mobilni internet - hrvaška

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Ja vse ja gor na USB modemu, sem ga ravno danes instaliral sosedu. Samo vklopiš in se vse samo instalira. Modem ima tudi možnost vstavljanja microSD kartice in tako dobiš spominski ključek. Sam imam v prenosniku vgrajen Mobile Broadband modul in s HPjevim programom tudi lepo dela pošiljanje SMSov in povezovanje na net.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Superca, bom vido kako bom prišel do tega hudičevega ključa, najbrž grem do Biograda, bo najbrž tam kak Tmobile
wink-1.gif

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Koliko časa mora preteči, da VIP SIM kartica postane neuporabna oz. da jo lahko samo še v smeti vržeš? V navodilih je nekaj govora, da imaš časa 270 dni, a ravno ne razumem najbolje. Nazadnje sem jo koristil lansko leto isti čas in malo trzam, da ne bi zabrisal 190kn stran, če jo napolnim. Ima kdo kakšno informacijo?

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
161
4
18
KSZ

Ali kdo ve, če je kateri od Simpa USB modemov podprt v Win7?
Gre za web'n'walk Stick MF100 in USB Stick Huawei E1750, link tukaj .

Hvala.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Naj povem morebitnim turistom, ki hodijo v naselje ali avtokamp MAREDA, da T-mobil internet tam ni bog ve kaj. Še lažje bi opisal z besedami, da je zanič. Zgodaj zjutraj gre nekako do 5kB (stran 24ur odpira skoraj minuto), po deveti uri zjutraj pa se ti stran ne odpre niti v 10 minutah. Bil pa sem v naselju na levi strani v zgornjem nadstropju pri samopostrežni trgovini. Vmes je otroško igrišče.

Želel sem preiskusit tudi VIP, vendar so ponujali samo s ključkom, katerega nisem potreboval... drug dan pa niso imeli ničesar več razen Tomato
smile-1.gif
Nisem imel volje preizkušat.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Dober dizajn strani, ti bodo povedali vseznalci tukaj, ki verjamejo, da drugace kot brez tone kica in z nic prave vsebine ne gre.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik gogy pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Dober dizajn strani, ti bodo povedali vseznalci tukaj, ki verjamejo, da drugace kot brez tone kica in z nic prave vsebine ne gre.

Je to sporočilo zame ali za koga drugega?

Zate, kakopak, saj si ti omenil stran, ki je natlacena z vsem mogocim smetjem, in povedal kako pocasi se ti nalozi. Ce bi bila normalno narejena (brez vsega balasta), bi se tudi pri 5 KB/s nalozila hitro.

nekateri na tem forumu tako stran (= polno sranja, da deluje samo na 10+ mbps in da je za povrh prirejena se za eno konkretno napravo, potem ko se pa pojavi podobna naprava, pa stvar seveda izgleda neuporabno) razumejo kot edino kar je mogoce dobro narediti, vse drugo mora biti pa res en drek.

Ehh ... pozabi.

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
No, tudi Alter forum se mi ni odprl v 10 minutah takrat ko se 24ur.com ni odprla v enakem času.

Ni bilo tako samo zaradi masivnosti spletne strani kot zaradi slabe povezave
smile-1.gif

Sem poskušal še kake bolj enostavne reči pa je bilo več kot slabo.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Če kdo rabi VIP USB modem + SIM z naloženimi 700MB mu za ugodno ceno prodam. V naši vasi bogu za hrbtom namreč lovi le EDGE, kar pa je premalo.
smile-1.gif

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
KSZ. T-Mobile HR (Simpa predplačiniški) ima letos možnost nakupa 100MB za 20 HRK (veljavnost en mesec). Rabiš seveda najprej predplačniški SIM, potem pošlješ SMS s tekstom "A" na 3636, kot odgovor dobiš seznam opcij. Med njimi je tudi opcija za web'n'walk M. Pošlješ nazaj SMS s številko izbrane opcije in nato še enkrat odgovoriš s tekstom "DA" (potrditev). Več na ***KLIK*** .

dejan003

Zelenc'
11. maj 2010
14
0
1
Kdo ve če Simpa Internet SIM deluje tudi v telefonu, torej da ga uporabljaš brez ključka? Imam Galaxy S ki lahko služi tudi kot wlan dostopna točka in bi rad na ta način povezal laptopa, da se izognem kupovanju USB ključka...

