V zadnjih 2 letih sem imel tri različne pulzmetre/števce, ki sem jih uporabljal na svojih kolesarskih treningih. Imel sem Sigmino uro, ki takrat ni imela prenosa na račulanik, tako da o njej niti ne bom govoril, za tem sem si kupil Sigmin kolesarski števec ROX 9.0, ta je imel takorekoč vse funkcije vključno s prenosom na računalnik preko kabla in tako je stvar res dobro delovala. Za tem sem izredno ugodno dobil Polarjevo uro RS800CX, tudi ta je bila zelo dobra vendar v primerjavi s Sigmo je prenos na računalnik vedno rahlo štrajkal. Včasih je delovalo, včasih ne...Ir vmesnik pač.
Lansko sezono pa sem dobil Garminov števec EDGE 500. ta mi je od vseh, ki sem jih poskusil do sedaj še najboljši, na kolesu razen senzorja za kadenco ni nobenih senzorjev, vedno ko ga vklopiš, najde satelite in že si pripravljen za trening, ko pa prideš domov ga s kablom priklopiš na računalnik, v programu se ti izpišejo podatki treninga, pot ti nariše tudi v zemljevid, tako da če si biu umes kje na kakšnem neznanem terenu, ti je lahko kmalu jasno kam si zašel.
Ne vem, koliko sem ti dejansko pomagal s tem kar sem napisal, ampak vseeno...jaz bi ti svetoval, da kupiš uro/števec pri kateri prenos podatkov poteka preko kabla in ne preko raznih vmesnikov. Kajti le ti so pri meni še vedno delovali nekako polovično in ko veš, da ti prenos podatkov nagaja se počasi tudi odvadiš prenašat in analizirat, ker se ti pač ne da ubadat... Pazi tudi, da boš kupil uro, ki ima kodiran trak za merjenje utripa (včasih vem, da to ni bilo pri vseh urah, mogoče je sedaj to že pri vseh) in pa v kolikor se boš odločil za merjenje razdalje ti lahko povem, da Polarjev GPS senzor deluje zelo površno, sploh ko prideš v gozd se kaj kmalu izgubi. Garmin EDGE500 med drevjem samo mogoče hitrosti kdaj ne kaže najbolj točno, ampak nakoncu treninga je razdalja pravilna. Ima pa prijatelj uro Garmin Forerunner 110 in je, ko smo šli v hribe delovala dejansko povsod, neglede na drevesa, krošnje... Tako, da to bi bila res TOP zadeva. Ampak ta ura in tudi vsi števci prej imajo veliko več funkcij kot si jih ti naštel, da si jih želiš. Se pa da pri Garminu nastavit tako, da ti dejansko kaže samo funkcije, ki si jih želiš, doma na računalniku pa potem preveriš še ostale podatke, da ti je malo majn dolgčas
Uglavnem, naj ti ne bo škoda denarja in si kupi malo dražjo uro, ker nakoncu ti ne bo žal denarja - no, vsaj meni ga ne bi bilo