Morilec Krambergerja ne dovoli postavitve plošče.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Je snajper že iz aresta?
17758-icon_confused.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
če ga je ta stric res poču potem svaka mu čast.ker nabasan je bil ko mina tak da dvomim da je sploh bil sposoben držat puško v rokah.
se mi zdi da so ga rdeči pospravili ker jim je bil nevaren tekmec

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.009
113
pri taščici
Očitno se v zaporu dobi dobra plača.

Citat:
Med drugim je znano, da se je premoženjsko stanje Petra Rotarja in njegove
kmetije po njegovem prihodu iz zapora bistveno spremenilo, čeprav za to ni bilo
znane prihodkovne podlage. Potrjuje se dolgoletni sum, da za Petrom Rotarjem
stojijo neke druge, veliko močnejše sile, ki jim zelo dobro služi.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik shift pravi:
če ga je ta stric res poču potem svaka mu čast.ker nabasan je bil ko mina tak da dvomim da je sploh bil sposoben držat puško v rokah.

Približno takšno je tudi moje mnenje.

Prav takrat, ko se je ta strel zgodil, sem bil v neposredni bližini helioporta v Ljubljani. Časovna razlika med strelom in vkrcavanjem visokih policijskih funkcionarjev (na čelu z Bavčarjem) v helikopter je bila med 10 in 15 minut.
Do tega sem prišel, ko sem zvečer poslušal poročila in čas primerjal z mojim opažanjem.

Zato od začetka nisem verjel v zgodbo o pijanem strelcu.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Približno takšno je tudi moje mnenje.

Prav takrat, ko se je ta strel zgodil, sem bil v neposredni bližini helioporta v Ljubljani. Časovna razlika med strelom in vkrcavanjem visokih policijskih funkcionarjev (na čelu z Bavčarjem) v helikopter je bila med 10 in 15 minut.
Do tega sem prišel, ko sem zvečer poslušal poročila in čas primerjal z mojim opažanjem.

Zato od začetka nisem verjel v zgodbo o pijanem strelcu.
ker to da bi začel pit par minut pred strelom in da bi ga prijelo par minut po strelu ni možno?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Nisi razumel od kje moj dvom.
Reakcija vseh ki so odleteli na kraj atentata je bila za moje pojme enostavno prehitra.
Helikopter je moral poleteti iz Brnika do Poljanske ceste in vsi potniki so morali priti tja v manj kakor 15 minutah od obvestila.
In to brez da bi kdo od njih pričakoval (!!!!) takšen klic.

Lahko pa, da se motim.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
tvoj dvom razumem. sem samo hotel objasnit tvoj drugi dvom, da je bil preveč pijan. oziroma tisto je shift napisal...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tudi moje mnenje je takšno, zadeva je bila preveč spontana (in dišala na kenedija). Kramberger je bil preprost, nepokvarjen in naravno inteligenten človek. Tako, kot se reče: zdrava kmečka pamet! Slovenska vest.

Tisti, ki so hiteli tja s helikopterjem, so bili ravno "največji trn v čevlju" za njega. Torej pogrebci.

Dokazov nimam, občutek pa je.

Dodajam: Obstali so na položajih in pripeljali državo sem, kjer pravkar smo. Je pa dvomljivo, če bi prav tako obstali, če bi Kramberger živel in opozarjal na očitne napake še naprej.

Izredno zanimivo mi je še danes, da sta se večkrat sporekla okoli tega dva (moški in ženska) iz kemijskega instituta v Lj, - ko smo obravnavali njegove mitinge. Ona je rekla, da je [cenzura] (bizon), on je rekel, da je "glas ljudi!"

Torej prosto po Capljevo: " Če si že akademik, ni nujno, da si tudi pri zdravi pameti!"

Kmalu so ga pospravili, mi blejamo, ... ovce gredo pa naprej!
crazy1.gif

Jaz sem ZA postavitev spomenika. Ne ravno v tistem prleškem dolu - v bistvu ja, vendar še večjega tam, kjer se giblje največja frekvenca slovenije v enem dnevu! Ker "Ta človek je pa zares oral ledino!"

Nazadnje uredil moderator:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Lahko napises kaj vec, kateri funkcionarji so bili to? Ne dvomim, samo zanima me. Sem bil takrat se v ljudski soli..

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Preberi kakšen njegov govor, kjer opozarja pred konvertiti... Ne obsoja načelnih ljudi (recimo komunistov forever niti klera forever). Sedaj pa malo razmisli kateri politiki so v bistvu konvertiti (začni z osamosvojitvijo) pa bo malo bolj jasna slika. Čeprav nekaterim vojščakom tule neljuba.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To je bilo najbolj podlo dejanje, da se spravijo nad šibkejšega, nad žival ker niso takrat imeli poguma za kaj več. Čeprav je bila tista afna prilično žleht...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Lahko napises kaj vec, kateri funkcionarji so bili to? Ne dvomim, samo zanima me. Sem bil takrat se v ljudski soli..
Prvi med njimi je bil Bavčar, ostalih imen pa ne vem, vem le, da so bile policijske uniforme s precejšnjim 'okrasjem' vsaj pri dveh, eden ali dva pa sta bila v civilu.
Bavčar je bil takrat notranji minister, ne nazadnje mi je v spominu ostal tudi zaradi tega, ker ga osebno poznam še iz njegovih miličniških let. In njegova pojava je takšne vrste, da je ne moreš zgrešiti.

Glede Krambergerja pa še to: imel sem priložnost kar dolgega razgovora z njim na Prešernovem trgu v Ljubljani (ko je prodajal knjigo), večina razgovora je bila o izdelavi njegovega avtomobila, nekaj malega pa tudi o politiki. Vsekakor je tudi pri meni naredil velik vtis, bil je rojen za 'dobrotnika', karkoli drugega bi bilo zlagano. Eden njegovih stavkov pa mi ne gre iz spomina: dejal je, da mu je iskreno žal za grožnje s selitvijo Pepce (Maček)Kardelj v podstrešno sobico in da se je močno zaletel s to izjavo na TV. Menda je to razlagal večini, s katerimi se je nekaj dlje pogovarjal, očitno je bilo, da sebe krivi za njeno smrt (samomor?).

Naj bo dovolj in naj počiva v miru, Slovenija je z njim ogromno izgubila.
In spomenik bi lahko dobil, vendar ne ravno pred vrati človeka, ki je bil morda le orodje drugih.ž

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
In še to: pravkar preberem na 24kurah: "V Jurovskem Dolu, domačem kraju Ivana Krambergerja,..."
Tako popolna ignoranca ljudi, ki mislijo da so novinarji, je žaljiva.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.442
5.676
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

Bavčar je bil takrat notranji minister, ne nazadnje mi je v spominu ostal tudi zaradi tega, ker........................ In njegova pojava je takšne vrste, da je ne moreš zgrešiti.

zmaga.gif
Človek je res mrcina...

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
a ni Kramberger bil iz Negove.
jaz se ga spomnim kot mulc.z tistim avtom in opico ančko je bil res pojava.ljudje so ga imeli radi ker se je z njimi spustil na prijateljski nivo

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Seveda je bil, zato pa tak komentar oriolusa.
wink-1.gif
Tisti domnevni "morilec" je bil takrat evidentno tako pijan, da ni nobene možnosti da bi zadel Ivana, za to so poskrbeli tisti, ki so bili prvi na kraju dogodka, umor je bil seveda političen. Za to da je prevzel krivdo in odsedel svoje je bil očiitno precej dobro poplačan.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
To še bolj potrjuje in dokazuje da je bil umor političen .....
Če bi kdo drugi grozil z razstrelitvijo nečesa, bi bil nemudoma prijet in zaslišan, njega se pa nihče ne dotakne ...