Mobilni internet Hrvaška

Lery

Pripravnik
4. avg 2011
46
0
6
Aja me pa še zanima, če je slučajno že kdo kupil ta bonbon Huawei Internet stick in kje?

Lery

Pripravnik
4. avg 2011
46
0
6
Citat:
Uporabnik map pravi:
No jest sem kupu v Samoboru in sicer samo kartico. Vem pa da so imeli še ostale šare na zalogi.

Kako, če pa na njihovi strani piše, da je internet SIM kartico možno kupiti samo prek interneta?

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
SMS pride v postev samo, ko uproabljas v telefonu... Ce pa uporabljas recimo MiFi, pa sicer lahko prejmes SMS... Samo ne zapiska...

Ja to je res. Jest jo imam v iphonu, ker mam še eno simko kao avtotelefon tako da sem še vedno dosegljiv.

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
Citat:
Uporabnik Lery pravi:

Tako, da ni vse tako lepo kot piše na njihovi strani
bonk.gif

Pri meni je tako kot piše. 300mb na dan za 3 kune.

Lery

Pripravnik
4. avg 2011
46
0
6
Citat:
Uporabnik Lery pravi:

Tako, da ni vse tako lepo kot piše na njihovi strani
bonk.gif
Ja jaz sem mislil s tem, da se ne dobi Huawei Internet sticka tako kod piše na njihovi strani.

Lery

Pripravnik
4. avg 2011
46
0
6
Citat:
Uporabnik dbest pravi:

Pri meni je tako kot piše. 300mb na dan za 3 kune.
Ja jaz sem potem kupil bonbon mobilno številko sim kartico in te opcije 300mb na dan za 3 kune ne moreš aktivirati, ker je samo za bonbon internet sim.

Feniks13

Zelenc'
12. maj 2011
23
0
1
Jaz mam T-mobile internet 10 kun na dan, zelo zadovoljen. delal cel dopust brez problemov in to na otoku.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Prodam bonbon sim za 10€ (prevzem v Lj) , z aktiviranim internetom (simka je navadna govor, sms, internet)
gor je še 353MB, pa 31kun
Teh 31kun se lahko porabi za klice ali pa aktivacijo M (srednji) internet paket, kar prinese novih 600MB (skupaj je potem 953MB)

Vrijeme valjanosti SIM kartice do: 14.10.2012
Paket internet pa ima veljavnost še slab mesec (nekje do 22.9)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Gledam malo te opcije in sem se odločil, da je za moj namen najboljše, da kupim T-mobile varjanto in internet za 10kn/dan neomejeno, ker bom v bistvu uporabljal internet samo eno nedeljo, da pogledam eno tekmo prek streama.

Če prav razumem, me stane ?mikro?SIM 20kn s tem, da je 20kn že naloženih gor?
Kje pa se to da kupit na hrvaškem, tudi na bencinskih servisih/trafikah ali samo na T-mobilu?
Moram na iPhonu še kake nastavitve naredit al samo vstavim simko in deluje (bo odklenjen telefon)?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ok vse smo rešili samo še nismo odgovorili vprašanja a moram kaj nastavit na telefonu, da mi bo delal internet na hrvaškem s hrvaško sim? Ker nebi rad tega spodaj reševal, ko bom brez dostopa.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Seveda je treba nastaviti... Sicer so ponavadi pri paketu tudi zraven navodila... Je pa tudi tukaj ze veckrat omenjeno... Tako nastavitve, kot tudi povezave do strani z zbranimi nastavitvami... Na pamet jih ne vem... Treba je samo prebrskati...

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ok vse smo rešili samo še nismo odgovorili vprašanja a moram kaj nastavit na telefonu, da mi bo delal internet na hrvaškem s hrvaško sim? Ker nebi rad tega spodaj reševal, ko bom brez dostopa.

Če boš imel T-mobile, vpiši:
APN = web.htgprs
username in password pusti prazen...

