Mercator niža cene

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Lahko teoretiziraš kolikor želiš, v praksi pa vseeno nihče ne kupuje sira (ipd. živil) par mesecev vnaprej, sploh pa, ko embalažo odpreš je vseeno...

Tip je bolnik....sicer pa glede na napisano vse kupuje v piksnah, ker je rok potem dlje od konca sveta. Meni in še mnogim se zdi pozitivno to, da je krajši rok, ker sira po 9 mescih ne bi želel jest, dvomim pa da je kdo razen izija tak bebec, da bi tako nakupoval.

Potem pa kupim Mercator mocarelo, ki je bla še nekaj boljšega (kot hišna znamka), tiste okrogle v vodi. Pokvarjene so bile pred! Iztekom tistega super duper roka, ki je že tako kratek. Embalaža je bila ok, drugače bi kaj puščalo, tudi kupljeno decembra.

Lidlove mocarele so užitne še 10 dni čez rok, brez spremembe okusa. Niso pa neki presežek.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ni, menda je boljša kot nemška.
smile-1.gif

@malecky, ja očitno je prepper.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Lahko teoretiziraš kolikor želiš, v praksi pa vseeno nihče ne kupuje sira (ipd. živil) par mesecev vnaprej, sploh pa, ko embalažo odpreš je vseeno...

Nisem teoretiziral ampak citiral proizvajalca. Zivljensko dobo je zmanjsal proizvajalec in ne jaz, pa tudi oni sami so tiskali nov datum na izdelek. Verjetno niso imeli kaj drugega za poceti.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:

Tip je bolnik....sicer pa glede na napisano vse kupuje v piksnah, ker je rok potem dlje od konca sveta. Meni in še mnogim se zdi pozitivno to, da je krajši rok, ker sira po 9 mescih ne bi želel jest, dvomim pa da je kdo razen izija tak bebec, da bi tako nakupoval.

Potem pa kupim Mercator mocarelo, ki je bla še nekaj boljšega (kot hišna znamka), tiste okrogle v vodi. Pokvarjene so bile pred! Iztekom tistega super duper roka, ki je že tako kratek. Embalaža je bila ok, drugače bi kaj puščalo, tudi kupljeno decembra.

Lidlove mocarele so užitne še 10 dni čez rok, brez spremembe okusa. Niso pa neki presežek.

Ce pustimo ob strani tvoje preference kaj ti je ali ni bolj vsec se vedno ostane dejstvo da je proizvajalec uporabil slabsi/cenejsi material in izdelek ni vec isti. Mlekarne ,ki to pocno ze XX let so pa v bistvu teletabisi z viskom denarja in so prej uporabljale boljsi material zaradi viska sredstev.

TRR ali osebni prevzem?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Daj še enkrat ponovi, da bo res vsem bolj jasno kako zarit si.
rolleyes-1.gif

PS. Zakaj je potem mečkator tako v pi****, če ma pa take superduper izdelke, ki so povsem "drugačni", izredne kvalitete napram konkurenci? Kupci preveč tupasti, ker se ne pustijo nategovat? Aldi se pa ven iz dnarja ne vidi.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Daj še enkrat ponovi, da bo res vsem bolj jasno kako zarit si.
rolleyes-1.gif

PS. Zakaj je potem mečkator tako v pi****, če ma pa take superduper izdelke, ki so povsem "drugačni", izredne kvalitete napram konkurenci? Kupci preveč tupasti, ker se ne pustijo nategovat? Aldi se pa ven iz dnarja ne vidi.

