Mobilec za mami

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Pozdravljeni!

Mami bi nekaj kupil. Verjetno kaj malo rabljenega preko bolhe za nekaj evrov (cca 50€). Rabi resnično samo za klice. In malo večje tipke (malo, ne pretiravati). Do sedaj je imela Nokio 5300.

Če ima kdo kakšne izkušnje (dobre/slabe) in nasvete.

Hvala

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Moja mama je uporabnik Nokie E52 , predgledna tipkovnica in na zaslonu dovolj razberljive številke in črke ( aparat ima možnost povečanja številk in črk preko programa ki je naložen na telefonu) , baterija pa tukaj zdrži tudi 7 dni .

Eden od aparatov je tudi Nokia 2720 Nokia 2330 Nokia 7230

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce imas moznost za kaksno vezavo, predlagam, da si ogledas SE Cedar (5 evrov pri Mobitelu na katerikoli paket, aneks za 24 mesecev). Tipke so nagnjene in zelo dobro odzivne. Fizicno so zaradi nagnjenosti vecje kot pri telefonih, kjer so tipke ravne (kakrsne so pri vseh Nokiah, katere sem do sedaj valjal po rokah), pa se tezje pritisnes sosednjo, ker je odmaknjena eno "stopnico". Crke v imeniku, v menijih ter na seznamu klicev so zelo velike (priblizno enake kot pri Samsungu C3060, ki so ga prodajali posebej za slabse videce oz. upokojence).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ker si napisal, da je imela do sedaj slider in Nokio, ji bo morda res bolj vsec - vsak proizvajalec ima malo drugacen OS tudi pri osnovnih telefonih in meni se zdi Nokiin podobno nefunkcionalen kot Samsungov, sem pac navajen Sonyja oziroma SEja in pogresam stvari, ki so pri SE samoumevne (npr. da pritisnes stevilko opcije v meniju in jo tako hitro izberes, brez da bi moral kar naprej d*kati gor/dol ter OK). Morda bo pri njej podobno, le v drugo smer.

erazem12

Pripravnik
15. feb 2008
167
0
16
Imel sem podobno situacijo. Prej je imela poklopni model nokie (mislim da je bil 6130 ali nekaj podobnega).
Potem sva prisla do zaklucka, da je SE T715 zelo dober priblizek po uporabnikovi izkusnji in se je tudi OSa akr hitro navadila - pa ni ravno zato, da bi vsak emsec nekaj drugega probala. Tudi z baterijo je zadovoljna, pa se lepo se "slajda".

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Ah ta je pa kar malo prehuda
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Moja mati ima Nokio 5230, ki sem ji jo kupil lani. Prej pa je imela 5320 (podobne cifre, vendar prvi je TS). Ob prehodu na TS je nekaj negodovala (pač ljudje nemaramo sprememb), a sedaj, ko jo vprašam, če gre nazaj na stari telefon, ga ne vzame niti pod razno. Sam telefon ni drag (na bolhi nov okrog 120 €), fajn ji je ker ima velik zaslon, virtualna alfanumerična tipkovnica je velika, TS pa zelo odziven, bolj kot od 5800. Telefon nima wifi-ja niti gps, pač temu je primerna tudi njegova cena.
wink-1.gif

Pa še da dodam, za telefon sem ji vzel Krusell torbico za 5800 in TS dela brez težav, tudi na robovih. Ker je v torbici je delno zaščiten tudi pred padci, kar se je že izkazalo za dobro naložbo.

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Moja mati ima Nokio 5230, ki sem ji jo kupil lani. Prej pa je imela 5320 (podobne cifre, vendar prvi je TS). Ob prehodu na TS je nekaj negodovala (pač ljudje nemaramo sprememb), a sedaj, ko jo vprašam, če gre nazaj na stari telefon, ga ne vzame niti pod razno. Sam telefon ni drag (na bolhi nov okrog 120 €), fajn ji je ker ima velik zaslon, virtualna alfanumerična tipkovnica je velika, TS pa zelo odziven, bolj kot od 5800. Telefon nima wifi-ja niti gps, pač temu je primerna tudi njegova cena.
wink-1.gif

Pa še da dodam, za telefon sem ji vzel Krusell torbico za 5800 in TS dela brez težav, tudi na robovih. Ker je v torbici je delno zaščiten tudi pred padci, kar se je že izkazalo za dobro naložbo.

En manjši popravek. 5230 bi moral imet GPS, vsaj moj ga ima in tudi Garmin laufa gor BP, edino traja preden najde satelite.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Pradon, ja ima GPS, ki ga sicer ona ne rabi. Mislim sem, telefon nima sprednje kamere, tako da niso možni video klici.

Še ena fajn stvar je da telefon ima isto baterijo kot N900, ki si jo lastim, tako da če pride do frke si lahko izmenjava bateriji.
smile-1.gif