Nakup stenske klime

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.520
6.797
113
montaža na novo
Če so v 2 urah končali, potem je bilo vmes veliko bližnjic.

Vakuumirali so več kot 1 minuto ?

Nekje po spominu, prva klima cca 6 ur montaža, druga dobre 4.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.732
2.340
113
Kake pa so kaj te "bottom of the barrel" klime dan današnji? A ratal inverter že nek osnovni standard? Brez tega bi se jim raje izogibal v širokem loku.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.520
6.797
113
To se jim pa ne izzide čez mesec, da sam eno klimo na dan zmontirajo, če eno montirajo 6h. Brez preboja, dve delavca (en je pomočnik), mislim, da v cc 2-2.5h.
Dve na dan, 2 monterja, 3 na dan je že mučenje, kjer imaš po +8 urah polno kapo vsega.

2-2.5h komplet s prebojem stene, montaža obeh enot, cevmi, kabliranjem, vakumiranjem ? Kako ?
Samo vakumiranje je trajalo 20-30 minut, da je bilo narejeno, kot se spodobi.

Bil sem zraven pri dveh montažah, pri eni zunanja enota na balkonu, pri drugi na 4m višine, dostopno z lestvijo, v nobenem primeru ni bilo končano v 2-2.5h.

S tem da je bil prostor pripravljen znotraj in zunaj (dostop), ter sta lahko takoj začela z delom, brez prekinitev.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.384
4.896
113
Jaz imam na svojih oz. družinskih nepremičninah zmontiranih 5 klim, pri vseh sem "svetil" zraven. Čas montaže za to konkretno je bil tako kot sem napisal, je pa vse brez lestve, notranja na višini glave (ker je mansarda, max. višina cca 2.2m), zunanja na kontra strani na tleh balkona, vse skupaj 1 preboj in 2m kanala.
Ostale pa so bile od 2,5 pa tudi do 6 ur, kjer je dvojna notranja, pa malo smo se "igrali" z vodenjem kanalov za drugo notranjo.
V glavnem za to, da mi na tej preprosti lokaciji odklopi staro (to lahko tudi sam) in priklopi na obstoječe vode novo ne rabi več kot 2 uri.

darwin

Majstr
17. avg 2007
798
571
93
Kake pa so kaj te "bottom of the barrel" klime dan današnji? A ratal inverter že nek osnovni standard? Brez tega bi se jim raje izogibal v širokem loku.
Jaz imam v enem stanovanju od lani nekaj res osnovnega s Kitajske. Ne vem firme, bile so poceni.
Ne bi jih več dal. So glasne, kar naprej javljajo neke errorje ... Teoretično ima cel kup nekih featurjev (npr. avtomatske lopute levo/desno), ki pa v praksi ne delajo (levo/desno premakne v nekem zelo omejenem obsegu, par stopinj), slaba regulacija temperature (na 22,5°C te zebe, na 23 gre v standby). Za nekaj 100€ zraven bi dobil nekaj kar dejansko dela. 10+ let stara Mitsubishi je nepredstavljivo boljša.