Kdo pravi, da prihajajo miljoni migrantov kr naenkrat in za brezveze?
Jaz pravim.
Poglej nacionalno strukturo ilegalcev, 90% jih je iz drzav, kjer ni vojne, se vec, veliko jih je iz visoko turisticnih drzav kot je Maroko ali Tunizija.
Kdo pravi, da prihajajo miljoni migrantov kr naenkrat in za brezveze?
Zima prihaja.
Slovenija se na nov begunski val pripravlja tudi z nakupom dronov | 24ur.com
Evropa in z njo seveda tudi Slovenija pa se pripravlja na največji naval migrantov do zdaj. V BiH natrpanih begunskih centrov praktično ne obvladujejo več. Hrvaška že pospešeno kupuje brezpilotna letala in opremo za nove migrantske centre. Pa Slovenija? Na povečano število prebežnikov se...www.24ur.com
No da dodam še svoj "doživljaj" od prejšnjega weekenda ko sem bil v Cazinu...
Migrante imaš sporadično po mestu....ponavadi okol tržnic in shopping centrov...pač tam kjer se zbirajo tudi ljudje...jasno pač tako lazje izprosijo kak drobiž...
No in gremo mi v shopping...in na parkingu "Mister mister...." kako ste itd (presenetljivo hitro so se naučili bosanski jezik moram rečt...vsaj osnove pač kako ste/a imate kaj drobiža/...pri nas kaj takega ne doživiš od Srba ki tukaj zivi že trideset godina
In mu kolega zemo (domačin) da "bakšiš" in mu reče čuvaj mi avto....nije problem mister....odpre zadrgo na jakni...in vn na hitro pokuka cev z nišanom...
No naprej nismo veliko razglabljali ali je bil gun fejk ali originalen iz lokalnega črnega trga....
Uglavnem avto je bil nedotaknjen....mi smo opravili nakupe...
Tu da pa mislit ko razni erikson bizi & Co. začnejo kaj po leftardovsko se norca delat iz tega da so te migrantje .... dim
Ker to ni vec tvoja drzava, ker si jo prepustil drugim, in to na volitvah skozi vsa leta...Čisto lepo smo do sedaj živeli brez njih. In vi nekateri nam jih predstavljate kot nekaj pozitivnega!
70 let po drugi svetovni smo gradili kulturo človečnosti, strpnosti, nenasilja. Odraščali smo v okolju - sami smo si ga zgradili takega, namreč da smeš živeti mirno, brez strahov in traum, da se ti bo nekaj neprijetnega zgodilo, ker smo vsi gradili to okolje. Danes se prerekam z ženo, ker ji ne paše, da imam bowie nož v avtu. Ker je baje "kaznivo" itd?
V čisto prvem je, da je to orodje, ki ga potrebujem. Za nekega prepotentneža obrihtat pa mi čisto zadostuje navadno krepelo. Toda - zakaj se moram v lastni državi, ki sem jo sam zgradil, nenadoma bati "prepotentnežev" ?
Ker to ni vec tvoja drzava, ker si jo prepustil drugim, in to na volitvah skozi vsa leta...
Se strinjam. Ni cistih ljudi pri nas, kdorkoli pride, je ze usran ali ga pa userjejo prej kot v letu dni...Danes lahko nastavim na čelo države kogarkoli, lahko tazadnjega berača ki je zares neomadeževan. Pa ne bo mogel napraviti nič, saj so si voluharji spisali zakonodajo "na mero". Lahko se na trepalnice postaviš, pa bo čisto vsako dejanje protizakonito in se ga bo dalo izpodbijat, razen prometnih prekrškov.
Potemtakem sklepam, da nisi hodil na volitve od drugega mandata dalje...Tudi če bi bilo ja jansi, bi bilo isto. Smo že imeli nekoč.
Janša je politično truplo, ki je čisto prvi odgovoren, da imamo stanje kot je. On je vpeljal revanšizem. Njegova osnovna politika je "Deli in vladaj !" Kdor to zagovarja, je bolan na umu.