Nisem imel namena komentirati voznje ampak porabo pod 5 litrov. Ce ze navajas tako porabo se napisi stil voznje. Potem se pa folk cudi ker njim pa 7 porabi.
Kaj pa felerji pri Mondeu, ko je bil star 5 let +? se je poznalo, da je kaj odpadalo, štekalo, kar ne bi smelo itd.?Evo še jaz dam glas za Mondea. Imam sicer karavana z dieselskim motorjem. Med tednom delam kratke relacije prot koncu tedna pa daljše. S tem avtom nimam nikakršnih problemov. Vse dela kot mora,v notranjosti nič ne škripa,... Kot so ti že zgoraj omenili avto ima res prostora kolker češ, vozi se naravnost odlično. Bi te pa opozoril na to, da je avto precej težek in zna biti kakšen manjši motor bolj povod za veliko porabo pa še premaknil se ne bo ravno hitro. So pa bile pri hiši že 3 generacije mondejev in z nobenimi ni bilo večjih (dragih) problemov. Se pa strinjam, da je škoda Superb tudi odličen in lep avto. Žal izkušenj z slednjim nimam.
za mojega 10 let starega sem pozabil na nekaj 'malenkosti'Kaj pa felerji pri Mondeu, ko je bil star 5 let +? se je poznalo, da je kaj odpadalo, štekalo, kar ne bi smelo itd.?
Aja, morda še to: 1,6 dizel v ta avto RES ne paše, saj ga je recimo že avtocesti na kakšnem klancu treba prestavljati v nižjo, če pa je še polno naložen, se že orenk matra (in ima tudi dokaj veliko porabo). Gre za masiven avto, ki ga je treba ustrezno poganjati (z vsaj 2.0 motorjem).
Koliko je to? Kolega je zdaj pri 200k km na 1.6 tdci mondeo, pa je prvič sklopko menjal pri cca 80k km, sedaj pri 200k km pa kar komplet sklopko in dvomasni vztrajnik, prišlo je okoli jurja baje. Ali so sklopke poddimenzionirane na teh 1.6 tdci ali pa pač on ne zna speljevati. Res pa da ima dosti mestne vožnje.Drugace je meni sla sklopka nazalost. Kar fajn strosek.
Lahko potrdim navedeno, res da je spil malo več od dizlov, ampak še vedno ne pretirano za svojo težo in velikost. Klima je vseh 15 let delala brezhibno, motor z verigo, pa tudi v ovinke je šel solidno. Tudi sam imam lepe spomine nanj.No moj stari Mondeo je bil letnik 2002, bencin 145 KM. Kaj vse je toti avto zdržal...ne vem, kateri avto bi se lahko šel z njim.
Ce te skrbijo kratke relacije potem noben "turbo motor" ni primeren. Namrec oba se dolgo segrevata.
Eni pišejo kolko je strošek menjave ne kolko je strošek najcenejšega materjala.ne vem od kod cene jurja ipd za sklopko, ležaj in vztrajnik.
Koliko pa so to varni motorji za 15 km fure sem pa tja?