Moja oprema - postajte slike svoje opreme

Pivopivec1

Pripravnik
23. feb 2014
318
9
18
še vedno se prodaje
smile-1.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
No tole gre v soboto zjutraj v izdelavo. Bo po dolgem času švas aparat zabrenčal. Treba pripravit teren za prihod nove igrače. Dvigalo bo na tečajih in sicer tako, da bodo tečaji navarjeni na oba zadnja vogala, tako da se bo dalo postavit zadevo na levo ali na desno.
2633265-BMstojalo.jpg
 

Priponke

  • 2633265-BMstojalo.jpg
    2633265-BMstojalo.jpg
    24,4 KB · Ogledi: 526
Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Bo lepo zgledal, tole prilepljeno je skica, ko se ti sestavi v glavi, pa še s kom brainstormaš, rabim še višine, pa bo načrt padu skupi, pol pa sam fleksarco zašibat in gas.
 

paulaner

Pripravnik
6. nov 2016
33
0
6
Jutri bom kuhal po dolgem času, malo večjo količino, 40 l. Razmisljal sem da bi kuhal kar v kotlu iz rostfraja, ki se je včasih uporabljal za kuhanje žganja, soka in celo krvavice. Mislite da bi bilo to v redu. Vem da nekateri kuhajo pivo kar v takih kot lih.Zanima me predvsem z vidika higiene
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

anze92

Pripravnik
23. dec 2015
178
12
18
Pred kuhanjem notri prevri manjšo kolicino vode in osplahi. Nima se kaj čutit.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Pazi da ni kaj ostankov maščobe od krvavic, ostalo ne sme biti problem
 

paulaner

Pripravnik
6. nov 2016
33
0
6
krvavice so se notri kuhale mogoče 20 let nazaj, je pa nekaj maščobe verjetno kar "prišvasane" na dnu po "šivih" in je nemogoče spucat. Se je pa potem parkrat kuhal jabolčni sok . Proval sem že z vsem živim,tudi alkoholni kis in soda bikarbona pa ne gre.
2634658-rsz_img_20171125_133831[1].jpg
 

Priponke

  • 2634658-rsz_img_20171125_133831[1].jpg
    2634658-rsz_img_20171125_133831[1].jpg
    92,1 KB · Ogledi: 530
Nazadnje urejeno:

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik paulaner pravi:
krvavice so se notri kuhale mogoče 20 let nazaj, je pa nekaj maščobe verjetno kar "prišvasane" na dnu po "šivih" in je nemogoče spucat. Se je pa potem parkrat kuhal jabolčni sok . Proval sem že z vsem živim,tudi alkoholni kis in soda bikarbona pa ne gre.

Za vso svinjarijo spucat, obstajata dve varianti. Baza ali Kislina
Če je organsko gre proč z bazo, če je anorgansko gre s kislino.
Zdej pa če se je že jabolčnik kuhal noter itd, je itaq že on pobral priokuse po krvavicah :D
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Ej, vsaka čast!
Kako boš pa vzdrževal določeno temperaturo?
Ssklepam, da je na drva.
Ali je že moderniziran?

Jaz že dve leti kuham na tak način. Tukaj se samo boila, drozga se seveda v ločeni posodi.

Moraš edino pazit pri boiloffu, zato je fajn da imaš precej večji kotel, sicer pa stojiš zraven z vodno pištolo
 

koloid

Pripravnik
24. sep 2015
226
0
16
JOJ daj malo spoštovanja pokaži in loči krvavice od pivokuhe. Če že moraš v tem loncu kuhat, ga očisti v NULO. Z drvmi mora biti pa veselje kuhat, ker imaš kW tolikor kolikor imaš bukovih drv.
cool-1.gif
 

paulaner

Pripravnik
6. nov 2016
33
0
6
ne ne, je na plin
smile-1.gif

Sj ponavadi kuham v 30 l posodah iz rosfreja, ki so izključno samo za pivo, ampak sem reku da bi za spremembo naredu mal večji batch, in edina večja zadeva ki jo imam je tale kotel,ki ima 100l.