Moja oprema - postajte slike svoje opreme

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
BM 50l ni tok majhen.
grims-1.gif

2634796-FB_IMG_1511644393239.jpg
 

Priponke

  • 2634796-FB_IMG_1511644393239.jpg
    2634796-FB_IMG_1511644393239.jpg
    37,6 KB · Ogledi: 575
  • Všeč mi je
Reactions: rookie

rookie

Fizikalc
7. jul 2009
515
29
28
Bela krajina
Hahaha, majster je presrečen! 😜
Jaz še nisem začel s predelavo mojega lonca, še zbiram material.
Kitajci ga serjejo z dostavo... 😤
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Bravo!
Dobr to zgleda. Če znaš poleg piva še kovino varit, ti je marsi kej prišparan v pivvoarstvu
wink-1.gif
jaz žal ne znam :D
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Da se še tule pofočkam s fotkami... dans kuhal po dolgem času, ne vem kje so starejše slike.

Skratka:
Sistem lahko proizvede ~33l piva (90 malih flašk).
na levi 25l inox sod v katerem se pripravlja sparage voda. Obtočna črpalka je za poganjanje vode čez "tuš". Gretje preko 1,8kW "rinke" s starega šporgeta, lastna elektronika, čeprav mi manjka še thermowell za temperaturo (prej sem imel drugače rešeno, originalno sem na tem grelnem sistemu kuhal BIAB).
na sredini je 50l inox sod. Hkrati služi kot mashtun in boiler, notri imam predelan drugi 25l inox sod ki služi kot sito za žito, da ga lahko po mashu potegnem ven (na sliki sparage v teku, papagajke so zgolj protiutež da tušek ne pade v žito). Obtočna črpalka je za cirkulacijo/fly sparage in da se hitreje pretoči v fermentorje.
na desni krmilna elektronika za črpalko in grelec boilerja (3,6kW).
2634948-IMG_6532.jpg
 

Priponke

  • 2634948-IMG_6532.jpg
    2634948-IMG_6532.jpg
    106,3 KB · Ogledi: 538
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: rookie

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hlajenje preko 10m bakrene špirale, šlauf gre pač iz kuhinje na balkon in nazaj
grin1.gif


Na koncu pa še pretakanje v fermentorje, pride nekako 2x17l.
nahrung002.gif

2634950-IMG_6535.jpg
 

Priponke

  • 2634950-IMG_6535.jpg
    2634950-IMG_6535.jpg
    113,7 KB · Ogledi: 545
  • Všeč mi je
Reactions: rookie

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Hlajenje preko 10m bakrene špirale, šlauf gre pač iz kuhinje na balkon in nazaj
grin1.gif


Na koncu pa še pretakanje v fermentorje, pride nekako 2x17l.
nahrung002.gif

Kako se ti pa obnesejo tejle baloni z vodo? SEm že razmišljal o tem, vendar mi zgledajo precej zahtevni za čiščenje...

Pa,
zmaga.gif
za T člen da sproti polniš oba fermentorja... To si naredil da imata oba enko usedline (hmelj itd.) ?
 

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Super Odisej!
A vas večina hladi s potopljivim, kaj pa counterflow?

Vsi hladijo/mo z potopnim ker je precej cenejši... Sedaj ko imam GF sistem sem zraven dobil tudi counter flow...
Kaj pa vem, vsak je za kaj boljši... Pri counter flow me moti da pivina čaka na tistih 98C dokler se ne pretoči in ta čas poteka ekstrakcija hmeljne grenčine katere v receptu ne predvidevaš...
Časovno ni razlike counter/immersion, je pa counter-ja malo teže pucat/vzdrževat...
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Stacionarni bo. Izpod 400 eur pa tegale ne grem delat.

Za 400 more bit pa na koleščkih
smile-1.gif

Haha, koleščki so dražji
grin1.gif
Drugač grejo pa taki z M10 navojem komot gor, edin par centi bi blo viši vse skup.
 
Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tkos je predvsem za to, ker je hitreje (ne rabiš vmes ustavljat curljanja in študirat kako boš imel dva enako napolnjena fermentorja, kar je poj lažje pri flaširanju). Usedlina, no ja, itq je je zelo malo. Baloni so krasni, kar je svinjarije za očistit je itq na vrhu kar dosežeš s ščetko za flaše. Ja, ne moreš z roko notr ampak se da. To je max teža ki jo še lahko dvignem in nesem v klet kar mi je bilo glavno. Vedra z vprašljivim pokrovom ne bi upal...

Mene, če že, mika plate-chiller. Counerflow me ne interesira, ker, kako boš zares vedel, da si ga dobro opral pri vsaki kuhi. Tega pač zdrgneš in je, pa še prevreš ga vsakič
smile-1.gif
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Ja...sam je pa plate še bolj smotan za pucat kot counter.
Jaz imam plata in moraš res pazit, da ga vedno po končani uporabi spucaš v obratno smer, če se da tudi z kako bazo. Potem pa še z alkoholom našpricaš, da se ti voda ne usmradi noter. Pred uporabo pa vedno prej čez vrelo vodo.
Enkrat mi je irish mos potegnilo noter, je smrdel po ribah še par dni :D.
Ga pa imam praktično dve leti in nisem imel še nobenih resnih problemov z njim, moraš pa obvezno pred njega kak filter ugradit. Pa lušn je k je majhen in učinkovit
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Evo, stoji na mestu. Še šperplata pa BM manjkata in to bo to.
2635056-FB_IMG_1511722970268.jpg
 

Priponke

  • 2635056-FB_IMG_1511722970268.jpg
    2635056-FB_IMG_1511722970268.jpg
    52,7 KB · Ogledi: 801
Nazadnje urejeno: