Migranti so že (spet) v Sloveniji - 2. del

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

B81

22. jul 2007
36.709
10.337
113
Alo to je mb nea ti zastopis...
evil.gif

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik telex pravi:
No ja, nekje se "delaš" pametnega in iz delčka genoma nas vse daš med neandertalce malce kasneje pa evolucijski razvoj človeške vrste prikažeš v 48 letih
stupid-1.gif

Saj ne vem, če ima smisel nadaljevati debato, ampak baje poskusiti ni greh.

1) Nikogar nisem dal med Neandertalce. Vse, kar sem napisal, je bilo, da imamo Evropejci nekaj odstotkov DNK Neandertalcev.

2) Evolucijski razvoj človeške vrste v 48 letih? WTF? Sporočilo mojega prejšnjega posta je bilo nekaj čisto drugega - pravzaprav je bil poskus šale na svoj račun.

Nočem se hvaliti, ampak pred leti sem šel na Mensa test in dosegel rezultat v rangu Iris Mulej.
V svoji karieri sem sodeloval na veliko projektih z zelo učenimi in inteligentnimi sodelavci in pri tem delu preživel skupaj cca dve leti v raznih krajih v ZDA.
Kot mulc sem v šoli preskočil sedmi razred.
Tako da sklepam, da mi možgani zaenkrat še kolikor toliko delujejo.

Ampak priznam, da ne razumem, od kod eni potegnete vaše sklepe, ki so čisto drugačni od napisanega.
Kako smo si različni.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Nakon zatvaranja balkanske rute, migranti su našli nove rute. Preko Grčke, Bugarske, Rumunjske, Ukrajine i Poljske idu do Njemačke. Drugom rutom idu iz Grčke do Albanije, pa morem do Italije, navodi portal Graphic News.

IZVOR: HRT - Teletekst

Migrants seek new routes into Europe
Future routes to Europe

2a5fbc6.png

Photo: Graphic News

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Če ste se nekateri razvili iz opic komot verjamete v to. Nekateri tudi v ravno zemljo. Imate vso pravico glede na količino pameti. Jaz se pač nisem. Lahko se pa pogovarjamo o DNA ampak dvomim, da je dosti razvitih opičjih sogovornikov tukaj gor.
Če se ti nisi razvil iz opice podobni živali si mogoče padel z Marsa
evil.gif

hehe tebi ne bom oporekal!
grin1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Biti fasist v 2016 je tragicno, iskati izgovor za svoj fasizem pa pateticno... Otroke so zavrnili fasisti ,ki bo enako storili tudi pol leta nazaj.
Ce pogledas to temo (preveri datume) bos ugotovil da je demagogija od zacetka enaka. Zavrnili so jih zaradi ksnofobije in ne zaradi 12 letnikov iz Svedske. Ksenfobija pa ni od vceraj, zaradi Svedske ali beguncev.

Kaj, če bi najprej pri sebi razčistil, zakaj si fašist? V tvojih postih se zelo pogosto zazna homofobijo, antisemetizem in tudi ksenofobijo (v prejšnji temi si omenjal kako so sirijski begunci boljši od afriških, mislim, da si specifično omenjal Somalijce)...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik newem pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Pepe, se strinjam s tem, da nekaj 1000 neprilagojencev (ne namigujem na nikogar) ne more sesuti klenega naroda, ki ima vzvode v svojih rokah, da nepridiprave po prstih. Če ima vzvode. Oziroma, ČE lahko te vzvode uporabi. Da naš narod ni trden je menda jasno. Naš narod ne sme biti trden, da se ga lahko vodi. Vse, kar diši po neki stabilnosti, je v najboljšem primeru označeno za nazadnjaško, često pa je še bolj stigmatizirano. Podobno je v Z Evropi. V V Evropi je drugače, ampak tam se ljudje še neprimerno bolj puntajo proti migrantom, pa se ti njihovih dežel še dotaknili niso.
Ja, zgodovina nas uči, da je razklan narod lahko obvladati. Ameriške indijance je pokorilo zgolj nekaj tisoč kolonizatorjev, ki so se pripeljali z galejami. Cortez se je pred naskokom na Tenochtitlan, ki je bil takrat največje znano mesto na svetu, ustavil v Tlaxcali, kjer ni bilo problem dobiti ljudi za pohod na Azteke, saj so slednji često tiranizirali in plenili Tlaxcalce, jih vodili v suženjstvo in po več tisoč hkrati žrtvovali bogovom.

