mobilni internet - hrvaška

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
Če povzamem, je najugodnejši ponudnik predplačniškega interneta na hrvaškem T-Mobile ... vsaj kolikor sem na hitro pogledal. Drugo mnenje?

Če pa ima kdo izkušnje z nakupom in uporabo za T-Mobile:
- ali lahko internet start paket z USB modem kupim povsod (trafike, bencinske) ali moram v T-Mobile shop?
- ponujajo ene 5 različnih modemov (Nokia, Huawei, nek njihov brand) vsi po isti ceni. Kateri je najboljši?

hvala!!!

khakuam

Pripravnik
19. maj 2008
260
0
16
Jaz ti lahko samo to odgovorim, da jih v trafikah nisem videl, sem pa sam kupil v njihovem centru, ki je ponavadi lociran v centru ali na kakšnem glavnem trgu in ga ni težko najti. Srečno.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Niti ni najbolj ugoden. Sam grem na dopust za 14 dni in če 14x vklopim opcijo 24h, me to pride 280kn. Če pa pri VIPu vzamem 1GB, me pa pride 191kn.

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Niti ni najbolj ugoden. Sam grem na dopust za 14 dni in če 14x vklopim opcijo 24h, me to pride 280kn. Če pa pri VIPu vzamem 1GB, me pa pride 191kn.

A potem narobe razumem: na T Mobile za 149 HRK dobim USB modem (ga rabim) in 100HRK=100MB prometa? Pri vsaki polnitvi za 100 kun pa 100MB+24 ur dostopa. Tistih 100MB porabim kadar hočem, 24h pa je bonus?

lp

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
T-Mobile Simpa internet: opcija 24ur stane 20KN, ob nakupu dobiš 5 brezplačnih opcij 24ur in 50KN oz. 100KN dobroimetja. Pri polnitvi za 100KN dobiš 2 brezplačni opciji 24ur. Torej dobiš za 7 brezplačnih opciji 24ur, za 150KN pa jih lahko aktiviraš še 7 in ti ostane gor še 10KN (velja za start paket, pri paketu z UMTS modemom ti ostane 60KN - še 3x opcije 24ur). Mislim, da ni bolj ugodne moznosti za internet na Hrvaškem, razen da najdeš brezplačno WiFI točko.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Da, 24ur uporabe interneta, v teh 24 urah imaš 250MB prenosa, če presežeš 250MB se obračunava 1KN 1 MB. Imaš pa še možnost opcija 1h (10KN) z neomejenim prometom v tej 1 uri.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ok reči mi še nekaj Dare, npr. jaz grem avgusta za 7-10 dni na Hvarško. Rabil bom internet vsak dan da preberem maile, kak forum ter tekoče novice in da pogledam malo finance, torej prenosov praktično ne bo nekih hudih. A se mi še vedno najbolj izplača Tmobile simpa? In še eno vprašanje, kaj se bo zgodilo s tem Tmobil Simpa ko ga ne bom uporabljal do naslednje sezone? Torej ko bo neaktiven cca. 10-11 mesecev?

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Odvisno, kake strani spremljaš, nap. 24ur, rtvslo.si,... kar fajn kurijo podatke, če izklopiš prikaz slik, je prenosa itak da manj, samo stran pa zgleda
uf-1.gif
. Zase vem, da se mi tale Simpa kar izplača. Sem že uporabljal junija (v Tribunju skorajda ni WiFi točk) in sem ravno včeraj nabavil nov paket za dopust v avgustu. Sem malo računal in za 50KN dobim 5 brezplačnih opcij24ur, kar bi me drugače stalo 100KN, če bi uporabljal staro simko, pa še teh 50 KN spet lahko porabim.
Drugače pa ti velja ob polnitvi 50KN 90 dni, 100KN 180dni. Po izteku ti pa začne teči 270 dnevni rok, v katerem moraš spet napolnit račun.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
No super, torej ni problema če avgusta aktiviram 100 kun mi drži 180 dni, po tem začne tečt rok ampak pol je itak že nova sezona in se lahko aktivira! Bom jaz nabavil kar ta Tmobil Simpa ja... Povej mi katero opcijo si aktiviral? 20kn za 1 dan neomejeno? Daj mi še samo rečt kje naj jaz to nabavim? Sem pa iz Maribora...?

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Ja, uporabljal sem kar te 24ur, saj imajo notri za 250mb prenosa. Tako mi dela net 24ur, zjutraj prečekiram maile in novice, po kopanju malo na Alter
wink-1.gif
, pred in po pivu pa se malo na domači računalnik skočim preko RDC. Pol pa še stara hoče s kolegicami klepetat..., skratka mi je teh 24ur najboljša opcija.
Škoda da nisi prej povedal, bi ti lahko včeraj nabavil saj sem nekaj hodil po Ormožu in sem še do Čakovca skočil in kupil v T-Mobile trgovini. Na http://www.t-mobile.hr/1/10-70-30-00-00.asp lahko najdeš lokacije trgovin.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Joooooooooooooooooooooooj
frown-1.gif
No to je super opcija, niti ni drago če gledaš, 3€/dan. Daj mi samo rečt kako se pa to šteje? Si nonstop online ali kako se šteje teh 24h?

