Jaz sem vozil Superba letnik 2013, imel sem ga 7 let in naredil z njim 180.000km. Imel nisem niti ene od naštetih napak. Avto je šel na alter, tako da lahko morda novi lastnik pove kako je sedaj.
Software updata pa nisem delal, ker sem videl, kaj je naredilo Octavii od sodelavca. Lambda in DPF je verjetno povezano s tem, ker jaz nisem imel nobenih problemov s tem. O kakršnemkoli luščenju ali lomljenju niti sledu ( to je verjetno odvisno tudi od načina uporabe, jaz sem vedno delal z avtom "previdno", tako kot z vsakim), avto je v notranjosti zelo dobro prenašal uporabo, edino na voznikovem sedežu se je na stranici začela poznati obraba, kar pa je verjetno tudi zaradi moje "kurpulentnejše" postave. Težave z elektriko sem imel samo takoj po nakupu, ker so ni radio naložili napačen firmware (imel sem doplačljivi soundsytem, ki ima drug firmware). Elektrika ogledal, stekel in ostalo pa brez problema. Kakršnegakoli rjavenja tudi ni bilo, je pa res, da je bil avto tako doma kot v službi v garaži (oziroma pod streho).
Edine težave, ki sem jih imel so bile vodna pumpa po cca 160.000km (začela je puščat) in pa ob starosti 5 let akumulator, ki so mi ga mulci "dotolkli" z vztrajnim prižiganjem radia kljub opozorilo o nizki bateriji (avti z vgrajenim ojačevalcem so malo bolj občutljivi na to). To je pa to.