Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Verjetno je tudi kakšna razlika med nekom, ki sedi v šoli kjer poteka pouk v slovenščini sam pa govori (samo) srbohrvaško in nekom, ki govori (samo) albansko.
Mislim, da je tisti s srbohrvaščino v konkretni prednosti ampak lahko se pa seveda motim in se morda od albanskih otrok povsem upravičeno pričakuje enako (ne)uspešnost kot pred desetletji od otrok takratnih balkanskih migrantov.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.214
3.621
113
Saj kaj drugega pa od staršev slovensko govorečih otrok človek lahko pričakuje.
Preklete klero-naci-fašistične primitivne 3,14zde.
Vsem otroke pobrati in ne prevzgojo.
Se je Golob že zmenil s Plenkovićem, da nam dajo Golo otok v najem za 99 let.
Tak fašizem je potrebno takoj v kali zatreti.
.
Sarcasm off.:rolleyes:

• Všeč mi je
Reactions: B81

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.154
2.471
113
Dal sem ti "prsteka" tja dol, ker se da vse skupaj precej bolj normalno povedat.

Na vasi pri sinu imata oba vnuka enega ali dva šiptarja v razredu - nobenih problemov z njimi, razen da matere nimajo pol čiste za kaj gre otrok v šolo - ja zato da ji bo pri CSD, zdravniku, FURSu,... prevajal.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Najbolj kle nahebejo slovenski otroci. Zaradi tistih šiptarjev pouk poteka bolj počasi, snov ni porobno razložena, učiteljem zmanjka časa za naše ker se morejo z tistimi incestarji ukvarjat. Na koncu pa tak sam burek pečejo, sadje in drogo prodajajo, tak da šole sploh ne rabijo.
Na OŠ Livada v Ljubljani pravijo, da s tujci nimajo posebnega problema. Pa jih imajo 40%, vse od Šiptarjev do Afganistancev in Kitajcev.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.251
4.089
113
In jih je tak težko na koncu leta fuknit in na po avljanje, pol pa narediš en razred za posebne..

javr

Guru
6. dec 2011
1.899
1.145
113
a niso imeli včasih posebnih razredov za avtohtone indijce? potem pa je nekdo, stanujoč vejetno niti slučajno kje blizu, začel vpiti "segregacija!!!!"

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.154
2.471
113
Moj nečak pravi, da imajo v razredu precej težav z albanci, ker zraven tega, da ne razumejo, tudi precej motijo pouk. Strojna šola. Izkušnje so različne.
Še v mojih časih sta bili IKŠ in PKŠ v MB "zvezdi izobraževanja". Torej ko nisi bil za nikamor si bil za tja; pa nisi rabil bit šiptar ali astronavt. ;)

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.214
3.621
113
Dal sem ti "prsteka" tja dol, ker se da vse skupaj precej bolj normalno povedat.

Na vasi pri sinu imata oba vnuka enega ali dva šiptarja v razredu - nobenih problemov z njimi, razen da matere nimajo pol čiste za kaj gre otrok v šolo - ja zato da ji bo pri CSD, zdravniku, FURSu,... prevajal.
Glej, dokler sta sta eden ali dva v razredu ni problema.
Se normalno družita z domačini (na)učita slovenski jezik itd...
Ko jih je pa enkrat 5-6 ali več, se pa samo izločijo in domačinov ne =bejo več 5 %.
Tako je vedno bilo in vedno bo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.317
6.135
113
Očitno je bil že prej v akciji.

Ljubljanski policisti so na podlagi zbranih obvestil odvzeli prostost 29-letnemu državljanu Maroka, ki je osumljen dveh kaznivih dejanj drznih tatvin in poskusa drzne tatvine prejšnji teden v središču Ljubljane. V dveh primerih je oškodovancema iz torbic odtujil mobilna telefona, v enem primeru pa je oškodovanki poskušal odtujiti denarnico.

V postopku so osumljencu zasegli tudi čevlje, ki po vsej verjetnosti izvirajo iz kaznivega dejanja.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.317
6.135
113

Novomeški kriminalisti so prijeli 25-letnika, ki je pred 10 dnevi na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu spolno napadel žensko. Preiskovalni sodnik je osumljencu, sicer državljanu Kosova, odredil pripor. Policija nadaljuje s preiskavo in preverja, ali je bilo žrtev storilca še več.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Očitno je bil že prej v akciji.

Ljubljanski policisti so na podlagi zbranih obvestil odvzeli prostost 29-letnemu državljanu Maroka, ki je osumljen dveh kaznivih dejanj drznih tatvin in poskusa drzne tatvine prejšnji teden v središču Ljubljane. V dveh primerih je oškodovancema iz torbic odtujil mobilna telefona, v enem primeru pa je oškodovanki poskušal odtujiti denarnico.

V postopku so osumljencu zasegli tudi čevlje, ki po vsej verjetnosti izvirajo iz kaznivega dejanja.
Ko 24ur ne more več skrivati dejstev in začne objavljati take zadeve, pol veš kok je ura in kakšno je stanje s statistiko. Spet me zanima kaj se bo zgodilo s tem modelom. Policisti so učinkoviti, kaj pa potem? Apollo8

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Ko 24ur ne more več skrivati dejstev in začne objavljati take zadeve, pol veš kok je ura in kakšno je stanje s statistiko.
Jup, statistika za leto 2023 je adijo pamet kar se tiče kriminala s strani migrantov:

OsumljenciKD.jpg

• Objave ne odobravam
Reactions: ynos