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
24 ur od aktivacije opcije24 imaš internetno povezavo za 20KN in ne plačuješ prenosa podatkov (do 250MB). Aktiviraš jo lahko s SMSom ali preko web portala. Če presežeš 205MB dobiš SMS, da si presegel 250MB in da se sedaj plačuje 1MB=1KN (meni se to še ni zgodilo).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Torej če prav razumem. 1.8.2010 grem dol in pridem čez HR mejo ob 5 zjutraj, aktiviram opcijo in je na razpoalgo komaj od 5 ure zjutraj naslednji dan? To je malo čudno
smile-1.gif
Mene zanima predvsem drugo, ko aktiviraš to opcijo ti laufa toliko dni dokler ne pokuriš kun na kartici ali...? Zanima me če imaš v tem času nonstop linijo online ali vklapljaš oz. izklapljaš laptopa ali kako to gre....?

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Narobe sva se razumela. Internet imaš takoj na voljo po aktivaciji opcije 24h. Torej prideš ob 5 dol, pošleš SMS na njihovo cifto (3636) in dobiš povraten SMS, v katerem je spisek plačanih opcij in pripadajoče cifre. To cifro potem spet pošlješ na 3636 in spet dobis povratni SMS, na katerega potem moraš odgovorit DA. Spet dobiš povratni SMS, v katerem piše opcija 24 aktivirana. Od tega trenutka naprej uporabljaš internet 24 ur, torej do 5 ure naslednjega dne. Teh opcij24 ni mozno aktivirat več hkrati, ko ti poteče, moraš spet skozi to proceduro SMS. Lahko si nonstop online, lahko ugašaš računalnik, čisto po želji.

T-Mobile Simpa Internet http://www.t-mobile.hr/1/10-10-20-00-00.asp
Citat:
Opcije

Aktivirajte Simpa Internet opcije i surfajte još povoljnije:

* Opcija Simpa Internet 1h: za 10 kn dobivate 60 minuta neograničenog surfanja
* Opcija Simpa Internet 24h: za 20 kn dobivate 24 sata surfanja ili 250 MB!

Aktivacija opcija

* Putem Web portala Moj T-Mobile - odaberite link Moje opcije i slijedite upute.
* Slanjem SMS poruke sadržaja A na broj 3636.
Nakon slanja poruke primit æete povratnu poruku s popisom plaæenih opcija koje možete aktivirati te pripadajuæim rednim brojem. Odabrani redni broj pošaljite u poruci na broj 3636, nakon čega æete primiti poruku s informacijom da aktivaciju morate potvrditi slanjem SMS poruke sadržaja DA. Ako je aktivacija uspješna, putem SMS poruke primit æete potvrdu.
* Pozivom Službi za korisnike na broj 098 1520.
* U T-Centrima i kod odabranih T-Mobile partnera.

Upravljanje opcijama

* Aktivirate li istovremeno više opcija Simpa Internet 1h, njihovo æe se vrijeme zbojiti. Npr. aktivirate li istovremeno 3 opcije Simpa Internet 1h, moæi æete neograničeno surfati 180 minuta. O isteku opcije Simpa Internet 1h bit æete obaviješteni SMS porukama: prva æe vam stiæi 10 minuta prije, a druga u trenutku isteka.
* Istovremeno nije moguæe aktivirati više opcija Simpa Internet 24h, veæ je novu moguæe aktivirati po isteku prethodne. Kada potrošite 250 MB, bit æete obaviješteni SMS porukom.
* Ako je vaš mobilni uređaj spojen na internet u trenutku primitka SMS poruke o aktivaciji opcije Simpa Internet 24h, ona æe postati aktivna tek nakon što se odspojite i ponovo spojite. Opcija Simpa Internet 1h aktivirat æe se automatski, bez odspajanja s interneta.
* Po isteku trajanja, opcija se neæe automatski obnoviti, veæ ju je potrebno ponovno aktivirati.
* Ako aktivirate obje opcije, prvo æe se trošiti opcija Simpa Internet 1h do isteka vremena valjanosti, a nakon toga podatkovni paket od 250 MB iz opcije Simpa Internet 24h.

Koliko vam je MB preostalo?

Ako ste aktivirali opciju Simpa Internet 24 h, koliko vam je MB preostalo saznat æete slanjem SMS poruke STANJE na 0330. Primit æete SMS sadržaja u obliku: "U opciji Simpa Internet 24h iskoristeno je 120 od ukupno 250 MB prometa. Ostatak je moguce iskoristiti do 15.2.2010." Stanje možete provjeriti i u portalu Moj T-Mobile.

Ako ste iskoristili 250 MB prometa a nije isteklo 24 sata od aktivacije opcije, preostali podatkovni promet naplatit æe se po standardnoj cijeni Simpa Interneta. O potrošenom podatkovnom paketu bit æete obaviješteni SMS porukom: "Iskoristeni su MB unutar opcije Simpa Internet 24h. Trenutno je moguca aktivacija opcije 1h. Prijenos podataka izvan opcija naplacuje se prema T-Mobile cjeniku.".

Ako ste aktivirali opciju Simpa Internet 1h, nema ograničenja na količinu prenesenih podataka.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ajaaaaa zdaj pa štekam, vsak dan znova moraš aktivirati novih 24 ur preko teh SMSov? Torej je potrebno vsak dan jemat SIM ven iz USB ključka, dat v telefon, aktvirat in dat nazaj v dongle ali lahko to narediš preko PCja? Ima software zraven kak SMS sender? Hvala za obrazložitve in sorry če sem malo trd ampak nisem še tega nikoli imel razen te GlobeThroat kartice ki jo imamo doma od mobitela..

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
SMS pošlješ kar direkt, USB modem ima moznost pošiljanja SMSov. Jaz sem prakticiral preko SMSov, baje pa je preko web portala še lažje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
No super bomo kar preko tega dongla in laptopa... Ima pa verjetno ta USB dongle gore kar software za program za povezavo na internet ne?