Moj prehod iz Mobitela na Tušmobil

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:

...Povem ti s prve roke da se Simobil nikakor ne more primerjati s Tušmobilom v internetu. Speed test je eno, ko boš pa dejansko brskal po netu boš pa hitro opazil razliko.
wink-1.gif

Moja izkušnja pri TMB je recimo takšna, da mi na telefonu ves čas gori 3g, ko pa se povežem na net oz. ko je treba naložiti neko obsežnejšo internetno stran pa se mi v tistem trenutku prikaže 3,5G, telefon sam takoj prestavil v višjo prestavo, kot da bi recimo prestavljal iz pete v šesto prestavo, če se lahko tako izrazim
grin1.gif
. Pred tem pa kot sem napisal ostaja 3G.

Je še kdo podobno opazil?

Lp.
Zdaj boš itak dobil par replik, da njim pri simobilu in mobitelu v 3. prestavi bolj leti, kot tebi pri tušu v 6.prestavi.
grin1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
evo sveže speedtest Internet hitrosti Tušmobil v Postojni UMTS2100
wink-1.gif

je še bolše če sem na prostem ta test je bil narejen v stanovanju..

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Tako, pa je moj prehod na tušmobil klavrno propadel. Vse povsod signal, 3G odlično deluje. Potem se pa namestim lepo v svojopisarno v Ormožu, kjer sem vendarle več ur dnevno in kjer bi najbolj prišel prav 3G, pa ugotovim da niti gsm signala nimam, kaj še le da bi kakšno 3G omrežje vohal.

Oddajnik bi naj bil nekaj sto metrov oddaljen ...

Med tem mi pa mobitel in simobil na polno laufata.
frown-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Najbolj da pokličeš na 080 700 700 poveš točno lokacijo in bojo preverili zadevo... ker če je oddajnik samo nekaj 100m stran, pol neki več kot očitno ni ok če nimaš niti 2 črtic signala...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gori v naši bajti ima sestra signal, v svojem stanovanju sredi trga pa ga tudi nima. S tem ormoškim oddajnikom je nekaj hudo narobe...

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Niti ne. Sam sem slab signal opazil ze takoj po vkljucitvi bazne postaje. Preveri se ti.
Lp

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Signal je potem konstantno tako švoh? Ker pri švoh signalih marsikater mobilc rabi nekaj cajta da preklopi na drugo bazno postajo, oz. celico, ki jo bolje sliši. Telefon pusti na tem mestu vsaj ene pol ure in potem preveri, če je situacija ista.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Gori v naši bajti ima sestra signal, v svojem stanovanju sredi trga pa ga tudi nima. S tem ormoškim oddajnikom je nekaj hudo narobe...

Navedeni konec malo slabše poznam, vendar, kolko sem seznanjen na tem koncu so posatvljene dve bazne postaje za zdaj, od katere je ena v centru in pokriva GSM in UMTS 2100/900 in ena bazna je v bližnji okolici, ki še ni nadgrajena na UMTS tako da predlagam tudi sam, da se obvesti 080 700 700 s točnimi podatki o lokaciji in opisom težave, pa da preverijo in morebiti tudi odpravijo težavo.
Sodeč po napisanemu, obstaja verjetnost za izvedbo kakšne meritve na terenu.

Še prej ti predlagam, da v telefonu nastaviš enojni način iskanja omrežja torej samo GSM (EDGE), ker opažam po sliki, da na tej lokaciji tudi Simobil nima UMTS-a, ampak je dostop preko GSM (EDGA), štiri črtice od petih, očitno da signal malo slabše prodre znotraj tega objekta.
Kar se tiče Tušmobila lahko da si na meji pokrivanja med GSM in UMTS in iz tega razloga prihaja do nihanja. Ni nobene skrivnosti, če ugotovimo, da pokritost ravno na tej lokaciji še ni zadostna in v tem primeru gre pričakovati zelo kmalu dodatno pokrivanje, večji problem bi bil, da imaš nekje polni signal, ne bi ti pa ničesar delovalo. Rešitev za to lokacijo je UMTS 900 oz. nadogradnja te druge bazne postaje.

Lp.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Še prej ti predlagam, da v telefonu nastaviš enojni način iskanja omrežja torej samo GSM (EDGE), ker opažam po sliki, da na tej lokaciji tudi Simobil nima UMTS-a, ampak je dostop preko GSM (EDGA), štiri črtice od petih, očitno da signal malo slabše prodre znotraj tega objekta.

Sicer sem rekel, da ne bom vec "tezil" ... ampak jaz vidim iz te slike, da je Mobitel prijavljen v UMTS omrezje (3G), Si.mobil HSxPA (H), Tusmobil pa nikamor
smile-1.gif
...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ah ne Jest... to se samo narobe vidi. Tušmobil ima tako dobro omrežje, da prebije skalo telefona in zato izgleda kot da ni signala. Podobno je pri Mobitelu (prebije skalo samo do tega nivoja, da pade iz HSDPA na navaden UMTS). Dejansko ima pa Simobil še vedno najslabše omrežje od vseh treh. Vsaj tako naj bi bilo, če bi poslušali nekatere, ki posplošujejo razmere na podlagi parih testov na določenih lokacijah
smile-1.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Dejansko ima pa Simobil še vedno najslabše omrežje od vseh treh.

To je odvisno tudi od telefona. S svojim iphonom sem na Simobilu večkrat nedosegljiv. Tudi v notranjosti stavb imam slab signal in sem ga imel tudi včasih, ko sem uporabljal drug telefon. Ne moremo posploševati. Testi so različni, ampak dejstvo pa je da Simobil pri samem internetu trenutno res ne sledi Mobitelu in Tušmobilu, pa lahko razprava teče v neskončnost. V limiti jih bo pa ujel ja
smile-1.gif

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
Najboljše, da greš na to mikrolokacijo kot jo fantje omenjajo nardit test pa me prav zanimajo rezultati kdo koga ne dohaja. Ti sploh nebo speedtesta naložilo haha.