Potem je tu "tvoja" številka 1000. Slovenijo je v nekaj mesecih prečkalo pol milijona migrantov. Na pot v Evropo v Afriki ter na Bližnjem in Srednjem Vzhodu čaka še nekaj sto milijonov ljudi. Vsi najbrž ne bodo imeli takoj prilike, ampak marsikomu so se vrata na stežaj odprla. Treba je le priti do Turčije in tam v čoln. Od tu naprej je vse zastonj in odprto. In ljudje v Evropi so uvideli, da je zavladal kaos, da odgovorni, ki so jim doslej zaupali, niso sposobni vsaj kontrolirati toka migrantov. Sami očitno nismo sposobni zavarovati mej. Zato je ljudi strah. Dokler gre tok zgolj čez našo državico nam ni hudega, kaj bo, ko se meje zaprejo?

Kleni Norvežan, ki ga omenjaš, je za zapahi. Sistem je za njega poskrbel in tudi ko bo (če kdaj bo) na prostosti, ne bo niti prdnil več, brez da bi odgovorni za to vedeli.
Niti pod razno kriminal ni rezerviran samo za prišleke, vendar ga na Zahodu s sistemom sankcij še vedno držimo na obvladljivi ravni in ljudje imajo občutek varnosti - tudi če je kdaj ta občutek lažen, še vedno je. No, je bil do sedaj. In če še nemška policija, ki je od nekdaj veljala za brezkompromisno in učinkovitio, prizna da ne obvladuje situacije, potem je to več kot očiten razlog, da je ljudi strah. Nenazadnje, kako boš prišleke vključil v sistem, če ne veš niti kdo so, od kje so, kje bodo jutri in kje pojutrišnjem?

Seveda so tu tudi ljudje, ki imajo interes, da slikajo stvari še bolj črne kot so. Jasno je tudi, da ljudje v tej negotovosti često reagirajo panično in vidijo težave tam kjer jih ni.
V tej situaciji potem še najslabšo potegnejo tisti, ki so res pomoči potrebni in so v Evropo res prišli zgolj po pomoč. Ampak za to nismo krivi "rasistični" domorodci, pač pa tisti, ki so nas v to negotovost s svojim zavajanjem spravili.
Še pred pol leta bi šest "kranjskih otrok" brez težav dobilo namestitev v kateremkoli dijaškem domu. Danes na migrantske otroke brez spremstva gledamo pač drugače, ker imamo pred očmi tiste "12, 13 letnike" iz Švedske. Čisto možno je, da se je tej šesterici zgodila krivica in da gre res za uboge otroke, čeprav, prvi ki so tem otrokom (ali "otrokom") pokazali sredinec so bili Avstrijci, sicer ne bi obtičali pri nas. Najbrž so imeli razlog.

Biti fasist v 2016 je tragicno, iskati izgovor za svoj fasizem pa pateticno... Otroke so zavrnili fasisti ,ki bo enako storili tudi pol leta nazaj.
Ce pogledas to temo (preveri datume) bos ugotovil da je demagogija od zacetka enaka. Zavrnili so jih zaradi ksnofobije in ne zaradi 12 letnikov iz Svedske. Ksenfobija pa ni od vceraj, zaradi Svedske ali beguncev.

Cakaj malo, mi smo ksenofobi, ker trdimo, da mora zakon veljati za vse enako, vkljucno za "begunce" in migrante? Medtem, ko ti nisi ksenofob, kljub dejstvu, da trdis da je potrebno vse kafirje pobit, da so zenske vredne toliko kot psi in da je seks z sedem-letnicami popolnoma normalen?

Pa kdo je tu nor?
13.gif

Si delas butastega? Kje tocno sem jaz sploh omenjal "kafirje"? Sploh ves kaj je "kafir"? Sploh da je treba "kafirje pobiti"? Kje najdes jajca moralizirati o pravicah zensk glede na to koliko Slovenk dobi batine vsak dan? Pa ni treba verjati meni ampak preveri slovensko statistiko.
Da ne govorim kako debilno je posplosevati o 10mio populaciji v kateri je nesteto prepricanj, obicajev, itd, itd... Verjetno ti kapne da je med migranti&begunci (kakorkoli ze poimenovati) je najmanj tistih ,ki jih opisujes?

Kdorkoli driska o migrantih&beguncih kakor da so igracke je v 99,99999% primerih fasist ,ki samo isce racionalizacijo svoje ksenofobije.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Evo, kdorkoli vsaj malo razmišlja s svojo glavo in ga je mogoče malce strah prihodnosti, ki jo musliči prinašajo sem, je takoj označen za ksenofoba, fašista itd. Glej, majka ti je fašist, ksenofob... !

