a ti misliš britev ?Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
mimogrede - jaz sem imel pred časom idejo za čopič in milo (oz. peno v tubi), in sem zadevo sicer našel, ampak sem hotel tud "pravo britvico" kupit, pa je nikjer ne najdem - se je sploh možno normalno obrit s to zadevo (mislim, da sam sebe in ne da te brivec)
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
...
Je pa tako, sem uporabljal mach 3 potem fusion, potem te s 4 rezili.... več je rezil hitreje se zamašijo. Nisem bil zadovoljen ne z enimi ne z drugimi, vedno mozolji, vnete dlake, rdeča koža....
...:
Citat:
tisto na klasično eno žiletko je pomojem brezveze oz. ne vidim bistvene prednosti pred recimo temi brivniki z več britvicami
Citat:
Aja, če se misliš odločit za nož, se najprej začni brit z navadno "žiletko" (double edge safety razor), da se navadiš da nič ne pritiskaš na kožo.
Citat:
Torej kaj rabiš za britje z brivskim nožemč
Minimum:
-brivski nož (najcenejši 5/8 inčni za začetnike je 50 evrov)
-brusni kamen (4000/8000 granulacija najcenejši je okrog 50 evrov)
-dvostranski jermen (najcenejši je okrog 50 evrov)
Skoraj nujni dodatki za res perfect shave:
-dober čopič za britje iz jazbečje dlake (srebrna dlaka - premium)- 50 evrov
-dobra krema za britje (recimo Geo F. Trumper’s ali Taylor of Old Bond Street’s) -20 evrov
Se pravi da moraš na začetku investirat skoraj 50 jurjev, se naučit pravilno narest peno in naučit brit, z možnostjo da tvegaš da vse skupaj ni zate, ker ti je bolj všeč da se v parih minutah zjutraj na hitr z Machom poraziraš. Hehe to z brivskim nožem je kar podvig, ampak je pa to prava umetnost britja in s tem dosežeš najboljše britje kar jih pozna človek.
Müller je najzaneslivejša variantaCitat:
jaz tudi imam wilkinson, ampak je jeba jih kupit, v vseh merkatorjih imajo na veliko gilette pri blagajnah, wilkinsona pa ponekod sploh ne
Tudi sam sem v neki starejši temi na Alterju (pred cca. enim letom) slišal za te britvice, (morda prav od tebe) in jih preizkusil. Sem zelo zadovoljen, po mojem mnenju so boljše od Mach 3, vsaj za mojo brado so. Poleg tega uporabljam DM-ov gel za britje Balea in čopič, pa se kombinacija obnese super. Brijem se na 2-3 dni, včasih pa tudi bolj poredko.Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
mi niti na kraj pameti ne pade, da bi plačeval po 10€ in več za Ðilete ali kako drugo skomercializirano sranje
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Meni je tud čudno, kako se lahko nekdo brije na 3-5 dni..Jaz se zjutraj pobrijem za službo; če imam kaj zvečer , pa se spet obrijem, torej včasih dvakrat na dan..Vsak dan enkrat pa vsekakor, razen ob vikendih.