Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.121
113
Pri nas so vsi za to, da naj bodo migranti v Brežicah in ne pri nas. :obesise:
Verjetno se vam centralarjem res zdi najboljša opcija, da se migrante porine nekam v obrobne državne vasice, mislim, kdo se bo sploh v ljubljani sekiral za tistih par sitnih domačinov.

A v novi horici ne bi imeli azila? Bo bližje v ita.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.121
113
Čisto brezveze je primerjati mesto s pol miljona prebivalcev in eno selo z 2000 prebivalci. Saj oni to vedo, se pa delajo glupe. Še ko se je večkrat vprašalo na podlagi kakšnih strokovnih utemeljitev so izbrali ti lokaciji smo lahko poslušali to, kar smo že trikrat slišali. Da se migranti odlično integrirajo, da eu od nas to zahteva, da imajo tudi domove za matere in otroke in ostali bla bla bla. Odgovora na podlagi česa so tako izbrali pa itak nismo slišali. Prihodnji teden je zbor občanov, potem pa naprej.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.121
113
170% povečanje kriminalnih dejanj iz strani državljanov tretjih držav in 1000% povečanje prodaje solzivca v najlepšem mestu na svetu verjetno ne vpliva pretirano dobro na rezultate vseh prihodnjih volitev. Zato je pač najboljša opcija, ko si že itak podrl ograjo na meji, da migrante tudi pustiš obmejnim prebivalcem. Itak tistih par volivcev strank te koalicije statistično ne vpliva niti na 1/4 % volilnega rezultata, zakaj bi se torej sekirali zanje.

Največji smeh pa je, ko direktorica tega urada razlaga, kako so se nekateri lepo integrirali in pri tem seveda misli ukrajince, ker ti so edini, ki so prišli z ženskami in otroci in potem naprej prodaja floskule o uspešni integraciji, ker oni pač ne delajo razlik med ekonomskimi migranti in dejankimi begunci.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113
Verjetno se vam centralarjem res zdi najboljša opcija, da se migrante porine nekam v obrobne državne vasice, mislim, kdo se bo sploh v ljubljani sekiral za tistih par sitnih domačinov.

Nova Horica rečete samo tisti nesposobni izrečt gh. Za vas je edino prav, da rečete Nova Gorica. Ko se boš naučil gh izgovorit, bo boljše. In ne, tukaj je že zdaj preveč migrantov, še dodatnih ne želimo.

v Ita ga imaš v Gradiški, je kr fino skrit očem, za konkretnim zidom, vidiš pa migrante ko prečkajo cesto pa čez njivo do trgovine....
Drugače pa je dovolj da prečkaš ex mejo (Rožna dolina), jih vidiš po cesti, na parkingu itd..se je pa to malčk popravilo ker je zdanj dva meseca tam policija in malo kontrolira te zadeve

Rekreacija

Majstr
7. avg 2019
983
553
93
Hrvaška gradi ali pa že ima centre v Karlovcu kar je zelo blizu slovenske meje mi bi pa gradili centre v Brežicah (politiki bi najraje kar v Ločah, Rigoncah, Obrežju ...) in pa v Zavrču. To so male vasice na meji s Hrvaško.....

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.605
3.121
113
Saj kolikor je bilo slišati jih HR policija sama vozi na našo mejo, dočim na avstrijski strani pa jih morajo naši pobirati iz vlakov preden pride vlak v avstrijo in voziti nazaj v ljubljano ali postojno. Torej se tukaj že nabirajo, ker jih ostale države ne pustijo naprej, naši pa podirajo ograjo, da jim bo le še lažje priti vsaj do sem. Le kaj naši vladajoči razmišljajo, da se bo potem zgodilo? Iščejo nove volilce?

Rekreacija

Majstr
7. avg 2019
983
553
93
Saj kolikor je bilo slišati jih HR policija sama vozi na našo mejo, dočim na avstrijski strani pa jih morajo naši pobirati iz vlakov preden pride vlak v avstrijo in voziti nazaj v ljubljano ali postojno. Torej se tukaj že nabirajo, ker jih ostale države ne pustijo naprej, naši pa podirajo ograjo, da jim bo le še lažje priti vsaj do sem. Le kaj naši vladajoči razmišljajo, da se bo potem zgodilo? Iščejo nove volilce?
Nič ne razmišljajo, samo izpolnjujejo direktive iz Bruslja. Zato se pa tako na veliko krade da se obogatijo v enem mandatu ker drugega potem ne bo več. Vsi so popolnoma isti.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.000
3.685
113
A "zeleni prehod" ne deluje več?