Merjenje povprečne na Trojanah...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ti niti slučajno nisi kredibilen, da boš odločal ali je določena omejitev potrebna ali ne.
Kaj pa, če bi se ti ernostavno navadil minutko ali dve prej ustat s postelje in bi potem lahko komot vozil po omejitvah? To ne bi šlo?

Kje pa so vsi ti kredibilni strokovnjaki, ki so vse avtoceste naredili za nek majhen promet, danes je pa 10x večji in se moramo zato ciljaziti, ker stalno flikajo? Niso vedeli, da gremo v EU? Niso pričakovali prometa?

Zdaj smo pa spet vse krivi državljani, ker se hočemo peljati normalnih 130?

Kaj se sploh repenčiš, vstani še 5min prej (itak verjetno ne moreš spati) in se vozi po starih cestah, pa še za vinjeto boš prišparal.
A vidiš kakšne neumnosti klatiš? Sam po sebi kozlaš in sam sebe demantiraš.
Praviš, da imamo zanič in vse poflikane ceste, v isti sapi pa zatrjuješ, da bi lahko vozil hitreje. A po teh zjebanih cestah bi ti rad vozil hitreje?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja po teh istih in sfukanih cestah lahko vozimo drugje 130 na uro, tu pa ne. Le zakaj? Ker gremo čez par lukenj? Jejhata. Lih tolk je tam široka cesta kot zunaj.

Opažam pa, da se penzionerjem v tunelih tresejo hlače, to pa res.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Jah, potem je potrebno pa še na tistih, kot ti praviš sfukanih odsekih, kjer še niso, zmanjšati omejitev.
Če veš kje te sfukane in luknjaste ceste so, sporoči policiji, kje so pozabili omejitev znižat.
Le daj, bodo veseli tvojega obvestila. Boš vsaj nekaj koristnega za boljšo varnost napravil.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113

V tem članku je zanimivo tudi tole:
"Tudi ob upoštevanju desetodstotnega odstopanja je dovoljeno hitrost presegla tretjina voznikov."

Ali to pomeni, da bo tudi pri kazni kar 10% tolerance? Torej boš lahko pelajl celo traso z realnimi 110 kmh, ali 115 kmh po števcu Nemca in 120 kmh po števcu Japonca. To so pa že čisto normalne omejitve, mene najbolj jezijo tisti, ki v primerih ko ali folk blenda da so policija, ali da je tabla radar, začnejo bremzat pod omejitev po števcu.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Zanimivo je predvsem to, da navkljub tabli, ki opozarja, da se v nadaljevanju izvaja meritev hitrosti, še zmeraj 3/5 voznikov vozi prehitro!!!!!!!! Napišejo da jih merijo, pa se voznikom hebe za to.
Pol si pa predstavljaj koliko voznikov vozi prehitro tam kjer te opozorilne table sploh ni.
Kazni treba povišat do onemoglosti!

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Ma skozi tunele se mi zdi kar prav da je omejitev, edino za drugim trojanskm tunelom je predolgo tistih 100km/h. Sam skozi tunele vedno vozim po omejitvi in to po voznem pasu, ni mi pa jasno kako lahko nekdo piči več kot 150.
bonk.gif

@stardec: kazni so že tako ali tako visoke, tisih ki bi si jih zaslužili pa 99% sploh ne dobijo.
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Ne bem, ali se nobeden ne vozi po Avstriji (ki jo, ko je le prilika n paše v kontekst, tako radi omenjate)? Čisto vsak tunel ima omejitev 100 km/h in vsi jo BP upoštevajo. Če je tunelov več, velja omejitev 100 km/h od prvega do zadnjega. Tako da omejitev na Trojanah ni naš izum in neko sredstvo za polnjenje proračuna. In če je kršitev res toliko, potem je edino prav, da se uvede nek nadzor. Čudno, da se nobeden ne peezdi, ko Jodlari nabijejo IG-L 100 pred Grazom in velja do konca Graza in še dalje. Pa nobenega na cesti, nobenih del itd. Ker pač hrup moti 3 bajte na levi...

Nazadnje uredil moderator:

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Ravno nasprotno vsakič, ko se peljem proti Dunaju stokam okol Gaza zakaj imajo sploh avtocesto, če so same omejitve 100km/h
smile-1.gif

Da proti Nemčiji sploh ne govorim ali pa Linzu. Same klinčeve omejitve.
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Ne bem, ali se nobeden ne vozi po Avstriji (ki jo, ko je le prilika n paše v kontekst, tako radi omenjate)? Čisto vsak tunel ima omejitev 100 km/h in vsi jo BP upoštevajo. Če je tunelov več, velja omejitev 100 km/h od prvega do zadnjega. Tako da omejitev na Trojanah ni naš izum in neko sredstvo za polnjenje proračuna. In če je kršitev res toliko, potem je edino prav, da se uvede nek nadzor. Čudno, da se nobeden ne peezdi, ko Jodlari nabijejo IG-L 100 pred Grazom in velja do konca Graza in še dalje. Pa nobenega na cesti, nobenih del itd. Ker pač hrup moti 3 bajte na levi...

