Moj prehod iz Mobitela na Tušmobil

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Hmm koga pa sem jst kaj omenjal kaj je napisal?..A ko drugo se bom raje kar umaknil iz teme ker me mečeš v isti koš z drugimi...bol pametno da se umaknem...pa kritike delite kolk vam pašejo...

Sam še to povem če ti kaj ne paše pri tušmobilu pejd drugam in ni treba nabijat levo in desno ..in nakoncu še po sredini...
evil.gif

p.s: A tut ti se vedno oglasiš ko vidiš moj komentar ne moreš mimo aaa
evil.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Tema je pravsnja... Tole ni v temi "Novo pri Tusmobilu" ampak "Moj prehod iz Mobitela na Tušmobil"... Predvidevam, da leti tvoje negodovanje na post Ghibli-ja (in mogoce se halo007), ki je opisal svojo negativno izkusnjo ... sicer tudi s prehodom IZ Tusmobila drugam...

Me pa moti, da vedno, ko ima kdo kaj slabega za napisat cez Tusmobil, se javite eni in isti (Ti Deky, DreamDesign, Dekster,,... pa verjetno se kaksen...). Tusmobil NI najboljsi... in NI najugodnejsi.. in NI najprijaznejsi in NI najbolj zaupanja vreden igralec na tem trgu... Enkrat je eden, drugic je drug... ima pa vsak operater svoje svetle in svoje temne strani... In ce nekdo napise tiste temne plati... se ne pomeni, da je to nabijanje...

In tudi, ce si bodo odprli svojo temo... boste spet taisti takoj replicirali
grims-1.gif
Se motim?

aplauz.gif

In ravno to je razlog, da so mojstri zjebali alterejev del mobilne, posledično je 80% objektivnih userjev iz tega foha, forum zapustilo v celoti ali pa vsaj v večji meri. Ostala je le še zelena solata
evil.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Vsaka nagativna kritika proti Tusmobilu je nabijanje???
bonk.gif

Nabijanje je, ker človek piše neresnice. Pogoji za prenos telefonskih številk so jasni na ravni telekomunikacijske zakonodaje in pravilnikov.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
bonk.gif

Nabijanje je, ker človek piše neresnice. Pogoji za prenos telefonskih številk so jasni na ravni telekomunikacijske zakonodaje in pravilnikov.

Sicer ne morem komentirat, ker ne poznam primera... vem pa, da vedno ni vse tako, kot bi moralo biti... Sam sem imel podobno izkusnje... takrat se z Vego... Samo takrat se je prenos stevilk komaj zacel... in nisem mogel prenesti stevilke iz Vege na Si.mobil ... Kasneje so pa tako zaprli stacuno
smile-1.gif
... Pa to res ne sodi v to temo...samo omenil sem, ker vedno zadeve niso tako lepe, kot se navzven vidi...

Sicer pa se pri Tusmobilu popravljate... vsaj kar se tehnike tice... Se "trobila" morate nekako utisat... da ne bomo vedno samo brali, kako je Tusmobil najboljsi, najjaci in sploh naj naj... vsi ostali pa so gnili, nesposobni,... Pa to ne leti nate Ogo... ti si OK, ceprav si Tusmobilovec
smile-1.gif
... ves pa na koga ciljam...

Naj se orpavicim se Dekyju, ker ga tlacim v "elito trobil"
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Pri Vegi je bilo tako. Vega je hotela implementirati prenos številk, vendar jim APEK in država nista pustila (če se ne motim je imela Vega prenos številk implementiran).

Lahko je bil razlog to, da je Tušmobil začel s čistim spektrom 070 (že marca 2006 so bili pogovori o prodaji frekvence k Tušmobilu). Drugi razlog pa bi lahko bil, da ni nihče hotel prevzeti spekter 070 v upravljanje (Mobitel ali Si.mobil)

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
bonk.gif

Če se mene vpraša, je tukaj predvsem kritično to, da se je očitno potrebno, če je le mogoče, izogibati na veliko posredniškim mestom, kateri "opravljajo posle" v imenu operaterja, takšnega ali drugačnega.

