dumbphone, pa verjamem da drzi en teden

Nobenega zavajanja ni bilo, jaz sem točno povedal, da telefon uporabljam ZA TELEFON, tu pa tam kakšna fotka, mms, sms, mail ter da sem večino svinjarije disejblal ali odstranil, ki nima kaj početi v ozadju, jemati podatke z neta in žreti baterijo.

Pri minimalnem klicanju par minut na dan, zdrži lepo 6 dni, sicer sem pri redni rabi 3-4 dni.

Pa ne m rečt, da lahko s temi telefoni "normalno" surfate, jaz žal nimam oči kot Indijanec, zadeva nima miške, ne konkretne tipkovnice.

Drugo je, če folk to uporablja za multimedijo, muzika, youtube ipd., a surfanje s tako malim ekranom ni nek užitek, kaj šele da kaj napišeš na ******* touchpad tipkovnico.

In moj moto g ni v ničemer "pohabljen", imam zakupljen prenos podatkov (stalni sync gmaila, maila, facebooka-tega šita ne gre izklopit, wifi je vedno on, takisto sedaj mobile data (en drugega izključujeta jasno), le bluetooth redko vklopim.

Je pa fajn gledat ko si folk naloži nebroj aplikacij, ki jih rabi 1x letno, po možnosti še kakšno vreme in še kaj, da je na tekočem.

Če vam nadomešča telefon PC, kapo dol, meni ga ne more dokler bo imel takšen ekran in vhodno enoto.

Bi pa resnično rad slišal, kaj delato power heavy userji s telefonom, do sedaj ste samo flancali.

Pridete v službo in vse delate s telefonom? odgovarjate na maile, pišete dokumente, surfate, plačujete položnice (gre tudi to, imam na tablici certifikat) itd...

Zvečer namesto TVja gledate preko d3go poročila in filme, radio nonstop prek telefona na slušalke?

Al za vsako neumnost kličete mamo, da ji poveste, da je temperatura padla za pol stopinje.

Razumem najstnike, ko drkajo telefon nonstop in jim je to lajf ter nuja, da ostanejo med vrstniki.

Na plano z besedami, ker res ne vem, morate me razumeti, do sedaj sem imel Nokia e71, ki pa je tudi imela wifi, bt, itd... samo da je bil ekran manjši in je imela prave tipke.

I

Izbrisan uporabnik #488

Vam bom še povedal o Nokia E71.
Se zadnjič menim z enim, ki pravi, da mu jedva zdrži dva dneva...

Mu povem za programček, ki meri trenutno porabo in seveda je imel več kot 2x večjo porabo v mirovanju kot moj.

Imel je nameščenega Garmina XT (jaz tudi), ki pa mu je delal v ozadju, čeprav ni nič delal in žrl baterijo.

Ko je nepotrebni servis v ozadju izklopil, je dobil najmanj 2x večjo dolžino trajanja baterije.

Isto je pri teh android jajcih, ko ne veš kaj v ozadju papca baterijo, javlja neke podatke ipd..

Zato je bolje lepo začeti s povsem clean telefonom, kasneje pa po potrebi dodajaš in kontroliraš.

Jaz si ne znam predstavljat, da bi moral telefon vsako noč polnit, bi ziher pozabil, tako pa imam praktično celi delovni teden mir in sploh ne pazim koliko se pogovarjam, ker malo porabi.

Nexus ima 2100mA, Moto G pa 2070mA, skratka zelo slično.

Na nokia e71 je bila baterija 1500mA.

priden.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Kaj delamo, bos sam s casom ugotovil ko bos videl kaj vse je mozno delat. Na ekran in vnos na touch pa se bos brez skrbi da navadil hitro. Jaz dobim pike in ospice ce dobim kdaj tel v roke ki ima knofe za input. 6 let zaslona na dotik naredi svoje

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne mi s takimi bednimi odgovori, imam Nexus 7 že lep čas in vem kaj je možno delati.

Moto G je za razliko od Nexusa 7 samo še telefon z manjšim ekranom.

Jaz se tvojega telefona ne bi dotaknil = hiba vseh teh touchpadov. Nehigienični, popacani ekrani od prstov, zadeva se mi kar gabi.
Dober tek in prijetno delo še naprej.

Pa bodi ded in napiši kaj delaš s telefonom... da slišim, lahko tudo kdo drug

p.s.
Si zdaj z njim odgovarjal na alter in se ti ni dalo držatu s,c,z, da bi dobil šumnike, ker tipkovnica tega drugače ne pozna?

Res vrhunska zadeva. Postal si X man.

Da ne govorim o mailih, smsih, takoj vem kdo in s čim je pisal, polno NAPAK.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Ja sherlok, na tvoji knof tipkovnici pa bi od silne sterilnosti lahko operacije mozganov izvajal.

Na alter pisem zadnje 2 leti samo iz tacskrinov in ja ne da se mi crk drzat in bmk kaj si ti ob tem mislis

Nazadnje uredil moderator:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ni čudno, da ti požre toliko energije in to 99% za zaslon, ker zijaš v njega, ko iščeš črke
smile-1.gif

Kupi si telefon, ki uporablja zaslon z napajanjem iz zunanje svetlobe pa vedno potem pri luči delaj.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Pustimo debate na osebnem nivoju na strani. Tema je o Moto G - ne bi radi da zaenkrat zelo perspektivna tema zaide in da je potreben zaklep.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ok, samo sankcioniraj provokatorja, jaz sem moto g samo bolj ali manj objektivno pisal in vedno povedal iz katerega zornega kota ocenujem zadevo.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Baterija je malenkost slabsa od mojega nexus 4, ki se redko kdaj zvecer priklopi na polnilec z vec kot 20%.

Ze iz samega endurance ratinga na gsmareni ti mora biti jasno da moto g, kljub temu da je kapaciteta baterije podobna Nexusu 4, zdrzi veliko dlje. In ni samo Snecer, ki to opazi, na xda imas temo z screenshoti in podobnimi rezultati. Na svojem nexus4 mam max nekje 4 ure screen on time, na moto g ni nobena umetnost 6+.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Ja telefon je le 1 leto novejši, torej so komponente praviloma bolj varčne (tehnološki napredek pa take fore), ekran je tudi malenkost manjši in pa nekoliko slabše specifikacije ima (kjer spet malenkost prihraniš pri energiji).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.389
5.670
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
hiba vseh teh touchpadov. Nehigienični, popacani ekrani od prstov, zadeva se mi kar gabi.

A hardwerska tipkovnica je pa sterilna? tam se pa med režami tipk nič ne nabira svinjarije?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Baterija je malenkost slabsa od mojega nexus 4, ki se redko kdaj zvecer priklopi na polnilec z vec kot 20%.
W
Ze iz samega endurance ratinga na gsmareni ti mora biti jasno da moto g, kljub temu da je kapaciteta baterije podobna Nexusu 4, zdrzi veliko dlje. In ni samo Snecer, ki to opazi, na xda imas temo z screenshoti in podobnimi rezultati. Na svojem nexus4 mam max nekje 4 ure screen on time, na moto g ni nobena umetnost 6+.

Malo sem se zatipkal, N5 sem mislil. Sicer pa je vec ali manj vsem jasno da nekih blaznih razlik pri baterijah ni. Razlike merimo v par urah, ne dnevih. In to sem hotel izpostavit, da ta moto ni tu nobena izjema, ampak cisto povprecje. Snecko tu mas
roza.gif
pa se lubija, zdaj pa ne cvili vec. Over&out

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako je ja, sem pisal iz telefona pa se mi ni dalo še h napisat
smile-1.gif

Pri bateriji sem se pač bal govoric o "pametnih" telefonih, da se z baterijo komaj čez dan prebiješ. Čeprav ko sem se menil z enim mu na S3 drži par dni brez težav.

Sedaj sem zadovoljen, da pri moji uporabi drži z lahkoto 4 dni.