Za aktivacijo "Internet dan" pošlji A na 3636 in sledi navodilom. SMSi na to cifro so brezplačni... Pa najprej si aktiviraj internet in šele potem surfaj, drugače boš šel po novih 25 kun v trafiko
wink-1.gif
.

Jernej

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ok situacija je bila sledeča -

1. sim je navaden ne micro, tudi sam čip je večji - sem ga približno obrezal okrog microsima in začuda deluje
grin1.gif

2. jeba je odklenit telefon v tujini, če nimaš interneta
grin1.gif
smo potem rešili z žrtvovanjem tistih par kB prek roaminga
3. ni treba vpisovat nič, vse se zgleda zna samo nastavit
4. ko vstaviš sim najprej ne dela nič, ni šlo niti poslat SMS na 3636, da bi aktiviral internet dan, nato sem za hec poizkusil samo poklicati nekam (na en drug telefon, ki sem ga imel s sabo) in je šlo vzpostavit klic, ampak v tistem momentu mi je telefon pregledal mail in ostale zadeve, ki so nastavljene in v cca 30 sekundah pokuril 19.20kn
hysterical-1.gif

.
torej nauk za vse - najprej izklopite prenos podatkov na telefonu preden karkoli naredite
grin1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ok situacija je bila sledeča -

1. sim je navaden ne micro, tudi sam čip je večji - sem ga približno obrezal okrog microsima in začuda deluje
grin1.gif

2. jeba je odklenit telefon v tujini, če nimaš interneta
grin1.gif
smo potem rešili z žrtvovanjem tistih par kB prek roaminga
3. ni treba vpisovat nič, vse se zgleda zna samo nastavit
4. ko vstaviš sim najprej ne dela nič, ni šlo niti poslat SMS na 3636, da bi aktiviral internet dan, nato sem za hec poizkusil samo poklicati nekam (na en drug telefon, ki sem ga imel s sabo) in je šlo vzpostavit klic, ampak v tistem momentu mi je telefon pregledal mail in ostale zadeve, ki so nastavljene in v cca 30 sekundah pokuril 19.20kn
hysterical-1.gif

.
torej nauk za vse - najprej izklopite prenos podatkov na telefonu preden karkoli naredite
grin1.gif

Vidiš, tisto o trafiki drži
smile-1.gif
.

Mene bolj muči to, da sem že dvakrat kupil paket za 50 kun (kao 30 minut klicev v tujino, zastonj SMS-i in podobno) in mi je vedno vse pokurilo. Prvo leto se mi zdi, da nisem počakal nekaj minut na aktivacijo (pač TELE-2 in VIP sta takoj imela pravo tarifo in mi ni kapnilo, da je treba čakati), letos sem pa namenoma čakal in preverjal stanje in je bilo tudi po sprejetju SMS-ov še vedno 50 kun. Nato sem aktiviral internet DAN in naslednji dan je bilo stanje 0, klicati se pa ni dalo nikamor več
wink-1.gif
.

Jernej

Feniks13

Zelenc'
12. maj 2011
23
0
1
Izgleda, da lahko o tej temi pišemo celo leto. Lepo je bilo večkrat napisano, da T-mobile Internet Dan se aktivira po navodilih ki jih prejmeš preko SMS. Paziti moraš, da preden preteče 24ur, prejmEš dva SMS, katera te opozarjata, da bo 24ur poteklo, ter da se bo promet na internetu obračunal po komercialni ceni. Zato moreš internet povezavo izklopiti in ponoviti postopek vključevanja 24ur interneta. razlika od VIP kjer ti avtomatsko iz dobro imetja po poteku 24ur ponovno aktivira.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
A razumeš, da sem to vedel preden mi je vse pokurilo? Od stanja ko nisem mogel narediti nič, niti poslati smsa na 3636 do praznega računa 20kun je minilo celih 30 sekund.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

imam t-mobile, kako drugo leto? Moram kupiti nov usb ključ, ali bom lahko tega aktivirala po pol leta? Trenutno mi piše, da je veljavnost kartice do 04.12.2012.

Priznam, da mi ni čist jasno kako pa kaj
redface-1.gif