Meckator je tako riti ,ker ima poln k. kreditov in politicnih igric. Pa ne zaradi taksnih ali drugacnih izdelkov. V primerljivem stanju so tudi drugi lokalni trgovci. Pa ne samo v SLO.Ves kaj se je zgodilo o nesojenemu kupcu Meckatorja iz Srbije?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
hysterical-1.gif

Dej povej kaj si skadu, bi jest tud...
Kakšne pohaš... Vse kar bo naredu Agrokor bo to, da bo sebi rešu rit, pospravil konkurenco, dobil dostop do tržišča in Sloveniji pustil nepisredno 11000 socialnih problemov neposredno...
Sem za prodajo, ampak takemu ki bo imel denar ne pa da vsakič, ko se izteče rok prodaje začne izsilhevati z nižjo ceno.
Sicer pa če ti je tak način prodaje v redu... Prodaj mi tvojo družinsko hišo, nimam denarja sa jo plačam, bom pa vzel hipoteko nanjo, ti boš pa v njej ostal, mi plačeval najemnino s katerim bom hipotekarca plačeval. Na koncu boš brez hiše, denarja, ko boš oa poplačal kredit te bom pa še ven vrgel.
Sem bil dovolj slikovit?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Easy dej pol tole razloz. Ljubljanske mlekarne, nekaj let nazaj. Jogurt iz iste linije, enaka pakunga, razlicni rok trajanja... En je bil za slo drugi pa za bih trg...

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
hysterical-1.gif

Kakšne pohaš... Vse kar bo naredu Agrokor bo to, da bo sebi rešu rit, pospravil konkurenco, dobil dostop do tržišča in Sloveniji pustil nepisredno 11000 socialnih problemov neposredno...
Sem za prodajo, ampak takemu ki bo imel denar ne pa da vsakič, ko se izteče rok prodaje začne izsilhevati z nižjo ceno.
Sicer pa če ti je tak način prodaje v redu... Prodaj mi tvojo družinsko hišo, nimam denarja sa jo plačam, bom pa vzel hipoteko nanjo, ti boš pa v njej ostal, mi plačeval najemnino s katerim bom hipotekarca plačeval. Na koncu boš brez hiše, denarja, ko boš oa poplačal kredit te bom pa še ven vrgel.
Sem bil dovolj slikovit?

BUČE...

fop tv in 24 kur delajo svoje...

ne bom več o tem ker nima smisla... sem v tem in vem kaj se dogaja in v kaki kondiciji je kdo...

in dejstvo je da je mečkator v tako slabi kondiciji da ga tujci zastonj nočjo,.. Agrokorju je pa zanimiv... ampak ne zaradi posranega malega ničvrednega slovenskega tržišča ampak zaradi tržnega deleža v bosni, srbiji in na hrvaškem

Če bi videl kaj dlje od 24 ih kur bi vedel da mečkator z tržišči izven slovenije dosega večje promete kot v sloveniji sami..

eh konc... ne da se mi...kr gledat šop tv in 24 kur dalje... ker je to edin verodostojn vir informacij v sloveniji za nas hlapčke in rajo...

dejstvo je da vas večino pametnjakovičev moti da bo naš najdražji sosed kki ga imamo tako radi da vsi hodmo k konkurenci kupovat prešel pod hrčke...

vsi ste pametni kot strela... na drugi strani pa ravno ti in podobni zahajate v hofer... če imate tolko za povedat in ščitit naš slovenski ponos... pol pa hodte tja še preplačevat stvari da se bodo naši politiki ki imajo vsepovsod prste zraven tud v mečkatorju lahk še bol bogatili...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Sam grem v Mercator ali Špar mogoče 5X letno, ostalo nabavlajm v Lecleru ali Hofru, včasih Lidlu, je pa res da imam meso doma oziroma ga kupim ( pršut, salame, piščance ) pri kmetu, v katere zaupam, ne pa vi kateri kupujete krš!

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
hysterical-1.gif

Sem bil dovolj slikovit?

Zadeva je čisto simpl. Normalnega kupca, ki bi kupil Mercator NI.
Noben ga ne želi "dirati ni štapom".
Tako hudo stanje je tam.

