ksz
Te toplotne črpalke so podobno kot lastniki avtomobilov za 80kEUR, ki jih imajo vsak mesec na izrednem servisu, obenem pa govorijo, da se nikoli ne kvarijo in da imajo samo redne servise 1x na leto za 120EUR.
90% ljudi, ki govori, da toplotna v hladnih mesecih porabi 50eur/mesec za celotno hišo, ponavadi pa "pozabijo" še kakšna dejstva naštet.
In to so, da imajo v vseh prostorih 18stopinj, razen v dnevni in kuhinji, kjer imajo kamin in se familija cel dan noter greje. Za spat pa itak ni panike, če je 18. Na ta način je še 50eur na mesec preveč.
Toplotna očitno ni za vsako hišo. Potrebno je imet izredno dobro izolirano, po vsej verjetnosti še na precej sončni lokaciji. Pa talno gretje po možnosti. Pač v idealnih pogojih seveda zelo malo pokuri. Ampak po drugi strani bi tudi drugi viri ogrevanja v takih situacijah prekleto malo pokurili. Je pa res komot, to pa.
Skratka vsakemu svoje. Pač kar komu paše, naj ima. Samo malo bolj realno bi blo potrebno povedat. Kupil sem avto za 80k, pa bom popiz...., sem vsak mesec na servisu. Ampak mi je kul. Ali kupil sem toplotno za 8k, bajta slabo izolirana, sem mislil, da bom prišparal na gretju, pa imam za 30% večje stroške kot prej s plinom npr. Za popiz..... Tako nekako.