Ti se po Kočevju kdaj sprehajaš v nočnih urah? Na kak petek zvečer...Tudi danes je kakih 99% možnosti, da se ji ne bo nič zgodilo. Razen, če razpolagaš s statistiko, koliko kelnarc, ki hodijo ponoči same domov, je bilo v zadnjih dveh letih napadeno.
Zakaj pa ne? Še nikoli me ni nihče nadlegoval.Ti se po Kočevju kdaj sprehajaš v nočnih urah? Na kak petek zvečer...
Lahko te tudi medved napade. Sploh zdaj, ko so mile zime.Ti se po Kočevju kdaj sprehajaš v nočnih urah? Na kak petek zvečer...
Ja pa ne. V kakšni Kranjski Gori morda res, nekaj povsem drugega je pa Ljubljana, sploh na območju centra ali Viča.Tudi danes je kakih 99% možnosti, da se ji ne bo nič zgodilo.
Imamo statistiko, ki potrjuje izjemen porast kriminalnih dejanj na določenih območjih. Nekaj je.Razen, če razpolagaš s statistiko, koliko kelnarc, ki hodijo ponoči same domov, je bilo v zadnjih dveh letih napadeno.
Tole je pa na nivoju tistega zagovarjanja, da te lahko (namesto ilegalnega migranta) posili tudi kak (pijan ali pa tudi ne) domačin. Šansa seveda obstaja, možnost za to je pa bolj majhna ---> od vseh kriminalnih dejanj so za 30% zaslužni migranti kljub temu, da jih je v primerjavi z vsemi državljani Slovenije pri nas izjemno malo.Lahko te tudi medved napade. Sploh zdaj, ko so mile zime.
Saj se bo hitro videlo. Tudi gasilci so aktivirani za varovanje.Kaj pa bi delala specialna enota policije na političnem dogodku?
Po mojem gre za dezinformacijo. Razen, če bi se aktualna državna politična garnitura odločila, da je treba ljudi prestrašiti, da ji bodo prikimali.
V tej sceni se mi zdi, da je najbolje, da se stvari prepreči tudi z "civilnimi" iniciativami, ki preprečujejo te in druge posege v prostor. Ne moreš sredi njiv nekaj graditi ali nabutati kontejnerje, asfaltirati. Naši predpisi glede tega so dovolj zapleteni, da bi se moralo dati z dobrim poznavalcem državi postaviti na pot dovolj velike ovire, ki si jih je v bistvu sama postavila.
Saj obstoječa stavba kjer bi oni to imeli že stoji. Bivši mejni prehod. Ni treba nič dodatno asfaltirati. Je pa to tam okrog 2 km iz naselja kjer sta šola in vrtec, na hrvaško stran pa je praktično takoj ob naselju.