Posledično je Agrokor best case scenarij. Žalostno, ma resnično.
Alternativni scenarij je stečaj Holdinga Pivovarna Laško, stečaj Mercator d.d. in odprodaja inventarja za drobiž. Sicer za keš, vendar za drobiž. Z uvedbo stečajnega postopka se avtomatično prekinejo vse pogodbe o zaposlitvi. Momentalno.
Banke in politiki si kupijo čas par let, dokler ne gagne še Agrokor na čisto enak način. Pametni bankirji in politiki se vmes umaknejo, pametni zaposleni tudi. Glupim pa ostane še par let upanja, da se puf s pufom izbija.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pivovarna Laško resno računa da bo Agrocor njen delež Mercatorja skeširal (mada dvomim). Ker drugače bo šla po gobe celotna PLG. Torej obe slovenski pivovarni...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Saj bo skeširal posredno. Keša nima, vzel bo kredit.
Riziko bo padel na banke kreditorice Agrokorja. Seveda, če se NLB in podobni državni kolhozi ne bodo pustili ponovno nasolit. Če se pa hrvaški bankirji pustijo nasolit, pa not our problem.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No no no, ne so toliko hvaliti...
Sej mi tudi... Ravno včeraj sem imel hojladrija mesarija... 35 kilc mladega bikca. Pa jezik, jajca, jetrca... Dons je bla pa požrtija...

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
No no no, ne so toliko hvaliti...
Sej mi tudi... Ravno včeraj sem imel hojladrija mesarija... 35 kilc mladega bikca. Pa jezik, jajca, jetrca... Dons je bla pa požrtija...

kaj zaj hočeš povedat da si imel kosilo dans.... hehehe
hysterical-1.gif

nisi na pravemmestu ,.. na facebook pa slikat krožnik hehehe
hysterical-1.gif

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
hysterical-1.gif

Sem bil dovolj slikovit?

Zadeva je čisto simpl. Normalnega kupca, ki bi kupil Mercator NI.
Noben ga ne želi "dirati ni štapom".
Tako hudo stanje je tam.

Posledično je Agrokor best case scenarij. Žalostno, ma resnično.
Alternativni scenarij je stečaj Holdinga Pivovarna Laško, stečaj Mercator d.d. in odprodaja inventarja za drobiž. Sicer za keš, vendar za drobiž. Z uvedbo stečajnega postopka se avtomatično prekinejo vse pogodbe o zaposlitvi. Momentalno.
Banke in politiki si kupijo čas par let, dokler ne gagne še Agrokor na čisto enak način. Pametni bankirji in politiki se vmes umaknejo, pametni zaposleni tudi. Glupim pa ostane še par let upanja, da se puf s pufom izbija.

točno tako... s tem da Agrokor ni v tako slabi kondiciji kot nam to predstavljajo mediji...

je res da je spufan .-.. kdo ni... ima pa kup hude industrije v lasti... ki ni bila obremenjena z krediti

ZVIJEZDA, PIK VRBOVEC, BELJE, LEDO, JANA, JAMNICA ITD...

vem da imajo za lastne potrebe svojo kartonažno firmo, svojo firmo ki se bavi z logistiko...vinske kleti, perutnitnske in prašičje farme... poljedelske zadruge v slavoniji ki obdelujejo nore površine... itd...

res je da na hrvaškem tržišču ne plačujejo nikomur... je pares da lahko pri njih takoj zapreš terjatve z robo... kakršnokoli.. zato je na hrvaškem še vedno v modi da imajo nekatere firme svoje maloprodaje kjer prodajejo konzumovo robo zato da pridejo do gotovine..

tujino plačujejo v nulo... miljonski znesek ni problem dobit iz danes na jutri ... če so računi zapadli...

Ni vse tako kot predstavljajo kure na 24 kur... ter glupi novinarji iz rtvja... ki se obesijo na baba čula baba rekla podatke samo da lahko pripravijo reportažo...in predvajajo to kar čjudje hočejo slišat...

in ljudje hočejo slišat da je merkator naš ponos ki ga bojo popapali hrčki...

sej zdrahe in negativne novice so tiste ki se najbolj prodajejo zato da lahko pol narod pametuje in vlači po gobcu te zadeve...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjetno ima problem z dostopom na srbski trg, če si tako želi Mercator. Dvomim da mu bo to enostavno uspelo na ta način... Zokan je le Srb...

Podobne teme