zmaga.gif

Mene moti edino to da po drugem tunelu v smeri proti LJ traja omejitev 100km/h precej dolgo, za tunele in tisti pas med njimi se mi zdi povsem ok. Seveda pa je treba voziti po voznem in se ne igrati policaja na prehitevalcu.
wink-1.gif

Glede Avstrije: tam vsi upoštevajo omejitve, čeprav so kazni n-krat nižje kot pri nas, ko pa ti isti ljudje prečkajo mejo, se spremenijo v momentu.
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja tam ti nimaš samo dveh tipov voznikov -
-20% prehitri, ki blendajo za ritjo in se lepijo
-20% prepočasni, ki ne jebejo blendanja, imajo ob vsakem pršu že prižgano zadnjo meglenko in več časa gledajo v vzratno ogledalo, kot pa naprej
oboji pa vozijo po prehitovalnem pasu ves čas

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.982
113
pogosto sem v AT in sem ponavadi med počasnejšimi na AT, ker se držim omejitev, prehitevajo me vsi, od balkancev, slovencev, švabom, jodlarjev...ne vem od kod vam ideje, da se tam "vozi po predpisih".

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:

@stardec: kazni so že tako ali tako visoke, tisih ki bi si jih zaslužili pa 99% sploh ne dobijo.
wink-1.gif
Če jih ne dobijo, je to zgodba zase. To nima veze s tem, da bi bile zarad tega kazni nižje. Kazni je treba zvišat! Obvezno! Noben te ne sili, da delaj prekrške. Prekrške ti delaš izključno na prostovoljni bazi. Če hočeš jih delaš, če nočeš, jih pa ne. Torej če hočeš plačevat, delaj prekrške, če pa plačevat nočeš, pa ne delaj prekrškov. Simpelj in pošteno, da bolj ne more bit.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.809
639
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:

wink-1.gif
Če jih ne dobijo, je to zgodba zase. To nima veze s tem, da bi bile zarad tega kazni nižje. Kazni je treba zvišat! Obvezno! Noben te ne sili, da delaj prekrške. Prekrške ti delaš izključno na prostovoljni bazi. Če hočeš jih delaš, če nočeš, jih pa ne. Torej če hočeš plačevat, delaj prekrške, če pa plačevat nočeš, pa ne delaj prekrškov. Simpelj in pošteno, da bolj ne more bit.

Kazni so dovolj visoke, samo malo več nadzora manjka. Pa malo bolj logičnega postavljanja znakov in omejitev tudi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.982
113
In že merijo v teh tunelih? Kako pa je v primeru, ko je omejitev v tunelu omejene, tako kot recimo danes, na 80kmh?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
In že merijo v teh tunelih? Kako pa je v primeru, ko je omejitev v tunelu omejene, tako kot recimo danes, na 80kmh?

Sistem je umerjen na 100 km/h, tako da te vmesne omejitve nanj ne vplivajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.982
113
Citat:
Kako? Ja voziš po omejitvi ... saj če boš imel manjšo povprečno te ne bodo štrafal.
rolleyes-1.gif

Ja, ne bi bilo frke, če ne bi prepozno opazil omejitev. Tik pred vstopom v tunel sem zaradi razmer raje opazoval tovornjake na levi in padalce, da se ne bi kdo spravil na moj vozni pas in spregledal omejitev. Sem imel tempomat na 100, omejitev pa je bila 80.

Potem pa sem cincal 70kmh in nekako po občutku poskušal ujeti primerno povprečno hitrost.

Hvala SoulMan, bom spal bolj hitro
smile-1.gif

A drugače se že izvajajo meritve + kazni, ker nazadnje je bila novica v medijah da nimajo neki dovoljenj, od takrat pa se nič novega ne spomnim?

PS, sem pa videl nekaj "naravnih" zaščit proti snemanju...zadnjo tablico si zabašeš z snegom, da je neberljiva
wink-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
... Tik pred vstopom v tunel sem zaradi razmer raje opazoval tovornjake na levi in padalce, da se ne bi kdo spravil na moj vozni pas in spregledal omejitev. Sem imel tempomat na 100, omejitev pa je bila 80.

Potem pa sem cincal 70kmh in nekako po občutku poskušal ujeti primerno povprečno hitrost.
...
17758-icon_confused.gif

Gleda zadnjega odstavka, ma v bistvu z ozirom na celotno tvoje pisanje - daj ti prosim redno objavljaj, kdaj boš kje na cesti.