50€/mesec je dokaj realna ocena. Ampak moraš vedeti, da je to le preračun na letnem nivoju, kajti imaš mesece ko se ne greješ sploh, teh je recimo 6, potem pa so 3 meseci kjer je poraba el. za gretje 100€+ in pa še 3 mesece kjer je par 10€. Dodaj temu še SV, ker to pa rabiš na mesečnem nivoju praktično konstatno, razen mogoče v zimskem času malo več.Razlike med temp prostorov iz 20stC na 21, na 22, na 23 in na 24 so pa velike (lahko kar dodajaš za vsako stopinjo več po 10% več porabe). Meni je idealna temp. prostorov 23, mogoče celo 24, plačam pa za to več, pa vseeno ne neki ful več, lani smo zaključli za gretje +SV skupno cca. 500€ grejem pa okoli 220m2 neposredno (na cca 23stC ali celo 25 na momente) in še dodatnih 50m2 posredno (na cca 21stC).
Gledano generalno, celotna kotlovnica s TČ me je prišla 5k€ (z odbito subvencijo), kotlovnica na drva bi me prišla dražje, pa še delo imaš nonstop in udobje ni niti približno na istem nivoju. Nekaterim osebkom pa je izredno pomemben ritual prižiganja ognja in vonja dima.