Moj prehod iz Mobitela na Tušmobil

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Saj je povedal, vse od AAAAAAAAAAAAAAAaaaaa do ŽŽŽŽŽŽŽŽŽžžžžžžžžžžžžžžžžž..

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
hysterical-1.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
jaz pravim vsakemu svoje....
Če hočeš kvaliteto si pač Mafni
cheer.gif

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Potem je tu še vpliv različne terminalske opreme. En telefon/modem se v nekem omrežju obnaša bolje, v drugem slabše in tako naprej.
Testirat bi moral recimo s tremi različnimi napravami različnih proizvajalcev, pa vsa tri omrežja na različnih lokacijah. Bi bilo zanimivo pogledat rezultate ...

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
Najboljše, da greš na to mikrolokacijo kot jo fantje omenjajo nardit test pa me prav zanimajo rezultati kdo koga ne dohaja. Ti sploh nebo speedtesta naložilo haha.

Evo za kikija sem naredil test, malo slabše se vidi, vendar dovolj da trdim kdo je boljši v internetu
wink-1.gif

Po nekaj poskusih pri Simobilu, kjer mi je ven metal 3G omrežje, sem komaj naložil speedtest. Toliko o mikrolokaciji
hysterical-1.gif

Zdej pa počasi priznej, da Simobil zelo zaostaja na tem področju
zmaga.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik vellno pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Potem je tu še vpliv različne terminalske opreme. En telefon/modem se v nekem omrežju obnaša bolje, v drugem slabše in tako naprej.
Testirat bi moral recimo s tremi različnimi napravami različnih proizvajalcev, pa vsa tri omrežja na različnih lokacijah. Bi bilo zanimivo pogledat rezultate ...
To je res. Recimo za iPhone 4G se govori naj bi v omrežjih Nokia Siemens Networks s uporabo ene Nokiine tehnologije zdržala baterija 50% dlje od nekaterih drugih mobilnih omrežjih. Poleg modema/telefona je pomemben tudi kakšno opremo uporablja operater in kakšne tehnolološke rešitve.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Sem včeraj uredil prenos naročniške številke iz Simobila na Tušmobil. Ob tem bi najprej pograjal predstavništvo TUŠMOBIL MDE Milošič Danilo (Domino Center Ptuj), kjer prodajalec nekako ni želel uslišati mojih želja. Na s.p. sem namreč hotel vzeti naročniško razmerje BREZ in vključitev 1Gb podatkov, pa je trdil da ne gre. Prav tako mi je uporabnik "tado" na tem forumu poslal po pošti kupon za brezplačno priključino, za katerega je v zgoraj navedeni trgovini trdil, da je že zdavnaj neveljaven in mi ga ne bo upošteval.

Nato sem odšel do drugega TUŠmobil prodajalca na Ptuju in sicer Mobilis (Vinarski trg, pri SuperLi-ju). Tam mi je uredil vse kakor sem zaželel. Tudi kupona za brezplačno priključnino mi ni zavračal, edino pojasnil mi je, da ni prepričan ali mi ga bodo odobrili, ker imam na s.p.. Tako da fino fajn, sem v Mobilis-u vse lepo rešil.
zmaga.gif

Ker sem malo neučakan, me zanima kako dolgo ponavadi traja, da me Simobil izklopi (naročniško razmerje se prekine, za kar sem podpisal zahtevek pri sklenitvi razmerja na Tušu), da se mi aktivira številka na tušu?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Moral bi dobiti SMS s tocnimi datumi in urami odklopa in preklopa ... Ta SMS ponavadi dobis takoj, ko se zadeva zacne urejat med starim in novim operaterjem...

Sam sem recimo prenesel iz Mobitela na Si.mobila eno stevilko ze pred casom (ko so Dzabest "pokvarili")... in na Si.mobilu sem bil v petek nekje okoli 13 ure... Pa mi jrekel, da smo ravno za nekaj zamudili cas, ko se zacne procesirat... SMS sem dobil v ponedeljek zjutraj... ne vem pa tocno ali od starega ali od novega operaterja. Se mi zdi, da je bil od starega (Mobitel) ...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ponavadi traja prenos do 3 delovne dni in ja paket brez+1gb lahko vzameš tudi na s.p.
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Uradni rok v Sloveniji je trenutno 3 delavne dni. Vklop paketa 1GB (velja tudi za izklop) pa lahko tudi brezplačno aktiviraš na mobilnem portalu Tuškabina.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Pred nekaj minutami sem že prejel sms od simobila, da so prejeli poizvedbo za prenos številke in koliko znašajo moje obveznosti v primeru prekinitve naročniškega razmerja. Tako da bo to verjetno kar hitro vse skupaj rešeno.