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik dejan003 pravi:
Kdo ve če Simpa Internet SIM deluje tudi v telefonu, torej da ga uporabljaš brez ključka? Imam Galaxy S ki lahko služi tudi kot wlan dostopna točka in bi rad na ta način povezal laptopa, da se izognem kupovanju USB ključka...

Kupiš lahko samo sim kartico brez USB ključa, za 50 kn. KLIK

P.S.
Vidim, da sem površno prebral tvoje vprašanje.
redface-1.gif
Mislim pa da bi moralo delati tudi v telefonu, samo glasovnih klicev ne moreš opravljati.

Nazadnje urejeno:

dejan003

Zelenc'
11. maj 2010
14
0
1
Hvala za odgovor...

To tudi jaz predvidevam ja, edino če stvar ne rabi kakšnih posebnih dialerjev. Nič bom na poti zavil v t-mobile štacuno in kar direktno vprašal, ni drugega.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
No da napišem še svoje izkušnje s Hrvati govnači. Torej se 14 dni nazaj odpravim na more in se z namenom da kupim simpa internet ustavim v Tmobile centru v Šibeniku. Glupača za šalterjem 15 minut klika po računalniku na kar ugotovi da tega nimajo na zalogi, ker je v Šibeniku še en Tmobile center tja pošlje mail s povpraševanjem ker seveda govnači nimajo telefonov da bi se med seboj poklicali. Po 5 minutah dobi mail da tudi tam tega ni na zalogi in to v top sezoni, se razume. Potem zopet nekaj šari in gleda da bi pa še en ključ moral neki bit, seveda gre spet nazaj in je zopet 5 minut ni tako da sem več kot pol ure tam zabušil in šel praznih rok. Ok si rekem ni panike imajo oni 12412412 parnerjev (vsaka trafika, pošta itd...), spotoma kličem Tmobile informacije kjer mi zatrdijo da pa njim še kaže v Šibeniku da je v enem centru jih okoli 30 na zalogi v drugem pa še 14. Zdaj nevem kdo je fukjen al jaz al oni. Ni problema, vprašam kje v radiju 100km se pravi v Šibeniškem okrožju lahko navadn človek brez vez to kupi in ni bilo mogoče, ker drugje pa nikjer ni na zalogi, no saj tudi v Šibeniku ni bilo, izgleda da imajo težave z zalogami. Da ne omenjam da sem bil za tem še na 4 trafikah ter 2 poštah in tudi nimajo na zalogi. Enako je s TELE2 ključki za internet, imajo polno partnerjev ampak nimajo na zalogi... Na koncu sem kupil VIP ključek ki ga pa imajo povsod, v vseh poštah, trafikah itd... Kar se tiče samega interneta, je bolj ali manj laufal EDGE, v Šibeniškem okrožju je kje pa kje potegnila tudi kakšna čartica signala, na Pašmanu pa je laufal bolj ali manj edge 3-4 črtice in v stavbi si prej rodil kot pa da ti je kaj naložilo. Skratka za 191kun sem dokupil 1GB opcijo od katere pa v 14 dneh nisem mogel skurit 300MB, enostavno ni šlo ker je vse tako počasno... Skratka če kdo gre na morje mu dobrih 15 dni še velja ta internet in me lahko kontaktira, je gori še zihr enih 700-800MB.. Skratka sram jih bodi hrvate da v top sezoni začetek avgusta nimajo niti po njihovih centrih svojih produktov ki jih vsakih 15m oglašujejo. Da, svi su tamo simpa i svi su govna.

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Hja, pred leti, ko sem kupoval predplačniško kartico T-mobile na HR, sem v njihovem centru v Zadru čakal eno uro, da sem prišel na vrsto, ker jih pač niso prodajali v trafikah ali poštah. Res pa je tudi, da na otokih (ti omenjaš Pašman, jaz ti lahko povem za sosednji Ugljan), 3G ni pokrit (morda imaš srečo in vleče s kakega oddajnika na celini).