Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
PA KJE ZA BOGA SI DOBIL TI PRIMERJAVO S TIRANO!Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In če so bili prazni, zakaj jih ni ponudila za neprofitno najemnino lastnim državljanom? A ni tukaj vedno več zanimanja kot prostih stanovanj?
Zaradi lokacije, namembnosti, stanja, itd, itd, itd, itd.... To niso stanovanja v centru Ljubljane. Tudi pri beguncih ne vidim kako bodo preziveli ,ker moznosti za zaposlitev tam ni niti za lokalce.
A ti misliš da reveži živijo samo v centru ljubljane, lansko leto sem eni družini v zahojemen Goričkem plačal tri položnice za elektriko da jim je niso izklopili. Živijo v faking 35 kvadratih plesnivi 200 let stari podrtiji ker pri njih nimajo služb. Otroka ves čas bolana ker v bajti ni nikoli več kot 15 stopinj. Mislim da bi z veseljem šli na katerikoli konec slovenije za tako stanovanje.
In tam bodo delali kaj tocno? Ziveli od cesa? Tudi za te reveze bo tole samo zapor. Upam stavit da bo vecina v roku enega meseca sla naprej
Živeli od tega kot do sedaj, vendar v bolj človeških razmerah.
Tudi meni se gravža, da se za tujce bolje poskrbi kot domače, ampak le zaradi odnosa države. Dostojno življenje privoščim prav vsem.
Res? Ti bi v domacem okolisu zivel enako kakor v Tirani z istimi sredstvi? Kako tocno?
Stanovanje niso od vceraj ali zaradi tujcev. To so 50+ stare zadeve ,ki stojijo ze dolgo casa. Sedaj so pa kr naenkrat begunci krivi da domacini ne dobijo sicer ze dolgo prazna stanovanjaGlede na to kaksno zanimanje vlada za stanovanje si lahko samo predstavljam v kaksnem stanju so in kako "dostojno" zivljenje ceka v teh stanovanjih.
Daj rajši primerjaj z Nemčijo; s krajem bogu za hrbtom (po tvoji logiki)
Nek slovenec iz socialnega dna bo mogoče ponovno zaživel v tem +50 starem stanovanju in dobil službo ker a) zna delat pa magari kramp in metlo gont, b) govori, piše in razume slovensko, c) se bo potrudil
Ja so begunci tud 93 smo jih sprejel... pa smo jih sprejel več 10.000 pa so se asimiliral ker jim je bila kultura in jezik podobna.
Da grem jaz v neko afriško državo... prva zadeva, ki jo naredim je da poiščem sebi podobnega (versko, kulturno, jezikovno) nima veze in se z njim družim... stanovanje, denar in hrano mi brezplačno priskrbi država. Zakaj bi se jaz trudil za kaj če dobim vse na zlatem, srebrnem, bakrenem, plastičnem pladnju?
Je beseda karikiram prekomplicirana? Vzemi katerokoli k. mesto. Lako tudi fakin Berlin. Ce reveza samo preselis v tuj okolis bo samo se vecji revez. Sploh ce ga vrzes v kak zakoten konec ,ki ima tudi brez tebe dovolj problemov. Ce imajo ze lokalci veliko problemov kako tocno naj bi se popoln tujec znasel?
Skozi Slovenijo je slo v tistem casu cez 2mio beguncev. Vecina je sla takoj naprej ,ker ze takrat ni slo drugace. Ce pregledas statistiko slovenskih organov bos ugotovil koliko beguncev zgine ze v nekaj mesecih.
Dej mi rajš povej kje delaš? Firbec me metra ker dobesedno odgovoriš v roku nekaj minut.
Meni ne znese zaradi tipičnega slovenskega šihta od 7-17h.
Kaj misliš a so migrantje zmožni delat 12h na dan?
Kje in koliko delas je tvoj problem in ne moj. Migranti so sposobni delati 12h na dan. Vecina tudi dela vec kakor 12h na dan. Kdo pa mislis da dela v slo pekarnah, proizvodnih halah, klavnicah, trznicah, gradbiscih, strehah, itd?