Mobilna Urbana

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Drugače pa na prvi pogled kar všečno (končno plačilne kartice), biometrija za prijavo mi ni sicer nujna, bi bila pa zaželjena.
+1
Poleg tega bi raje, da ne bi bilo potrebno (stalno) nalagati Urbano ampak bi z zneskom takoj obremenil kreditno kartico.

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28
kaj pa povezava? kako se to vzpostavi? kaj če je telefon že priključen na prostoročno?

Povezava se vzpostavi z gumbom "Use Urbana" (imam iPhone v angleščini). Kako je v primeru povezane slušalke, pa bi treba poskusiti...
Sicer kot sem prebral, se dela tudi na tem, da se bo dalo plačati s kreditno kartico (po trolah bodo zamenjali terminale), pa bo šlo plačilo lahko tudi preko NFC z Apple ali Google pay.

Toporisic

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Včeraj sem z novo Urbano prvič plačal parkiranje. Začuda pa mi denarja ni potegnilo iz Urbane, temveč iz bančne kartice, ki sem jo vnesel v aplikacijo. Seveda sem Urbano prej napolnil, prenesel sem pa tudi dobroimetje iz stare aplikacije.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Nimam Urbane kartice.
Kako izvesti plačilo - NLB Pay?
Kako izberem čas parkiranja?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Včeraj sem z novo Urbano prvič plačal parkiranje. Začuda pa mi denarja ni potegnilo iz Urbane, temveč iz bančne kartice, ki sem jo vnesel v aplikacijo. Seveda sem Urbano prej napolnil, prenesel sem pa tudi dobroimetje iz stare aplikacije.
Da dopolnim. Pisal sem na support, kjer so mi odgovorili, da je v aplikaciji privzeta možnost plačila s plačilno kartico. To se da spremeniti na Urbano. Seveda sem napisal, da je to neumnost, ker da je plačilna kartica namenjena polnjenju Urbane in ne direktnemu plačilu parkiranja. Možak na suportu se je strinjal in napisal, da bo to pripombo posredoval razvijalcem.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.955
6.572
113
Ampak po drugi strani pa sploh ni pptrm potrebno nobenega dobroimetja imeti? Lahko direktno s placilne kartice?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Da dopolnim. Pisal sem na support, kjer so mi odgovorili, da je v aplikaciji privzeta možnost plačila s plačilno kartico. To se da spremeniti na Urbano. Seveda sem napisal, da je to neumnost, ker da je plačilna kartica namenjena polnjenju Urbane in ne direktnemu plačilu parkiranja. Možak na suportu se je strinjal in napisal, da bo to pripombo posredoval razvijalcem.
A to trollaš? Zakaj bi predlagal, da ukinejo popolnoma v redu funkcionalnost?

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

gimi

Fizikalc
23. avg 2019
362
116
43
kako se spremeni na urbano?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Se strinjam. Zakaj vedno nekaj nekam nalagat, ce lahko direkt placas. Naj pustijo obe moznosti!

bizi poklici support in naj pustijo obe možnosti ;-)
Saj nisem želel, da odstranijo možnost plačila s kartico. Želel sem, da privzeto nastavijo na Urbano. Pa še za Jabe : ker ti potegne dobroimetje iz stare aplikacije, imaš verjetno na Urbani nekaj denarja, ki ga ne moreš potrošiti, če na znaš preklopiti od kje naj jemlje.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.955
6.572
113
Jaz sem te čisto razumela, da je problem samo v defaultni opciji. Ampak četudi gre za porabo starega dobroimetja, je to zacasen "problem". Ko ga zmanjka, ga noras spet nalagati... Ali ne...

Ne pravim niti, da enim ni bilj vsec opcija dobroimetja, ampak se mi zdi, da velika vecina pa vseeno raje vidi direktno zaracunavanja, koliko porabis in ne zalaganja... Tisti bo pa ze v nastavitvah spremenil.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in mpm