Lepo gre tukaj razbrati, da jih najprej vodi želja po enormnem sazlužko, šele nato vse ostalo in ta želja jih očitno vodi do te mere, da so pripravljeni stranko tudi okoli prenesti z obljubami,katere ne obljublja niti sam operater, ko se pa zalomi, pa valjda mora operater sam reševati in popravljati napake in dezinformacije posrednika.

Res je, da je posrednika izbral sam operater, res pa je tudi to, da ta ni bil izbran za to, da stranki razlaga drugače, kakor je to bilo napisano v SP ali drobnem tisku, zato je tam, da potencijalnemu uporabniku razloži vse, ne pa da zavaja, nato pa izgovor na operaterja, ko za*uka ali pa obljubi neobljubljeno.

Zato sam predlagam, če le možno, naj se vse stvari urejajo na direktnem lastnem prodajnem mestu kot so PE posameznega operaterja, pa naj si bo to Mobitel, Simobil ali pa Tušmobil.

Verjamem, da obstajajo tudi pošteni in častni posredniki, vendar kaj češ, ko jih na slab glas spravljajo različni šarlatani, ki bi prodali tudi svojo lastno mater, če bi le mogli preko svojega prodajnega mesta in to je kritčno in zelo zaskbljujoče za slehrnega uporabnika.

Lp.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Glede PM Tušmobila pa ne bi komentiral. Prijaznost ja, toda pojma o storitvah ki jih TM ponuja, pa ravno nimajo.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
bonk.gif

Če se mene vpraša, je tukaj predvsem kritično to, da se je očitno potrebno, če je le mogoče, izogibati na veliko posredniškim mestom, kateri "opravljajo posle" v imenu operaterja, takšnega ali drugačnega.

Lepo gre tukaj razbrati, da jih najprej vodi želja po enormnem sazlužko, šele nato vse ostalo in ta želja jih očitno vodi do te mere, da so pripravljeni stranko tudi okoli prenesti z obljubami,katere ne obljublja niti sam operater, ko se pa zalomi, pa valjda mora operater sam reševati in popravljati napake in dezinformacije posrednika.

Res je, da je posrednika izbral sam operater, res pa je tudi to, da ta ni bil izbran za to, da stranki razlaga drugače, kakor je to bilo napisano v SP ali drobnem tisku, zato je tam, da potencijalnemu uporabniku razloži vse, ne pa da zavaja, nato pa izgovor na operaterja, ko za*uka ali pa obljubi neobljubljeno.

Zato sam predlagam, če le možno, naj se vse stvari urejajo na direktnem lastnem prodajnem mestu kot so PE posameznega operaterja, pa naj si bo to Mobitel, Simobil ali pa Tušmobil.

Verjamem, da obstajajo tudi pošteni in častni posredniki, vendar kaj češ, ko jih na slab glas spravljajo različni šarlatani, ki bi prodali tudi svojo lastno mater, če bi le mogli preko svojega prodajnega mesta in to je kritčno in zelo zaskbljujoče za slehrnega uporabnika.

Lp.

Jp...
hysterical-1.gif

Bo vse ok. Nehal bom pisati neresnice
priden.gif

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
bonk.gif

Ogo... žal nobenega nabijanja ni. Žal se ne poznava ker če bi se bi vedel, da ne pišem kar neki;-)
Osebno nisem imel težav s prenosom iz Tušmobila nazaj na Mobitel čeprav še pred potekom pogodbenih obveznosti. Zaradi boljše kakovosti signala(žal tudi višje cene) sem šel nazaj na Mobitel ker sem bil poslovno vezan na mobilnik.
Moja soproga je pa imela štalo. Kljub poteku vseh obveznosti in plačanim računom so ji zablokirali prenos nazaj na Mobitel. Pa btw ko sešteješ vse skupaj nič ni cenejši Tušmobil od konkurence. Na začetku je res bila pravljica...žal ta pravljica je pri marsikomu pustila grenak okus in slabo voljo.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Tušmobil je najcenejši če si na omrežju Tušmobil only:
http://www.dreamdesign.si/info...ce-omrezje.html
http://www.dreamdesign.si/info...rzni-delez.html

Pri katerem operaterju se za 19 € pogovarjaš 500 minut v druga omrežja in za 29 € 1000 minut v druga omrežja? Plus da bo kmalu na en naročniški paket možna veza 5 SIM kartic?

Vse zanke operaterjev so objavljene tukaj, tako da lahko iz teh podatkov govorimo kdo je najcenejši in kdo ne:
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija/67-primerjava-med-mobilnimi-operaterji.html

Po novem od tega vikenda tudi obveščam o novostih glede paketov na FB-ju:
http://www.facebook.com/pages/Dream-Design/166258210089148

Po novem bom sodeloval tudi na Facebookovih straneh vseh mobilnih operaterjev ter opozarjal na podrobnosti paketov in ponudbe.

Nazadnje urejeno:

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Jaz sem se v tej temi oglasil samo zato, ker nekateri govorite bedarije.

Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:

Pri katerem operaterju se za 19 € pogovarjaš 500 minut v druga omrežja in za 29 € 1000 minut v druga omrežja? Plus da bo kmalu na en naročniški paket možna veza 5 SIM kartic?

Drži. Pa prednost je to, da lahko das katerikoli paket na firmo, kar zadevo še bistveno poceni v primerjavi z Mobitelom. Ampak:Jaz mam paket brezmejnih 2000 za 29 evrov. Ampak pazi zlomka: zadnji račun je bil 50 evrov. Zakaj? Ker so mi zaračunali za 15 evrov smsov, ki sem jih pošiljal, ko sem bil v mobitelovem omrežju. Kar je novost pri teh brezmejnih paketih, na starih paketih za 30 evrov tega ni bilo. Če bi to vedel, ne bi podaljšal pogodbe, seveda me na to ni noben opozoril. Ostalih 5 evrov je pa roaming v mobitelovem omrežju. Torej to ni 29 evrov kot se lepo sliši v reklamah ane?

Sicer pa pohvale za projekt Dreamdesign!

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
ksz.. ce se ghibli ne spozna na mobilno in narocnine.. pol pa res ne vem, kdo se..

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
jah to pa si tut sam kriv da nisi bral drobnega tiska...zdej se jezit je brezveze..
grims-1.gif

in pol je opareter kriv ko si ti neznaš prebrat kar bi mogu že sam vedet..
evil.gif

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
Citat:
Uporabnik halo007 pravi:
Jaz sem se v tej temi oglasil samo zato, ker nekateri govorite bedarije.

Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:

Drži. Pa prednost je to, da lahko das katerikoli paket na firmo, kar zadevo še bistveno poceni v primerjavi z Mobitelom. Ampak:Jaz mam paket brezmejnih 2000 za 29 evrov. Ampak pazi zlomka: zadnji račun je bil 50 evrov. Zakaj? Ker so mi zaračunali za 15 evrov smsov, ki sem jih pošiljal, ko sem bil v mobitelovem omrežju. Kar je novost pri teh brezmejnih paketih, na starih paketih za 30 evrov tega ni bilo. Če bi to vedel, ne bi podaljšal pogodbe, seveda me na to ni noben opozoril. Ostalih 5 evrov je pa roaming v mobitelovem omrežju. Torej to ni 29 evrov kot se lepo sliši v reklamah ane?

Sicer pa pohvale za projekt Dreamdesign!

