To se mi zdi normalno, kje ju naj zdaj iščejo.. bi pa bilo tudi normalno, da država plača škodo oškodovancu. Al' kaj?
Normalno bi bilo, da ju obsodijo v odsotnosti, ali kvečjemu začasno zaustavijo postopek, dajo tiralico, pa čakajo. Brez skrbi se bosta vkratkem nekje v EU prijavili s prošnjo za azil in za socialno pomoč. In Hop. Prevajalca naj si sama zrihtata in plačata.
Za ugotovitev, da so diplomatske poti z Marokom otežene, če je resnična, pa bi moral letet če ne zunanji minister pa vsak kak veleposlanik.
In me tudi zanima, kje še na svetu bi tebe ali mene po kaznivem dejanju kar pustili, zaradi v sodbi navedenih razlogov ?????? A misliš da bi ti v Maroku oni poiskali in plačali prevajalca, če bi zagrešil kaznivo dejanje?
Da bi država plačala škodo seveda ni normalno, le zakaj bi jo, potem bi jo lahko čisto vsem. Škodo naj plača tisti, ki jo je povzročil, ali pa zavarovalnica. če je avto zavarovan proti kraji.
A če marokanc povzroči škodo, bi plačala država (davkoplačevalci), če pa jaz povzročim škodo, bi pa plačal jaz, al kaj bi si še nekateri izmislili v obrambi ilegalnih migrantov. Že tako imajo, kot vidimo v tem primeru, kazensko imuniteto pred zakonom, a sedaj bi jih pa še odškodninsko oprostili in plačevali namesto njih?