Je, seveda.Traparije pišeš.
A Rusi jih silijo na zahod, migranti bi pa raje ostali v Rusiji/Belorusiji LOL.
Migranti so se eni prek rusije (drugi prek Hrvaške) namenili na zahod, Tja jih rinejo toliko, kot jih rinejo Hrvati k nam.
Ja, v konflikt pa pridejo, ker si poljaki želijo konflikt in tudi streljajo nanje, Če bi mi želeli konflikt s Hrvati, bi tudi lahko streljali nanje, pa bi bilo enako. Samo mi imamo z migranti, ki pridejo prek Hrvaške prijazen odnos.
Samo EU politika je takšna, da je treba Rusijo očrnit - delajo pa povsem enako kot Hrvati nam, Pa Srbi/bosanci Hrvatom, in mi naprej Avstrijcem -
Smo brali že lani jeseni, kako Rusija vodi hibridno vojno proti Finski, ko tja pošilja migrante iz Somalije, Sirije.... - migrantov je pa tja prišlo par deset. Mi jih pa preko Hrvaške dobimo tisoče.
Tam ni nobene nomansland. Je mejna črta, na eni strani je ena država, na drugi druga. In točno se ve, kje ta mejna črta poteka.
Finland has accused neighboring Russia of weaponizing migration by encouraging scores of migrants from countries such as Syria and Somalia to cross the border, an assertion the Kremlin denies.
Nekajkrat sem bil z vlakom v Rusiji (da mirsi, v Rusiji!)Je, seveda.
In Ruske meje so tako luknjaste kot naše, da (deset) tisoči migrantov neopazno vstopijo v Rusijo .
Daj poizkusi ti priti v Rusijo preko zelene meje.
Je bil pa strelec nagrajen.Podobne ukaz je veljal se v 80 v JNA na vzhodni meji.
Pa še ne spomnim, da bi to zelo hvalili.
Koga so pa ustrelili, se spomniš?Podobne ukaz je veljal se v 80 v JNA na vzhodni meji.
Ena res čisto majcena razlikica: takrat so ljudje bežali ven, zdaj pa vdirajo noter. Ampak naj te pri agendi zelenega prehoda dejstva ne ovirajo.Podobne ukaz je veljal se v 80 v JNA na vzhodni meji.
Na vzhodni meji je bila komanda za prihode. Se v 80tih.Vzhodne države so nasploh zgledno skrbele za svoje meje. Predvsem, da domačini ne bi bežali ven.
Sicer je verjetno ferdo ciljal na zahodno mejo.
ja, problema z migranti ni bilo, ker je bil tak ukaz. in tudi danes ga nebi bilo, ce bi bil tak ukaz še vedno.Podoben ukaz v JNA v 80ih na vzhodni meji? Manjko spomina o hvaljenju takšnega delovanja?
Drugačen ukaz - podoben a ne enak, drugačni časi - neobstoj problema z ilegalnimi migranti kot ga poznamo dandanes, ko množice ilegalcev s svojimi aktivnostmi (negativno) spreminjajo način življenja držav v katere jim uspe vstopiti in pa povsem drugačna situacija - takrat ni prihajalo do tako množičnih zbiranj in napadov s strani ilegalnih prestopnikov meja zaradi katerih so neposredno ogrožena življenja državljanov tako na mejah kot v notranjosti. Primerjava jabolk in hrušk torej.
ob nastopu demokracije v začetku 90-tih so se demokrati na veliko zgražali nad takim varovanjem meje, kot ga danes izvaja Poljska.Podobne ukaz je veljal se v 80 v JNA na vzhodni meji.
Misliš reformirani demokrati?ob nastopu demokracije v začetku 90-tih so se demokrati na veliko zgražali nad takim varovanjem meje, kot ga danes izvaja Poljska.