Aja, zaradi 600 beguncev brez vsake moci (ekonomske, politicne, diplomatske, ....) te je strah prihodnosti? Res? Cesa tocno se bojis?
Ce bi celo k. Sirijo teleportiral v EU bi imel 20mio beguncev v 600mio Evropi. Ti je vsaj priblizno jasno kako za lase je privleceno vse skupaj? V Sloveniji je ze bivalo 50.000 beguncev pa ni nihce nikogar obrezal, islamiziral ali dzihadiral. Vsi so ob prvi priloznosti sli naprej in danes zivijo po celem planetu.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Kaj, če bi najprej pri sebi razčistil, zakaj si fašist? V tvojih postih se zelo pogosto zazna homofobijo, antisemetizem in tudi ksenofobijo (v prejšnji temi si omenjal kako so sirijski begunci boljši od afriških, mislim, da si specifično omenjal Somalijce)...

To si nekaj sanjal.. Nikoli nisem omenjal Somalijce ali afriske begunce, sploh pa primerjal. Ta driska je ze v startu fasisticna in konkretno debilna. Trenutno problem niso afriski begunci (ali xyz) ampak pritisk iz Sirije.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik newem pravi:
Cakaj malo, mi smo ksenofobi, ker trdimo, da mora zakon veljati za vse enako, vkljucno za "begunce" in migrante? Medtem, ko ti nisi ksenofob, kljub dejstvu, da trdis da je potrebno vse kafirje pobit, da so zenske vredne toliko kot psi in da je seks z sedem-letnicami popolnoma normalen?
Pa kdo je tu nor?
13.gif

Prekleta odvisnost od interneta!

Kaj res ne morete enega ortodoksnega musliča, ali kaj je že, popolnoma prezret, ga obvozit, kot da ga ni?

Preštejte njegove poste, preštejte vaše poste in udarjajte z glavamoi ob zid. Gre namreč za najmanj nekaj sto ur razmišljanja, kako mu boste parirali! In repliciranja.

Se je res treba enemu pustit?
Je res treba, da 10 forumašev napenja možgane, kako ga bo "zhebalo"?

Res niste sposobni razmišljanja:

1. Obvoz.
2. Če ne zaleže pa: RAUS! Raus aus Alter, in če še naprej sere: Raus aus Slowenien!

Taki v tej sredini/družbi namreč NIMAJO KAJ ISKAT. Glede na njihova stališča...

Pejte rajš gledat Prevca. Ta je za Slovenijo že mnogo naredil, easy pa vas, kaj res ne vidite, provocira in poskuša širiti šeriat!

Kje si, slovenska PEGIDA, da narediš red?

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.254
6.087
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
2. Če ne zaleže pa: RAUS! Raus aus Alter, in če še naprej sere: Raus aus Slowenien!
Najprej so prišli ...

Ko so nacisti prišli po komuniste,
sem ostal tiho;
nisem bil komunist.
Ko so zaprli socialne demokrate,
sem ostal tiho;
nisem bil socialni demokrat.
Ko so prišli po sindikaliste,
nisem spregovoril;
nisem bil član sindikalistov.
Ko so prišli po jude,
sem ostal tiho;
nisem bil jud.

Ko so prišli po mene,
ni bilo nikogar več ki bi spregovoril.

Martin Niemoeller 1976

Kdo se bo zavzel zate, ko bodo na vrsti pokojnine / upokojenci?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.780
5.912
113
Pokojnine bodo še 10-20 let, medtem bo šla starosta meja na 90 let.Pokojninski sistem v sedanji obliki je navadna ponzi shema.

Kot petokolonaš si lahko samo tiho.

jtfc
Ja, kak teden stara novica (in pri tem dobivajo easy money) .Na srečo so se našle priče, ki so dogajanje demantirale v škodo metalcev.
http://www.krone.at/Kaernten/A...on-Story-499618

Zelo radi se mečejo tudi v Rusiji, zato imajo tam vozniki montirane kamere.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Seveda so prišli. In še bodo prišli.

Ker nekateri pač NE MOREJO (ali ne želijo) odnehati, ker želijo Sloveniji slabo, ker "kurijo" pa "kurijo", čeprav so v svojih stališčih popolnoma osamljeni, predvsem pa so popolnoma OUT...

Imajo seveda pravico po svoje razmišljati, ne pa nenehno srati in vzbujati zelo lažen vtis, da jih je v Sloveniji najmanj miljon. Ker jih ni niti 5.000...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.