Ja pa ti vedno tako kupuješ? Pol boš še verjetno dostikrat obžaloval. Jaz vedno ko si hočem kaj novega kupit (sploh za take stvari, ki se kupujejo za daljše obdobje - tudi naročnina za telefon) se prej sam pozanimam o stvari, pa tako dolgo ne kupim dokler nimam vseh stvari razčiščenih. Poleg tega pa vedno najprej pogledam na internet (forumi, razne strani), ker prodajalcem ne zaupam in pa v dosti primerih je tako, da ti ne znajo kaj več povedat, kot sam veš.

Evo pa da še nekaj vprašam v zvezi s tem omrežjem pa roaming pa to. Če si na mobitelu ročno nastavim omrežje na Tušmobil, pol mam to omrežje dokler ne nastavim drugače? Ali se mi lahko kaj samo preklopi (recimo v krajih kjer ni Tušovega omrežja), pa niti ne bom vedel (če ne opazim slučajno) pa se mi bo pol več zaračunavalo?

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Če maš ročno na omrežje Tušmobil ko zmanka signala si pač nedosegljiv in ti napiše ni storitve.....

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
Aha, kaj pa glede telefona so kake zahteve (nekje v tej temi se mi zdi) sem prebral, da je nekdo napisal enemu, ki gre na Tušmobil, da naj pazi da mu telefon podpira UMTS omrežje. A je treba na kaj pazit pri nakupu telefona? Pa je mogoče kdo na forumu iz Pomurja (Prekmurje), ki ima Tušmobil, ker bom naslednje štiri mesece bolj doma in ne v LJ, pa me zanima kakšna je realna situacija omrežja?

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
461
28
28
Sodišinci
Jaz sem iz Prekmurja.Za kateri kraj te zanima za omrežje??Vem da v M.Soboti sigurno ni problemov z omrežjem....če zaupaš lokacijo ti bolj točno napišem kako je tam z signalom...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Glej, v tvoje pisanje dvomim, ker so pravila igre za prenos telefonske številke k drugemu operaterju jasna, ker so predpisana s strani zakonodaje. In kot sem napisal, je že kar nekaj let, ko plačan račun ni več pogoj za prenos telefonske številke.

Lahko debatirava tukaj okrog prekinitve naročniškega razmerja in morebitnih kaznih/aneksih ter s slednjimi rečmi povezanimi travmami, težko pa bova kaj težkega zdebatirala o nezmožnosti prenosa aktivnih telefonskih številk k drugemu operaterju.
wink-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik vosela pravi:
Aha, kaj pa glede telefona so kake zahteve (nekje v tej temi se mi zdi) sem prebral, da je nekdo napisal enemu, ki gre na Tušmobil, da naj pazi da mu telefon podpira UMTS omrežje. A je treba na kaj pazit pri nakupu telefona? Pa je mogoče kdo na forumu iz Pomurja (Prekmurje), ki ima Tušmobil, ker bom naslednje štiri mesece bolj doma in ne v LJ, pa me zanima kakšna je realna situacija omrežja?

Ni treba nič pazit, da podpira UMTS. Tušmobilovo omrežje ima dobro GSM pokritost.

Paziti je treba le, da telefon podpira frekvenčno območje E-GSM 900, kar pa podpirajo vsi telefoni zadnjih 7 let. Slednje pišem samo zato, ker se še vedno najde še kdo z muzejsko kramo, kot je 12 star Ericsson GA-628.
smile-1.gif

UMTS je aktualen, če te zanima uporaba mobilnega interneta ali pa recimo uporaba video telefonije. V tem primeru priporočam mobilnik, ki poleg UMTSa na 2100 MHz, podpira še UMTS na 900 MHz. Slednje več ali manj podpirajo vsi najnovejši UMTS mobilniki zadnjih dveh let.

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
jah to pa si tut sam kriv da nisi bral drobnega tiska...zdej se jezit je brezveze..
grims-1.gif

in pol je opareter kriv ko si ti neznaš prebrat kar bi mogu že sam vedet..
evil.gif

Ne gre za nič drugega kot zavajanje.