Migranti so že (spet) v Sloveniji - 3. del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik #9334

Same so se zrinle noter, skupaj z Drago našo Julijo (al kwa je že bla, ko je imel Lačni Franc komad o njej). Sedaj pa naj delajo, mrhe!

• Všeč mi je
Reactions: miflo
I

Izbrisan uporabnik #15304

Ženske,
kokoši jim pa ribje konzerve delite. Pfej!
Pikec, lahko se še tako peteliniš in kikirikaš na svojem kupčku gnoja na forumih, dejstvo je, da čisto nič ne veš o meni, ne kdo sem, in ne kaj delam. Zato se lahko pisanju o meni kar odpoveš.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pa ne da bi se hvalil s svojo kmečko pametjo - do sedaj mi je še v vseh situacijah pomagala ko je bilo treba. Tudi na Tevčah na gasilski veselici ... :valjamse:

Imaš morda kaj proti našim državnim mejam?

• Všeč mi je
Reactions: miflo

B81

22. jul 2007
37.646
10.936
113
No, in kakšne so dolžnosti ekonomskih migrantov?
Najprej, da pride sem s potnim listom - in ne, niso to ena bushman plemena, si iredi vse potrebno in ne rine kot zival z glavo skozi zid.
Da se obnasa kulturno in ne vzbuja stresnih situacij okoli sebe. Potem pa je ze reseno zanj. Ce ne dobi azila, pa jbg. A ti lahko gres v zda kar tako? Smes it v nemcijo in se dret na ulici?
Daj nehaj s takimi vprasanji, ker izpades debilno, kot da imas res nizek iq.

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
@jagababa

Nežno:
- meje pač so. Kaj naj. Nekdo jih je nekdaj postavil in so... Dokler politika mej med državami ne spreminja... Kaj je z našo s Hrvaško?
- Če Avstrija in Italija (pa še kaka država) lahko "na pol" zapreta meje in se gresta "pametne" in pregledata vse, od nakupovalcev, turistov, delavcev na začasnem delu, migrantov... - zakaj pa tega ne sme kakšna druga država? Recimo Slovenija... al pa __________ (vnesi po želji)
- Migranti so bili in bodo. Evropa se jih je in se jih bo otepala. Človekove pravice pa so precej nižje kot politične odločitve. Take mamo...

Pa nisem niti levi niti desni, samo človek...

I

Tisti zgoraj v gošči niso nobeni ekonomski migranti, ampak osebe v ilegalnem prehodu meje. Policija jih popiše, večino jih vrnejo na Hrvaško, nekaj jih pa zaprosi za azil. Praviloma se postopek ne konča, ker kolikor hitro morejo, samovoljno zapustijo Slovenijo.
Ekonomski migranti so recimo delavci iz BIH, ki gredo skozi cel postopek pridobivanja delovnega dovoljenja in dovoljenja za prebivanje in delo.
Bo dovolj?

I

@jagababa

Nežno:
- meje pač so. Kaj naj. Nekdo jih je nekdaj postavil in so... Dokler politika mej med državami ne spreminja... Kaj je z našo s Hrvaško?
- Če Avstrija in Italija (pa še kaka država) lahko "na pol" zapreta meje in se gresta "pametne" in pregledata vse, od nakupovalcev, turistov, delavcev na začasnem delu, migrantov... - zakaj pa tega ne sme kakšna druga država? Recimo Slovenija... al pa __________ (vnesi po želji)
- Migranti so bili in bodo. Evropa se jih je in se jih bo otepala. Človekove pravice pa so precej nižje kot politične odločitve. Take mamo...

Pa nisem niti levi niti desni, samo človek...
Tudi jaz.
Se z vsem strinjam, dodala bi samo, da je tudi Slovenija kar fajn zaprla meje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.089
16.261
113
Tisti zgoraj v gošči niso nobeni ekonomski migranti, ampak osebe v ilegalnem prehodu meje. Policija jih popiše, večino jih vrnejo na Hrvaško, nekaj jih pa zaprosi za azil. Praviloma se postopek ne konča, ker kolikor hitro morejo, samovoljno zapustijo Slovenijo.
Ekonomski migranti so recimo delavci iz BIH, ki gredo skozi cel postopek pridobivanja delovnega dovoljenja in dovoljenja za prebivanje in delo.
Bo dovolj?

:valjamse:

Bo dovolj ja, več kot dovolj. A vseeno nič na tematiko najinih zadnjih postov, torej obveznosti migrantov ob prečkanju državnih meja :aplauz:

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Bo dovolj?

Po domače:
- ekonomski migrant = gastarbajter (delavec na začasnem delu v tujini, z vsemi papirji in dovoljenji)
- Ostali pa so...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.