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
A ta kupon o katerem je govor (za brezplačno priključnino) lahko uveljavlja vsak ali samo na kake posebne naročnike (s.p.)? Če je ta opcija možna za navadno priključnino, bi prosil tudi jaz nekoga, ki ima kupon da mi ga pošlje.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Pred nekaj minutami sem že prejel sms od simobila, da so prejeli poizvedbo za prenos številke in koliko znašajo moje obveznosti v primeru prekinitve naročniškega razmerja. Tako da bo to verjetno kar hitro vse skupaj rešeno.

Če je tako, potem je predvideni čas aktivacije pri Tušmobilu v torek po 06.00h
grin1.gif
. V kolikor si to urejal v četretek popoldan po 16h potem obstaja možnost celo aktivacije v sredo ob 06.00h, razen če je zadeva izvedena na PE, kjer postopek steče hitreje.

Simobil ali pa kateri drug operater, ima možnost da tudi prenese v 1 dnevu, vendar zakaj bi, ko pa lahko še ta dva dneva služi na tvoj račun
wink-1.gif
. Telefon naj ti bo na dan prenosa izklopljen in naj bo nova SIM vstavljena čez noč, po 06.00h ga prižgi, tako boš vedel ali si že aktiviran na novo oz. ali je bil prenos uspešen. Ponavadi tudi Tušmobil pošlje sms, kdaj bo prenos izveden. Lahko tudi kaj v ponedeljek pokličeš na 070 700 700.

Lp.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Če je tako, potem je predvideni čas aktivacije pri Tušmobilu v torek po 06.00h
grin1.gif
. V kolikor si to urejal v četretek popoldan po 16h potem obstaja možnost celo aktivacije v sredo ob 06.00h, razen če je zadeva izvedena na PE, kjer postopek steče hitreje.

Simobil ali pa kateri drug operater, ima možnost da tudi prenese v 1 dnevu, vendar zakaj bi, ko pa lahko še ta dva dneva služi na tvoj račun
wink-1.gif
. Telefon naj ti bo na dan prenosa izklopljen in naj bo nova SIM vstavljena čez noč, po 06.00h ga prižgi, tako boš vedel ali si že aktiviran na novo oz. ali je bil prenos uspešen. Ponavadi tudi Tušmobil pošlje sms, kdaj bo prenos izveden. Lahko tudi kaj v ponedeljek pokličeš na 070 700 700.

Lp.
Na to pa Tušmobil verjetno nima vpliva. Glede na to, da sem zadevo urejal pri Tušmobilovem trgovcu včeraj ob 16h in sem danes dopoldne že dobil obvestilo simobila o prejetem zahtevku, so zadeve sedaj v rokah simobila, da me čimprej odklopi.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
ni vam jasno kaj sem napisal...pa še smešno je kar sem napisal???? zanimivo! ne vem če je smešno da ti po poteku vseh obveznosti po naročniški pogodbi in še aneksu potem ko preneseš števillko drugemu operaterju(takšnemu, ki ju signal deluje) pošiljajo opomin da si jim dolžan 260+€... a je tudi to smešno, da je npr taxi podjetje "xxxxxx" pri meni ko sem še bil posrednik za Tušmobil" preneslo iz Mobitela svoje poslovne številke(cca 20) potem so seveda ugotovili da zadeva preprosto NE DELA želeli svoje številke prenesti nazaj dražjemu ampak zanesljivejšemu operaterju Tušmobil tega ni dovolil ampak zahteval ne vem koliko denarja... a je smešno tudi to da moji niso dovolili prenesti številke iz Tušmobila na Debitel kljub plačanim računom... a je smešno sploh karkoli??? razen tega da so nakladači na kvadrat. Brezmejno povezani! aha:)

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Js tmam Tuš in moram rečt, da je res eno sranje. Na Tuševem omrežju se še v Ljubljani težko pogovarjaš, kjerkoli izven Ljubljane moraš gostovat pri Mobitelu. In pazi to: na paketu brezmejnih 2000 naj bi imel na voljo 2000 enot (1 enota je 1 sms, 1 minuta pogovorov, 1 mb prenosa...). Ampak, če sem na Mobitelovem omrežju (kar moram bit, če se hočem normalno pogovarjat) mi dodatno zaračunajo:
- pošiljanje smsov,
- mobilni internet,
- interval je pa 180 sekund.

Torej sem s paketom, ki ima 2000 enot in stane 29 evrov mesečno ta mesec prišel na znesek 50 evrov. Če ne bi mel pogodbe, bi bil zdele že na drugem operaterju. Šalabajzerji.

Pa še to: če hočeš v tuševem omrežju klicat normalno, moraš gostovat pri Mobitelu. Kar pomeni, da moraš ročno nastavit mobitelovo omrežje, ker drugač si skos itak pri tušu. Kar pa pomeni, da če prideš v Ljubljano, moraš spet ročno nastaviti na tuš nazaj, ker v Ljubljani ne moreš gostovati pri mobitelu.

Res slabo, zaradi takih nategancij sploh ne bom več kupoval niti v trgovini od tuša.