mobilni internet - hrvaška

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Podobno je bilo pri meni, signal tako slab da nismo mogli niti slučajno porabiti tistih 1GB prenosa. Bili smo na treh lokacijah, najprej v Metajni na Pagu (Edge, 4 črtice, cca 12kB/s), nato v Maslenici blizu zadra (Edge, 3-4 črtice, 5-10kB/s) in nato še najbolj katastrofalno v enem kampu južno od Tučepov na makarski rivieri (Edge, 2-3 črtice, prenos 5kB/s ali manj, včasih sploh in delalo). Edino kjer mi je dobro delalo je bilo v Novalji, tam je vlekel HSDPA na polno in je stvari odpiralo pdobno kot doma. Tam sem nato porabil vsaj nekaj podatkov, saj mi na ostalih treh lokacija v dveh tednih ni uspelo preseči 400MB (pa še to tako da sem lovil signal, hodil zvečer na obalo itd...). Če ne bi rabil za službo urejat enih stvari bi že zdavnaj vrgel v morje vse skupaj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Saj to je to, zaradi dela rabiš če ne bi se jebalo i meni! Kmeti pa so še itak 100 let od zadaj s temi WiFiji, greš po mestu ti najde 15 free hot spotov a ko se hočeš povezat že vrže username.....

Fly

Guru
21. jul 2007
2.654
511
113
Citat:
Uporabnik Ingvar pravi:
KSZ. T-Mobile HR (Simpa predplačiniški) ima letos možnost nakupa 100MB za 20 HRK (veljavnost en mesec). Rabiš seveda najprej predplačniški SIM, potem pošlješ SMS s tekstom "A" na 3636, kot odgovor dobiš seznam opcij. Med njimi je tudi opcija za web'n'walk M. Pošlješ nazaj SMS s številko izbrane opcije in nato še enkrat odgovoriš s tekstom "DA" (potrditev). Več na ***KLIK*** .

Evo ta paket imam jaz in je super! Internet itak uporabljam le za bolj nujne stvari kot so maili, vreme, novice, pa dobr žena še mal facebooka pregleda in porabim ravno 100 mb na mesec
smile-1.gif
(20 kn). Če pa zmanjka pa naložim še za 20 kn. To res ni noben denar. Recimo pa, da sem od tega kakšnih 10 dni na hrvaškem. Raje imam manj prenosa podatkov pa da to porabim takrat ko meni odgovarja.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
ksz
Jaz sem na Rabu in sem brez problema nabavil T-mobile simpa paket z usb stickom v nekem centru s telefonijo...
Vse deluje tako kot mora,vključeno imam opcijo 24h/250mb/20kun...Hspda 4 crtice, 2MB/s download, 0.35MB/s upload...LP

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Saj to je to, zaradi dela rabiš če ne bi se jebalo i meni! Kmeti pa so še itak 100 let od zadaj s temi WiFiji, greš po mestu ti najde 15 free hot spotov a ko se hočeš povezat že vrže username.....

Na Pagu (Stara Novalja) sem v neki krčmi za tedenski WiFi plačal 20 EUR, tako da tvoje izkušnje v splošnem ne veljajo.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Saj jo dobiš T-Mobile trgovinah ugodno, za 50 HRK z naloženimi 50 MB.

Jaz sem nabavil VIP Broadband USb stick za 149 HRK.. Omrežje deluje odlično preko HSDPA tudi do 900 kbps v Pakošatanih. T mobile bi bil sicer več kot polovico cenejši za enako količino prenosa (nova akcija), vendar je na moji lokaciji slabši signal in mi že telefo preklaplja med GSM-UMTS.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Na Pagu (Stara Novalja) sem v neki krčmi za tedenski WiFi plačal 20 EUR, tako da tvoje izkušnje v splošnem ne veljajo.

Nauči se brati, nauči se razmišljat in nato stvari med seboj povezovati. Torej greva še enkrat, 100 free hot spotov pri katerih zahteva username? Štekaš? WIFIji NISO torej več free in ti jih zaračunavajo. To je 200 let za ovcami kar se tiče turističnih krajev. Vsak večji turistični kraj bi moral imeti pravi free hot spot. Saj hrvati jih tudi majo vendar "čudežno" ne povežejo (napaka v prehodu in ostale napake). Torej ne mislim plačevat nekih hudih cifer da bom lahko stal sredi ulice kjer vleče pač tisti lokalni hot spot. Raje kupim ključek in mi vleče kjerkoli...

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Ima kdo za prodat, posodit simko za net od T-mobile?

Jaz bom imel eno od Vipnet od sobote naprej. Če ti slučajno rabi ni piši na pm.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Imam komplet USB modem in SIM z naloženimi 600 kunami, če kdo potrebujem. Prodam za malo manjši denar kot v trgovini. Je pa od VIP.
smile-1.gif

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Bom kar tu vprašala.
So ti modemi zaklenjeni na njihovo omrežje ali delajo tudi s slovenskimi operaterji.
Zanima me predvsem za t-mobile