Razlika kabelski in žični internet

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Eno hitro vprašanje. Je na kabelskem internetu mogoče večji ping kot na adsl priklopu? Trenutno imamo 2mega linijo na adsl, šli bi na 10mega kabelsko (lokalni ponudnik) Med nami in krajem, kjer se priklopi kabel je nekaj ojačevalnikov signala. Tako so rekli.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Po osebnih izkušnjah je že na ADSL velika razlika v pingu. Pri enem ponudniku sem imel 20ms pinga, pri drugem pa 8ms
rolleyes-1.gif

Na kabelskem pa je ping tudi ranga 10ms. Ojačevalniki načeloma ne bi smeli vplivati, saj zgolj ojačajo analogen signal. Ni to enako kot ethernet repeaterji, kjer preberejo paket in ga šele nato pošljejo naprej.

Ziher varianta je, da si pustiš še ADSL par dni po priklopu kabelske in oboje hkrati stestiraš. Nato pa eno naročnino prekineš
tongue-1.gif

Moreš pa vzeti v zakup, da je kabelsko omrežje veliko bolj občutljivo na motnje - vsi so namreč istem kablu. Poznam kar veliko ljudi, ki imajo s kabelskim internetom velike probleme; po drugi strani pa tudi veliko ljudi ki nimajo nobenih problemov
grin1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.273
6.105
113
Malo se pozanimaj pri sosedih, kakšne so kaj izkušnje. Ponekod je kabelski internet katastrofa v primerjavi z ADSL.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Hja, enemu sosedu vem da dela (dokaj) vredu, medtem ko enemu pa katastrofa - vendar pri temu jaz ne krivim kabelske, namreč tam je ene par računalnikov, zabasanih do kraja, stalno neki prižgano...
smile-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.211
4.067
113
Pri meni dela Telemach v redu hitrost 80 mega

Telefonske parice pa so ena velika žalost ,še Tv na eno televizijo ni delal.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Hmm, torej je rizik
smile-1.gif

Hvala

Pazi, da ti potem kdo drug ne zasede parico za ADSL
grims-1.gif
.

Morda ni odveč da upoštevaš nasvet, da imaš nekaj časa oboje priklopljeno toliko, da vidiš, če ti sploh odgovarja.

Lp.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
Lokalni ponudnik, Bovec.

Sam Bovec ima nadpovprečno dobre kable za xsdl.
Čezsoča se menda tudi preklaplja komplet na optiko.
Glede kabelske pa nimam izkušenj

Za mnenje, kaj ti bo najbolje delalo na tvoji lokaciji pa povprašaj Simona iz Čezsoče (ga poznajo vsi)
wink-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
@Dekster, dejansko je še vedno problem z tem, da se lahko čaka na prosto parico? Sem mislil da tega ni več
smile-1.gif

@Robert, ga tudi jaz poznam
smile-1.gif
No, jaz nisem ravno v Bovcu, sem ene 3.5km stran od telekom centrale + ko sem klical na Siol, če se da kaj kle povečati, je blo da pogojno do ene 8 se mi zdi. Imel je sosed Trojčka od siola, pa ni bil zadovoljen. Televizija je kockasta in počasen internet.
A dejansko bo šla Čezsoča na optiko
smile-1.gif
Zanimivo.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Kolikšno cev potrebujem za razvod optike od Telekom omarice na steni objekta do modema?
Oziroma, kakšen je premer optičnega kabla po hiši/stanovanju?

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Mislim, da je premer optičnega kabla, ki vodi do omarice, manj kot 2,5 mm Do modema namreč vodita dve optični vlakni.. Za razvod do modema bi torej zadostovala cev z notranjim premerom okrog 5 do 6 mm.

Nazadnje urejeno: