Migranti so že (spet) v Sloveniji - 4. del

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.612
3.133
113
Čakaj, čakaj, če se sesuje samo vase... kako bo pribežnikom, ki bodo prišli na te prostore, kdo bo poskrbel za njihovo zaščito, kako se naj integrirajo v razsut sistem? Na koncu bodo ugotovili, da so se zaman odpravili na pot, ki jih je mdr. drago stala in se odpravili domov ter tam vsem povedali o svoji slabi izkušnji.
Zanje bo poskrbel tisti, ki je poskrbel tudi zame, logično.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.320
6.135
113
hungry for freedom.png

Na transparentu nek kratek spis o vojni, dokler ne bomo vsi enaki.

Prosilci za azil dobijo delovno dovoljenje po treh mesecih od prihoda v državo. Vendar pa nekateri kljub redni zaposlitvi, ker azilni postopki trajajo več mesecev in let, prejmejo kot že zaposleni in sindikalizirani delavci odločbo o deportaciji. "To je nevzdržna situacija, posebej danes, ko ima Slovenija množično potrebo po tujih delavcih," je dejal Miha Blažič iz Ambasade Rog.

Dodal je, da vlada od teh ljudi pričakuje, da si dokumente uredijo na konzulatu zunaj EU-ja, za večino to pomeni v Egiptu. "Ta postopek bi trajal mesece ali leta, v tem času pa seveda ne bi obdržali službe. Ne morejo dobiti niti dovoljenja, da bi zakonito potovali na konzulat zunaj naše države," je bil nazoren Blažič. Večini tujcev država izda tudi petletno odločbo o prepovedi vstopa v Slovenijo in EU. "Ko bi enkrat šli iz Slovenije, se ne bi mogli nikoli več vrniti", je dodal.

Poudarili so, da zavrnjeni prosilci za mednarodno zaščito lahko pridobijo dovoljenje za delo pod enakimi pogoji, kot drugi tujci, torej praviloma pred ponovnim vstopom na ozemlje Slovenije. Taka ureditev je po navedbah ministrstva namenjena tudi varstvu postopka mednarodne zaščite pred zlorabo za potrebe legalizacije prebivanja zaradi dela, do česar bi lahko prišlo, če bi tujec po zaključenem postopku mednarodne zaščite lahko pridobil dovoljenje za delo pod ugodnejšimi pogoji.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.080
113
Nepofukljive besne lezbače, ki se ne zavedajo, da bi jih v veliki večini domovin njihovih nosačev transparentov vsaj nabili s koli, če ne kaj hujšega.

Nelegalen prihod v EU, opravljanje službe z navedbo lažnih podatkov in nato fehtanje za legalnost postopka je vrstni red, ki v naši ureditvi ne funkcionira, pa naj NVOji z Ntokom na čelu halucinirajo kar hočejo.

Sem bil preveč ekspliciten? Morda. Ampak ob sprejemanju takšnih deviacij kot nove normalnosti je to moj občutek in ne gre za neposredno grožnjo ali občutek sovražnosti.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.647
-1.372
63

B81

22. jul 2007
36.891
10.461
113
Ata prišel sem za kruhom, prišla je še žena in zdaj jih ima dovolj, da ji plačujejo minimalno plačo (ali je 6 otrok pogoj?) in vse je kul :D

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.517
3.892
113
Ljubljana
hmpg.net
Spomnil sem se Alan Forda:
"Rock ima još 3 brata blizanca koja se zovu Tim, Tom i Tumb, a koja su imena dobila tako što je njihov pijani otac u bolnici, nakon njihovoga rođenja, a upitan o imenima za sinove, pao niz stepenice i onda im je bolnička službenica upisala imena po zvuku koji je pri padu proizvelo udaranje njegove glave o stepenice i pod. "

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Ko je nekdo delil videote migrantov v Nemčiji, ko z raketami obstreljujejo folk, kot da ni nobene nevarnosti:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ko je nekdo delil videote migrantov v Nemčiji, ko z raketami obstreljujejo folk, kot da ni nobene nevarnosti:

ja pač nori domačini, kaj češ zdaj... pač mal jim koledar fuša za 14 dni, pa nič za to