Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

brane_new

Guru
10. feb 2008
15.151
2.458
113
Priči dogodka na jugoslovansko-italijanski meji, kjer so obmejni organi ustrelili prebežnika, prisoten pa je bil kandidat za predsednika vrhovnega sodišča Branko Masleša, pojasnjujeta, da je bil Masleša nad dogodkom vidno zgrožen. Gre za zapisničarko Edvardo Rutar in tedanjega javnega tožilca v Kopru Milana Mesarja.
 

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.982
-1.027
113
Kako tele. JNA je takrat streljala na lastne državljane, ki so hoteli to državo zapustiti. Od zunaj ni v SFRJ nihče želel vstopiti.
Graničarji so streljali na ilegalne migrante, ki so nezakonito prehajali državno mejo. Saj graničar ne ve, kakšno državljanstvo ima kdo, ki se šmugla po grmovjih. SFRJ je imela tudi mejne prehode, potni list pa je lahko dobil vsak pošten državljan sfrj.

To se motiš, da v SFRJ nihče ni želel vstopiti. Bila je ravno tako kot danes Slovenoja, prehodna država, cilj je bil zahod. Ilegalni migranti pa iz istih držav kot danes. Samo meje je bilo težje in bolj nevarno prestopit, pa je bilo ilegalnih prehodov malo. Včasih je šel ilegalni migrant v zapor, danes ilegalcu brez dokumentov država nudi vso oskrbo, policaji so jih vozili od ene do druge meje.... Wilkommen pač.
 
  • Haha
Reactions: Pepe

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.982
-1.027
113
Ne piši laži, lahko ti kdo verjame. Kdo je dobil potni list leta 1950?
SFRJ je bila diktatorska tvorba, v začetku povsem primerljiva s sedanjo Severno Korejo. No, z eno razliko. Jedrskega orožja ni imela.
Spet te malo zgodovina hebe. 1950 in SFRJ ne gre skupaj.
Kaj vem, kaj je bilo 1950 in me ne briga, takrat še nisem živel. In sam si odgovarjal na trditev, da je JNA v 80-tih imela ukaz, da strelja na svoje državljane. Tisto z Maslešo se je dogodilo 1984. In kdo 1984 ni mogel dobit potnega lista?
Js odkar pa vem zase, sm lahko hodil čez mejo - seveda s potnim listom, ki sem ga imel.


In, če misliš, da bi potni list moral imet vsak, ali bi ga ti dal tudi vsem od miljon+ migrantom, ki so v zadnjih 10-tih letih prišli v EU iz Afrike, Azije.... Da ali Ne?
 
  • Haha
Reactions: Pepe